Pandekager med øl – For nogen er det en selvfølge, hos andre vækker det undren. For mig er det en selvfølge, jeg har aldrig fået det anderledes hjemme, og har heller aldrig selv lavet pandekager uden øl! Det skulle give ekstra sprøde pandekager at komme øl i.
Jeg tror, at du vil syntes det er en lækker lille detalje. Kommenter gerne nedenfor opskriften om det fungerer godt med øl i for dig?
Der er også nogle, der mener, at pandekagerne kan laves tyndere, når der er øl i, hvis man bedst kan lide papirstynde pandekager. Jeg ved ikke, om det har noget på sig. Men jeg ved, at der selvfølgelig ikke er så meget øl i, at børn og afholdsmænd og -kvinder ikke kan spise dem.
Pandekager med øl opskrift
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland mel, salt og sukker, og pisk det sammen med mælk. Brug en elpisker eller røremaskine, så dejen bliver helt klumpfri.
- Tilsæt æggene. Sørg for at de bliver rørt godt rundt.
- Tilsæt olie/smør/margarine, og rør igen.
- Tilsæt til sidst øllet, og rør igen.
- Hæld dejen op i en kande.
- Smelt 15-20 g stegemargarine på pandekagepanden, og hæld det op i en lille skål eller kande.
- Skru ned for temperaturen på kogepladen/blusset.
- Hæld en passende mængde dej på den varme pande – det er ikke nødvendigt at komme margarine på til den første pandekage, da der lige er smeltet margarine i panden.
- Fordel dejen hurtigt over hele panden ved at vende og vippe panden.
- Steg pandekagen, til den tager farve i kanten.
- Vend pandekagen – enten ved at ryste panden og svippe den opad og tilbage, så pandekagen vendes i luften eller ved hjælp af en paletkniv.
- Når pandekagen har taget farve på den anden side, er den færdig og kan hældes over på et fad eller en tallerken.
- Kom lidt – ca. 1 tsk. – smeltet margarine på panden, og steg som før.
- Fortsæt, til der ikke er mere dej.
Nutrition
Serveres kolde, lune eller varme.
Tilbehør
Spis pandekagerne med:
- is og syltetøj – du opnår det bedte resultat, hvis pandekagerne er varme nok til at smelte isen
- frisk frugt
- honning eller sirup
- flormelis – pandekagerne skal helst være kolde, så flormelissen ikke smelter
- hakkede mandler og nødder
eller en blanding af to eller flere disse. Eller spis dem, som jeg fik dem, da jeg var barn, kolde, smurt med smør og drysset med sukker. Sådan foretrækker jeg og anbefaler dig pandekager med øl.
Du kan enten servere pandekagerne ved at folde dem på midten to gange, så de bliver til en trekant. Eller du kan rulle dem rundt om fyldet.
Andre pandekageopskrifter på HurtigMums
Amerikanske pandekager – De små runde og lidt tykke varianter af pandekager, som vi allesammen kender som amerikanske pandekager. Klik på det indledende link for at finde opskriten på amerikanske pandekager.
Bananpandekager – Som navnet antyder er bananpandekager lavet på bananer eller rettere der er tilføjet bananer til opskriften på bananpandekager.
Majspandekager – Majspandekager er også kendt som madpandekager. Det vil sige at majspandekager ikke på samme måde hører til i de søde hjørne som de andre pandekager her på siden.
Pandekager – helt almindelige pandekager – ikke noget med pandekager med øl her eller lignende. Helt ordinære og lækre Rasmus Klump pandekager.
5 Responses
Tynde og spøde?
Kan man lave dejen dagen før den skal bruges???
Hej Ernst
Det har jeg aldrig prøvet, for det tager ikke så lang tid at røre den sammen. Men jeg kan da ikke se, hvorfor du ikke skulle kunne, så længe dejen opbevares i køleskabet.
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums
De bedste pandekager hverken mere eller mindre
Tak, Anne-Mette
Er helt enig med dig. 🙂
De bedste hilsener
Beate, HurtigMums