Sirup

Sirup er en opløsning af flydende sukker. Eller sådan var det traditionelt set. I dag er sirup en sød flydende masse, der kan laves af sukker såvel som sukkererstatning. Du kan få dem i mere eller mindre sunde og velsmagende varianter. Det er også gældende for de produkter du kan finde nedenfor. Vi syntes de er rent mums!

Sukkerfri sirup

zero topping

Zero Topping

Sukkerfri sirup udviklet af Bodylab. Findes i 21 forskellige varianter. Sødet med Maltitol. Rigtig lækkert alternativ til almindelig sirup.

Karakter: ✔✔✔✔

Forhandler:

Bodylab.dk

Helsebixen

Sirup med sukker

cosmoveda sirup

Cosmoveda kokosblomst Sirup

Udvundet fra økologiske kokosblomster er denne sirup fra Cosmoveda et rigtig godt pift til din kaffe, panderkager eller til maden. Kokosblomsterne er dyrket på Cosmovedas områder i Sri Lanka, hvor økologi er en vigtig del af processen.

Karakter: ✔✔✔✔

Forhandler:

Helsebixen

rømer ahornsirup

Økologisk ahornsirup fra Rømer:

Økologisk ahornsirup fra Canada. Ahornsirup af rigtig høj kvalitet.

Karakter: ✔✔✔

Forhandler:

Helsehelse.dk

Helsebixen

"Sirupopskrifter" (mest pandekager)

Du kan bruge sirup til mangt og meget. I kaffen, i desserter og som et pift i maden. Det er dog særligt pandekager, som er rigtig sirupretter i min bog. Det kan dog også bruges på en lang række forskellige typer af grød.

Nedenfor kan du se de opskrifter vi har her på siden, hvor sirup er en vigtig bestanddel af rettens oplevelse.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er min ynglingsfavoritret med sirup. Personligt går jeg meget gerne med Cosmoveda Kokosblomst sirup eller Zero Topping med Kokossmag, da jeg netop godt kan lide spillet mellem kokosens smag, og den dejede konsistens fra de amerikanske pandekager.  Du kan naturligvis også vælge en klassisk ahorn, men det syntes jeg personligt er lidt kedeligt til amerikanske pandekager. Du kan finde opskriften her på de amerikanske pandekager, hvor der også er forslag til andre toppings – og nå ja – der er også en videoopskrift på siden. 

Bananpandekager

Bananpandekager har en kraftig smag og fylder noget mere end andre pandekager. Til bananpandekager anbefaler jeg (og foretrækker selv) en noget mildere smag fra siruppen som eksempelvis fra en ahornsirup  eller med chokoladesmag – zero topping findes både i almindelig chokolade og hvid  (strider lidt mod det milde smagsanbefaling).

Klatkager

Klatkager og sirup – ja det er ikke den naturligste kombi, men jeg kan godt lide en frugtet smag fra siruppen til de ellers lidt tunge klatkager. For eksempel Zero Topping med blåbærsmag eller kirsebærsmag. Det skal vel være lidt vulgært i julen 😉