Bradepandekage – Den nemmeste måde at bage kage til mange er at bage en bradepandekage. Så er der til hele familien og lidt til og meget mere. I hvert fald i min familie, hvor vi tæller lidt under 20 hoveder, når den nærmeste familie er samlet. Det kan der godt blive til i en bradepandekage. Så skal I være mange, så er bradepandekagen vejen frem.
gode ved bradepandekagen er, at der er ingen regler – ud over altså at den skal bages i en bradepande. Men ellers kan det være en chokoladekage, en banankage, en gulerodskage, en kokoskage, en rabarberkage – ja, hvad som helst.
Bradepandens størrelse
Jeg bruger en bradepande på ca. 25 x 35 cm, det giver kagen lidt ekstra højde, men der burde være dej nok til at bruge ovnens bradepande (almindelig ovn), som sædvanligvis er lidt større.
Jeg skærer kagen ud i 20 stykker. Med en større bradepande vil du kunne skære den u d i ca. 24 stykker med lidt mindre højde.
Få endnu flere dessert-ideer fra vores venner fra Gastrofun
Bradepandekage med æbler
Ingredienser
- 4 æg
- 8 dl sukker evt. lidt ekstra til at drysse kagen med (valgfrit)
- 250 g bage- eller stegemargarine
- 8 dl mel
- 5 tsk. bagepulver
- 3 dl mælk
- 4 store æbler sådan en 500-600 g brutto. Vælg gerne et syrligt æble, da der er en god portion sødme i kagen
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende – det er nemmest med en røremaskine eller en elpisker.
- Smelt margarinen, hæld den i, og rør rundt.
- Bland mel og bagepulver, og sigt det ned i dejen, hæld også mælken i, og bland det hele godt sammen til en tyktflydende dej.
- Tænd for ovnen på 175° C.
- Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker. Størrelsen afhænger af, hvor meget ”bid” du vil have i kagen. Jeg kan godt lide lidt store stykker. Svarende til at æblet bliver skåret i ca. 8 både, der halveres. Men det kommer igen selvfølgelig også an på æblets størrelse. Vil du have mindre ”bid”, så skær æblerne i små terninger.
- Vend nu æblestykkerne i dejen, og hæld den i en bradepande beklædt med bagepapir eller smurt med lidt margarine.
- Drys evt. kagen med sukker.
- Sæt kagen i ovnen, og bag den i 30-40 minutter, til den er gennembagt. Prøv at stikke i den med en strikkepind eller lignende, hænger der dej på, er den ikke færdig, kommer den op lige så ren, som den kom i, er kagen færdig. Normalt er kagen færdig, når sukkeret er gyldenbrunt.
- Lad kage køle af, inden den skæres ud.
Noter
Nutrition
Få evt mere inspirration med dette galleri
5 Responses
Hvilken glasur vil du anbefale til denne kage?
Hej Chelsea
En ganske almindelig glasur på vand og flormelis evt. med lidt revet chokolade i, tror jeg ville smage fint. Men jeg har ikke prøvet det, spiser kagen med is eller et surmælksprodukt til.
De bedste hilsener
Beate, Hurtigmums
Mange tak for dit svar
Vh Chelsea
Er det varmluft eller almindelig ovn?
Hej Heidi
Jeg bruger varmluft, men det gør ikke den store forskel. Den skal dog nok bage lidt længere tid, hvis det er over- og undervarme.