Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke at der er noget i vejen med købe-rødkål, andet at den er lidt kedelig i forhold til den hjemmelavede, og så er det bare hyggeligt at lave sin egen. Det er ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Det tager 1½ times tid, men 2/3 af tiden står den og passer sig selv i gryden på komfuret.

9 ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften, ifølge en analyse Coop foretog i 2010, og faktisk er der – eller det var det i hvert fald i 2010 – 37 % af de ni danskere, der lavede den selv.

Hjemmelavet rødkål med ribssaft og appelsin

Jeg hører altså til blandt de 37 %, og her får du min opskrift, så kan du måske være med til at få procenttallet til at stige.

Antal personer:
6

Tid i alt:
1T 30M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til hjemmelavet rødkål

  • 600 g rødkål
  • 1 stort æble
  • 1 stang vanilje
  • 1¼ dl ribssaft
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft (Ca. 1½-2 appelsiner)
  • 1 laurbærblad
  • lidt sukker
  • lidt salt

Sådan laver du hjemmelavet rødkål

  1. Fjern de yderste grove blade, skyl rødkålen, skær den i kvarter, og snit den.
  2. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
  3. Flæk vaniljestangen på tværs.
  4. Kom rødkål, æbletern, vaniljestang, ribs- og appelsinsaft samt laurbærblad i en gryde, og bring det i kog.
  5. Skru ned for varmen, og lad det simre 1 times tid under låg.
  6. Smag rødkålen til med sukker og salt, hvis det er nødvendigt.

Tip: Når du varmer din rødkål juleaften, så smag den også til med lidt flydende ande-, gåsefedt eller fedt fra, hvad I nu skal have at spise, men ikke for meget.

Pift købe-rødkålen op

Står du juleaften og har glemt at koge rødkål, så bliver det nok en stresset affære at gå i gang med den hjemmelavede. Så smut ned i supermarkedet, og køb et glas færdiglavet rødkål, og pift det op med ingredienser, du garanteret har i køkkenet i forvejen.

Du behøver ikke købe det dyreste. For det første fordi det ikke nødvendigvis er det bedste. TestUniverset testede i 2017 syv slags rødkål, og en af de billigste kom faktisk på en delt andenplads. Den der blev nr. 1 koster 20 kr. mere pr. kg! Men den anden grund til, at du ikke behøver købe den dyreste er, at du jo selv pifter rødkålen op.

Ingredienser

  • 1 stort æble
  • Ande-, gåse- eller fedt fra flæskestegen eller den steg I nu spiser
  • 1 stort glas rødkål (600-1.000 g)
  • Lidt god eddike
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl æblet, fjer kernehuset, og skær æblet i små tern.
  2. Kom fedtet i en gryde, og varm det op.
  3. Lad æbleternene svitse lidt, og tilsæt derefter rødkålen, og varm det godt igennem ved lav varme.
  4. Smag til med lidt eddike og evt. salt.

Tip: Synes du, rødkålen er for sur, kan du søde med saft – ribssaft, hyldebærsaft, solbærsaft eller lignende.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Hjemmelavet rødkål
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

x