Butternut squash suppe

Butternut squash suppe er en græskarsuppe. En butternut squash er nemlig et græskar. En squash er faktisk også et græskar. Butternut squashen er klokkeformet. Det modne græskar har en lysegul-beige skal – nærmest plasterfarvet – mens kødet har en noget kraftigere gul farve. Det har en sødlig, let nøddeagtig smag og egner sig godt til desserter og, som her, suppe.

Butternut squashen bliver også kaldt moskusgræskar. Græskarret kan, i modsætningen til andre græskar – squash undtaget – skrælles med en ganske almindelige kartoffelskræller.

Opskrift på butternut squash suppe

Butternut squash suppe

Butternut squash suppe – opskrift med kokosmælk og chili

4.67 fra 3 stemmer
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Suppen her har en meget intens smag, hvorfor jeg synes, den egner sig bedst som en forret eller som en del af en tapas-anretning.

Ingredienser

  • 250 g gulerødder
  • 1 butternut squash
  • 1-2 løg – afhængig af størrelse
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt kokosolie
  • 1-1½ dl grøntsagsbouillon
  • ½-1 rød chilipeber
  • Et stykke chorizopølse – sådan en 5-6 cm afhængig af tykkelsen naturligvis – for veganere kan chorizo udelades eller også kan du anvende vegansk chorizo som denne her Veganwurst fra Coop eller lavet hjemmelavet med denne her opskrift fra Veganermor.dk
  • 1 dåse kokosmælk 400 g
  • Salt

Sådan gør du

  • Skrub gulerødderne, hvis de er nye, ellers skræl dem.
  • Skræl butternut squashen, skær den over på langs, og skrab kernerne ud – det er nemmest med en ske.
  • Pil løget, og skær både det, gulerødder og butternut squash i mindre stykker.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  • Varm kokosolien i en gryde, og svits gulerødder, butternut squash, løg og hvidløg ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt bouillon, og lad det simre, til det er helt mørt – ca. 20 minutter.
  • Hak imens chilipeberen, og skær chorizopølse i små tern.
  • Blend suppen, til den er glat og jævn, og tilsæt herefter kokosmælken.
  • Kog suppen op, og lad den koge godt igennem.
  • Tilsæt chili – gem lidt til anretning – og smag til med salt.

Butternut squash suppe kan serveres i skåle og toppes med chorizotern og lidt hakket chili.

Beates tips og tricks

Er butternut squashen kun lige moden, er den så fin i skrællen, at du ikke behøver skrælle den, men blot kan nøjes med at skrubbe den. Der sidder meget lækker smag og gode sager i skrællen også.

Tapastallerken med butternut squash suppe

Vil du servere suppen her, som en del af en tapastallerken, kan portionen herover godt række til flere end 6 personer, så er der nærmere til 8 eller 10 snuder.

Servér f.eks. på en aflang firkantet tallerken

  • En lille skål suppe
  • Et stykke ristet brød – f.eks. hvidløgsbrød eller crostini
  • En kokotte med bulgursalat
  • Et par ristede kammuslinger
  • En skive spinatroulade
  • En skive carpaccio med ristede pinjekerner og parmesan
  • Et stykke brie, camembert, skimmelost eller en hård emmentaler eller lignende med lidt oliven, soltørrede tomater eller i den dur

Mulighederne er mange, og du kan jo sammensætte efter din smag. Du kan også søge inspiration i hurtigmums’ opskrift på tapas, som er lidt tættere på varianter fra tapassens hjemland: Viva el Spania.

Butternut squash suppe
Sidst opdateret: 25. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter