Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke at der er noget i vejen med købe-rødkål, andet at den er lidt kedelig i forhold til den hjemmelavede, og så er det bare hyggeligt at lave sin egen. Det er ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Det tager 1½ times tid, men 2/3 af tiden står den og passer sig selv i gryden på komfuret.

9 ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften, ifølge en analyse Coop foretog i 2010, og faktisk er der – eller det var det i hvert fald i 2010 – 37 % af de ni danskere, der lavede den selv.

Hjemmelavet rødkål opskrift a la Beate

hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål med ribssaft og appelsin

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Julemad, Salat, Tilbehør
Antal: 6 personer
Kalorier: 57kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg hører altså til blandt de 37 %, og her får du min opskrift, så kan du måske være med til at få procenttallet til at stige.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Fjern de yderste grove blade, skyl rødkålen, skær den i kvarter, og snit den.
  • Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
  • Flæk vaniljestangen på tværs.
  • Kom rødkål, æbletern, vaniljestang, ribs- og appelsinsaft samt laurbærblad i en gryde, og bring det i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre 1 times tid under låg.
  • Smag rødkålen til med sukker og salt, hvis det er nødvendigt.

Noter

Tip: Når du varmer din rødkål juleaften, så smag den også til med lidt flydende ande-, gåsefedt eller fedt fra, hvad I nu skal have at spise, men ikke for meget.

Nutrition

Kalorier: 57kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 28mg | Kalium: 317mg | Fiber: 3g | Sukker: 9g | Vitamin C: 69mg | Calcium: 49mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Og jeg ved det godt. Nogle gange skal der prioriteres i køkkenet. Så her kommer der en lidt anden variant – noget nemmere – noget hurtigere.

Pift købe-rødkålen op

Står du juleaften og har glemt at koge rødkål, så bliver det nok en stresset affære at gå i gang med den hjemmelavede. Så smut ned i supermarkedet, og køb et glas færdiglavet rødkål, og pift det op med ingredienser, du garanteret har i køkkenet i forvejen. På den måde kan du lave “hurtig rødkål”.

Du behøver ikke købe det dyreste. For det første fordi det ikke nødvendigvis er det bedste. TestUniverset testede i 2017 syv slags rødkål, og en af de billigste kom faktisk på en delt andenplads. Den der blev nr. 1 koster 20 kr. mere pr. kg! Men den anden grund til, at du ikke behøver købe den dyreste er, at du jo selv pifter rødkålen op.

Hurtig rødkål opskrift

hjemmelavet rødkål

Pift købe-rødkålen op

Ret: Julemad, Salat, Tilbehør
Forfatter: Beate Grandahl

Sådan gør du

  • Skyl æblet, fjer kernehuset, og skær æblet i små tern.
  • Kom fedtet i en gryde, og varm det op.
  • Lad æbleternene svitse lidt, og tilsæt derefter rødkålen, og varm det godt igennem ved lav varme.
  • Smag til med lidt eddike og evt. salt.

Noter

Tip: Synes du, rødkålen er for sur, kan du søde med saft – ribssaft, hyldebærsaft, solbærsaft eller lignende.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter