Vegansk mad

Vegansk mad er mad der ikke kommer fra animalske produkter herunder landdyr, fisk og fugle. Bevægelsen af veganere er voksende, og du kan i dag relativt nemt få og lave vegansk mad selv. I hvert fald var det noget helt andet i gamle dage, hvor det var svært nok bare at være vegetar!

Veganske opskrifter til aftensmad

Her får du en oversigt over veganske opskrifter, som er gode til aftensmad. Du er meget velkommen til at sende os en opskrift eller anbefaling, hvis du syntes, der mangler en god vegansk opskrift på noget aftensmad. Blot send en mail til [email protected]

 
 
 

Bulgursalat – du kan finde en rigtig lækker bulgursalat her. Du kan spise den alene eller sammen med lidt andet! Denne bulgursalat er lavet med fennikel og abrikoser. Egentlig kan du tilføje rigtig mange forskellige ting til din bulgursalat, og nærmest kun fantasien sætter grænser.

Du kan se opskriften på bulgursalat her:

 
 
 

Butternut Squash Suppe er nok bedst som en forret. Smagen er noget distinkt og vil gå godt som forret eller som tapas. Lad dig ikke skræmme af chorizoen, der er alternativer både som kan købes eller laves selv. Læs mere om det i opskriften til butternut squash suppe!

Du kan se butternut squash suppe på billedet her:

 
 

Falafler er mættende og lækre. Derudover er falafler vegansk mad, og det er jo perfekt i denne sammenhæng. Du finder her både opskriften på den helt traditionelle falafel, såvel som mine egne favoritter libanesiske falafler. Det tager lige et kvarter mere at lave libanesiske falafler, men det er i min optik ventetiden værd!

Du kan se nogle lækre falafler her.

 
 
 

Fyldte søde kartofler er nok ikke noget alle forbinder med en selvstændig hovedret. Det er det imidlertid og de her fyldte søde kartofler, der både kommer med avocado og linser mætter i allerhøjestegrad. Du kan se et billede af hvordan vores fyldte søde kartofler kom til at se ud her!

 
 
 

Spinatbøffer er for os der godt kan lide tanken om at få bøf, men ikke er vild med tanken om at få animalske produkter. Her finder du vores opskrift, som traditionen tro er nem at følge.

Du kan se billedet af vores spinatbøffer her:

Vegansk tilbehør

Vegansk mad behøves ikke at være svært for at smage godt. I dette afsnit finder du det rette veganske tilbehør, som tilføjer en lækker smag til din ret. 

 
 
 

Vegansk sovs er en lækker sovs, som du kan bruge til mange retter. Få en lækker pastaret eller lasagne uden at bruge animalske produkter. Her finder du vores opskrift, som er hurtig og nem at følge.

På billedet ser du et forslag til hvordan du kan servere din veganske sovs.

Vegansk mad til den søde tand

Rigtig meget sødt har enten mælkeprodukter i sig eller andre animalske produkter i sig. Her får du vegansk mad til den søde tand, så der er ikke noget animalsk ved disse opskrifter.

 
 
 

Bananis er egentlig ikke en is, men snarere kold banan. Konsistensen minder dog ekstremt meget om is. Gør dig selv en tjeneste at lave bananis med ekstra modne bananer, det giver noget mere til konsistensen.

 
 
 

Veganske pandekager må selvfølgelig ikke indehold animalske produkter. Det er jo ligesom hele pointen med vegansk mad. Det betyder ikke, du behøver at undvære pandekager. Det er ikke sport svært at lave pandekager uden animalske produkter.

Vegansk mad som erstatningsprodukter

I et land som Danmark, der er så præget af mejeriproduktion er det meget ofte svært, at navigere uden om animalske produkter. I dette afsnit får du  opskrifter, som kan anvendes hvor andre typisk benytter mad med animalske produkter i!

 
 
 

Mandelsmør – her får du et fint smørepålæg, som alternativ til smør. Du bruger faktisk kun en ingrediens til mandelsmør, og det er naturligvis mandler. Hvis du vil kan du naturligvis krydre mandelsmør, så du får netop den smag, du gerne vil have. Her får du grundopskriften på hjemmelavet mandelsmør, men du kan naturligvis også altid selv perfektionere den til dine smagsløg.

 
 
 

Tahin er nok mest kendt som en ingrediens i hummus eller baba ganoush.Det er egentlig bare en smørelse eller paste, som er lavet af sesamfrø.

Det tager ikke meget mere end 15 minutter at lave tahin.

Mere vegansk mad på vej

En ting er sikkert – du har ikke set den sidste veganske opskrift på HurtigMums. Denne side om vegansk mad vil løbende blive opdateret med flere og flere retter, som der kommer flere og flere veganske opskrifter ind på siden.