Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke at der er noget i vejen med købe-rødkål, andet at den er lidt kedelig i forhold til den hjemmelavede, og så er det bare hyggeligt at lave sin egen. Det er ikke svært at lave hjemmelavet rødkål. Det tager 1½ times tid, men 2/3 af tiden står den og passer sig selv i gryden på komfuret.
9 ud af 10 danskere spiser rødkål juleaften, ifølge en analyse Coop foretog i 2010, og faktisk er der – eller det var det i hvert fald i 2010 – 37 % af de ni danskere, der lavede den selv.
Få evt noget eksta inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

Hjemmelavet rødkål med ribssaft og appelsin
Ingredienser
- 600 g rødkål
- 1 stort æble
- 1 stang vanilje
- 1¼ dl ribssaft
- 1¼ dl friskpresset appelsinsaft Ca. 1½-2 appelsiner
- 1 laurbærblad
- lidt sukker
- lidt salt
Sådan gør du
- Fjern de yderste grove blade, skyl rødkålen, skær den i kvarter, og snit den.
- Skyl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i tern.
- Flæk vaniljestangen på tværs.
- Kom rødkål, æbletern, vaniljestang, ribs- og appelsinsaft samt laurbærblad i en gryde, og bring det i kog.
- Skru ned for varmen, og lad det simre 1 times tid under låg.
- Smag rødkålen til med sukker og salt, hvis det er nødvendigt.
Noter
Næringsindhold pr. servering
Pift købe-rødkålen op
Står du juleaften og har glemt at koge rødkål, så bliver det nok en stresset affære at gå i gang med den hjemmelavede. Så smut ned i supermarkedet, og køb et glas færdiglavet rødkål, og pift det op med ingredienser, du garanteret har i køkkenet i forvejen.
Du behøver ikke købe det dyreste. For det første fordi det ikke nødvendigvis er det bedste. TestUniverset testede i 2017 syv slags rødkål, og en af de billigste kom faktisk på en delt andenplads. Den der blev nr. 1 koster 20 kr. mere pr. kg! Men den anden grund til, at du ikke behøver købe den dyreste er, at du jo selv pifter rødkålen op.

Pift købe-rødkålen op
Sådan gør du
- Skyl æblet, fjer kernehuset, og skær æblet i små tern.
- Kom fedtet i en gryde, og varm det op.
- Lad æbleternene svitse lidt, og tilsæt derefter rødkålen, og varm det godt igennem ved lav varme.
- Smag til med lidt eddike og evt. salt.
Noter





