Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke at der er noget i vejen med købe-rødkål, andet at den er lidt kedelig i forhold til den hjemmelavede, og så er det bare hyggeligt at lave sin egen. Det er ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Det tager 1½ times tid, men 2/3 af tiden står den og passer sig selv i gryden på komfuret.

9 ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften, ifølge en analyse Coop foretog i 2010, og faktisk er der – eller det var det i hvert fald i 2010 – 37 % af de ni danskere, der lavede den selv.

Hjemmelavet rødkål med ribssaft og appelsin

Jeg hører altså til blandt de 37 %, og her får du min opskrift, så kan du måske være med til at få procenttallet til at stige.

Antal personer:
6

Tid i alt:
1T 30M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til hjemmelavet rødkål

  • 600 g rødkål
  • 1 stort æble
  • 1 stang vanilje
  • 1¼ dl ribssaft
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft (Ca. 1½-2 appelsiner)
  • 1 laurbærblad
  • lidt sukker
  • lidt salt

Sådan laver du hjemmelavet rødkål

  1. Fjern de yderste grove blade, skyl rødkålen, skær den i kvarter, og snit den.
  2. Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
  3. Flæk vaniljestangen på tværs.
  4. Kom rødkål, æbletern, vaniljestang, ribs- og appelsinsaft samt laurbærblad i en gryde, og bring det i kog.
  5. Skru ned for varmen, og lad det simre 1 times tid under låg.
  6. Smag rødkålen til med sukker og salt, hvis det er nødvendigt.

Tip: Når du varmer din rødkål juleaften, så smag den også til med lidt flydende ande-, gåsefedt eller fedt fra, hvad I nu skal have at spise, men ikke for meget.

Pift købe-rødkålen op

Står du juleaften og har glemt at koge rødkål, så bliver det nok en stresset affære at gå i gang med den hjemmelavede. Så smut ned i supermarkedet, og køb et glas færdiglavet rødkål, og pift det op med ingredienser, du garanteret har i køkkenet i forvejen.

Du behøver ikke købe det dyreste. For det første fordi det ikke nødvendigvis er det bedste. TestUniverset testede i 2017 syv slags rødkål, og en af de billigste kom faktisk på en delt andenplads. Den der blev nr. 1 koster 20 kr. mere pr. kg! Men den anden grund til, at du ikke behøver købe den dyreste er, at du jo selv pifter rødkålen op.

Ingredienser

  • 1 stort æble
  • Ande-, gåse- eller fedt fra flæskestegen eller den steg I nu spiser
  • 1 stort glas rødkål (600-1.000 g)
  • Lidt god eddike
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl æblet, fjer kernehuset, og skær æblet i små tern.
  2. Kom fedtet i en gryde, og varm det op.
  3. Lad æbleternene svitse lidt, og tilsæt derefter rødkålen, og varm det godt igennem ved lav varme.
  4. Smag til med lidt eddike og evt. salt.

Tip: Synes du, rødkålen er for sur, kan du søde med saft – ribssaft, hyldebærsaft, solbærsaft eller lignende.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x