Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke at der er noget i vejen med købe-rødkål, andet at den er lidt kedelig i forhold til den hjemmelavede, og så er det bare hyggeligt at lave sin egen. Det er ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Det tager 1½ times tid, men 2/3 af tiden står den og passer sig selv i gryden på komfuret.

9 ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften, ifølge en analyse Coop foretog i 2010, og faktisk er der – eller det var det i hvert fald i 2010 – 37 % af de ni danskere, der lavede den selv.

Få evt noget eksta inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål med ribssaft og appelsin

Jeg hører altså til blandt de 37 %, og her får du min opskrift, så kan du måske være med til at få procenttallet til at stige.
Ingen anmeldelser
Ret: Julemad, Salat, Tilbehør
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Sværhedsgrad: nem
Antal: 6 personer
Kalorier: 57kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 600 g rødkål
  • 1 stort æble
  • 1 stang vanilje
  • dl ribssaft
  • dl friskpresset appelsinsaft Ca. 1½-2 appelsiner
  • 1 laurbærblad
  • lidt sukker
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Fjern de yderste grove blade, skyl rødkålen, skær den i kvarter, og snit den.
  • Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
  • Flæk vaniljestangen på tværs.
  • Kom rødkål, æbletern, vaniljestang, ribs- og appelsinsaft samt laurbærblad i en gryde, og bring det i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre 1 times tid under låg.
  • Smag rødkålen til med sukker og salt, hvis det er nødvendigt.

Noter

Tip: Når du varmer din rødkål juleaften, så smag den også til med lidt flydende ande-, gåsefedt eller fedt fra, hvad I nu skal have at spise, men ikke for meget.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 57kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 28mg | Kalium: 317mg | Fiber: 3g | Sukker: 9g | Vitamin C: 69mg | Calcium: 49mg | Jern: 1mg

Pift købe-rødkålen op

Står du juleaften og har glemt at koge rødkål, så bliver det nok en stresset affære at gå i gang med den hjemmelavede. Så smut ned i supermarkedet, og køb et glas færdiglavet rødkål, og pift det op med ingredienser, du garanteret har i køkkenet i forvejen.

Du behøver ikke købe det dyreste. For det første fordi det ikke nødvendigvis er det bedste. TestUniverset testede i 2017 syv slags rødkål, og en af de billigste kom faktisk på en delt andenplads. Den der blev nr. 1 koster 20 kr. mere pr. kg! Men den anden grund til, at du ikke behøver købe den dyreste er, at du jo selv pifter rødkålen op.

hjemmelavet rødkål

Pift købe-rødkålen op

Ingen anmeldelser
Ret: Julemad, Salat, Tilbehør
Sværhedsgrad: Nem
Forfatter: Beate Grandahl

Sådan gør du

  • Skyl æblet, fjer kernehuset, og skær æblet i små tern.
  • Kom fedtet i en gryde, og varm det op.
  • Lad æbleternene svitse lidt, og tilsæt derefter rødkålen, og varm det godt igennem ved lav varme.
  • Smag til med lidt eddike og evt. salt.

Noter

Tip: Synes du, rødkålen er for sur, kan du søde med saft – ribssaft, hyldebærsaft, solbærsaft eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce