Kammuslinger

Når vi spiser kammuslinger, spiser vi faktisk kun lukkemusklen. Den som muslingen bruger til at lukke skallen op og i med. En kammusling er en muslingeart, som kan blive op til 15 cm i diameter. I handlen kan du købe både små og store udgaver.

Gå efter de store, hvis du vil grille eller stege dem, hvorimod de små er ganske udmærkede i f.eks. suppe. Du skal helst købe dem friske hos fiskehandleren, men de fås også frosne i nogle dagligvarebutikker.

Annonce

Nogle af muslingerne har en lille ekstra muskel eller hinde, som skal fjernes, inden tilberedning, da den er meget hård og sej og fuldstændig uspiselig.

Muslingerne indeholder meget protein og meget lidt fedt, så de er et magert skaldyr og er således også perfekt til dig, der gerne vil holde vægten eller er på kur.

Kammuslinger

Kammuslinger med pasta – opskrift

Det kræver ikke særlig lang tid at tilberede kammuslinger. De skal hverken skamkoges, -steges eller -grilles. De skal kun lige have et opkog eller lidt kraftig varme på hver side. I opskriften her har muslingen fået hovedrollen, så derfor er det de større af slagsen, du skal have fat i.

Ingredienser til 4 personer

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 store fed hvidløg
  • 3 tsk. sukker
  • 12 store kammuslinger
  • 500 g pastaplader – evt. fuldkorn
  • 2 skalotteløg
  • 15 g smør
  • 2 dl hvidvin
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 tomater – eller 16-20 cherrytomater
  • Saft af 1 citron
  • 2-3 spsk. grøn pesto
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rør olie, presset hvidløg og sukker sammen til en lage, og smag til med salt og peber.
  2. Vend kammuslingerne i lagen, lad dem ligge i lagen i ca. ½ time, og vend dem indimellem, så muslingerne kan blive gennemvædet fra alle sider.
  3. Kog pastapladerne i saltet vand, til de er møre – ca. 10 minutters tid i kogende vand.
  4. Pil, og hak imens skalotteløgene, og damp dem i smeltet smør i sovsegryden, til de er bløde og gennemsigtige – ca. 6-8 minutter.
  5. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ind til det halve.
  6. Tilsæt 1½-2 dl af bouillonen, og kog op.
  7. Rør eller ryst melet ud i ½ dl af den tiloversblevne bouillon til en jævning, og jævn løgsovsen.
  8. Kog sovsen igennem i ca. 10 minutter, til melsmagen er kogt væk. Spæd evt. op med mere bouillon, så du får en ikke for tyktflydende sovs.
  9. Smag til med sennep, salt og peber.
  10. Varm en grillpande op, så den er godt varm, og steg kammuslingerne ca. 1 minuts tid på hver side.
  11. Skær tomaterne i tern – eller kvarte, hvis du har valgt cherrytomater – og smag dem til med citronsaft, salt og peber.
  12. Portionsanret pasta, sovs, kammuslinger, tomatsalat og pesto.

Kammuslinger til forret eller hovedret

Retten her kan bruges som en forret – evt. med lidt mindre pasta og en kammusling mindre pr. person. Jeg plejer at servere den som hovedret med et stykke lunt flute – evt. smurt med lidt pesto – eller crostini til.

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kammuslinger
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here