Pandekager med øl – For nogen er det en selvfølge, hos andre vækker det undren. For mig er det en selvfølge, jeg har aldrig fået det anderledes hjemme, og har heller aldrig selv lavet pandekager uden øl! Det skulle give ekstra sprøde pandekager at komme øl i.

Der er også nogle, der mener, at pandekagerne kan laves tyndere, når der er øl i, hvis man bedst kan lide papirstynde pandekager. Jeg ved ikke, om det har noget på sig. Men jeg ved, at der selvfølgelig ikke er så meget øl i, at børn og afholdsmænd og -kvinder ikke kan spise dem.

pandekager med øl

Pandekager med øl – opskrift

Ca. 1 dl øl kommer jeg i pr. portion (10-12 pandekager). Og jeg bruger altid iskold øl. Ikke fordi det har nogen betydning for pandekagedejen, men fordi jeg jo skal drikke resten af øllen, mens jeg laver de lækre pandekager.

Ingredienser til ca. 10-12 pandekager – afhængig af tykkelse

  • 250 g mel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. sukker – gerne vaniljesukker
  • 4 dl mælk
  • 3 æg
  • 3 spsk. olie eller smeltet smør/stegemargarine
  • 1 dl øl – en almindelig øl, ikke hvidtøl
  • Stegemargarine til stegning – du kan også bruge smør, men det er en dyrere løsning, der ikke giver nogen væsentlig smagsændring

Sådan laver du pandekager med øl

  1. Bland mel, salt og sukker, og pisk det sammen med mælk. Brug en elpisker eller røremaskine, så dejen bliver helt klumpfri.
  2. Tilsæt æggene. Sørg for at de bliver rørt godt rundt.
  3. Tilsæt olie/smør/margarine, og rør igen.
  4. Tilsæt til sidst øllet, og rør igen.
  5. Hæld dejen op i en kande.
  6. Smelt 15-20 g stegemargarine på pandekagepanden, og hæld det op i en lille skål eller kande.
  7. Skru ned for temperaturen på kogepladen/blusset.
  8. Hæld en passende mængde dej på den varme pande – det er ikke nødvendigt at komme margarine på til den første pandekage, da der lige er smeltet margarine i panden.
  9. Fordel dejen hurtigt over hele panden ved at vende og vippe panden.
  10. Steg pandekagen, til den tager farve i kanten.
  11. Vend pandekagen – enten ved at ryste panden og svippe den opad og tilbage, så pandekagen vendes i luften eller ved hjælp af en paletkniv.
  12. Når pandekagen har taget farve på den anden side, er den færdig og kan hældes over på et fad eller en tallerken.
  13. Kom lidt – ca. 1 tsk. – smeltet margarine på panden, og steg som før.
  14. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

Serveres kolde, lune eller varme.

Spis pandekagerne med

  • is og syltetøj – du opnår det bedte resultat, hvis pandekagerne er varme nok til at smelte isen
  • frisk frugt
  • honning eller sirup
  • flormelis – pandekagerne skal helst være kolde, så flormelissen ikke smelter
  • hakkede mandler og nødder

eller en blanding af to eller flere disse. Eller spis dem, som jeg fik dem, da jeg var barn, kolde, smurt med smør og drysset med sukker. Sådan foretrækker jeg og anbefaler dig pandekager med øl.

Du kan enten servere pandekagerne ved at folde dem på midten to gange, så de bliver til en trekant. Eller du kan rulle dem rundt om fyldet.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Andre pandekageopskrifter på HurtigMums

Amerikanske pandekager – De små runde og lidt tykke varianter af pandekager, som vi allesammen kender som amerikanske pandekager.  Klik på det indledende link for at finde opskriten på amerikanske pandekager.

Bananpandekager – Som navnet antyder er bananpandekager lavet på bananer eller rettere der er tilføjet bananer til opskriften på bananpandekager.

Majspandekager – Majspandekager er også kendt som madpandekager. Det vil sige at majspandekager ikke på samme måde hører til i de søde hjørne som de andre pandekager her på siden.

Pandekager – helt almindelige pandekager – ikke noget med pandekager med øl her eller lignende. Helt ordinære og lækre Rasmus Klump pandekager.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pandekager med øl
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 25 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email