Bacon i airfryer

Her får du Beates opskrift på bacon i airfryer. Det er rigtig nemt og lækkert.

bacon i airfryer

Bacon i airfryer

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 9 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 8kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Om det kan betale sig for dig at tilberede bacon i airfryer, afhænger af, om du kan have alle skiver i din airfryer på en gang. At der er bacon nok til 4 personer i denne opskrift, er lidt en af en påstand. Det afhænger af, hvad baconen skal serveres til. Men jeg har taget udgangspunkt i, at hver person spiser 2 skiver bacon.

Ingredienser

  • 8 skiver bacon

Specialudstyr

  • 1 airfryer

Sådan gør du

  • æg baconskiverne på risten, pladen eller i skuffen/kurven.
  • Indstil temperaturen til 180° og tiden til 9 minutter.
  • Tjek, om baconen er sprød, når tiden er gået – tiden kan variere afhængig af baconskivernes tykkelse.

Nutrition

Kalorier: 8kcal | Kulhydrat: 0.03g | Protein: 0.3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.3g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.3g | Transfedtsyre: 0.003g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 13mg | Kalium: 4mg | Calcium: 0.1mg | Jern: 0.01mg

Min opskrift på bacon i airfryer

For ikke så længe siden, ville jeg aldrig have kunnet drømme om at tilberede bacon i airfryeren – og heller ikke i min ovn, for den sags skyld. Medmindre jeg skulle lave store portioner af bacon. Det har altid bare været frem med panden og i gang.

Men der er faktisk flere fordele ved at tilberede bacon i airfryeren frem for på panden eller i ovnen. For det første tager det ikke så lang tid, for det andet brugere det ikke lige så meget strøm, og for det tredje er fedtsprøjt begrænset til et mindre område.

Skal jeg stege bacon til en æggekage – hvor jeg normalt ville bruge baconfedtet til at give smag til æggekagen – så sætter jeg æggemassen nederst i min airfryer og baconen på en rist over æggemassen, så fedtet fra baconen drypper ned i æggekagen.

Når baconen er sprød, tager jeg den ud af airfryeren og giver æggekagen 10-12 minutter ekstra, til den er færdigbagt.

Men det kræver selvfølgelig, at du har en airfryer med mulighed for både skuffe/plade og rist på samme tid. Der kan jo være stor forskel på airfryere.

Dadler med bacon i airfryer

Du kan selvfølgelig også lave dadler med bacon i airfryer. Udsten dadlerne, rul ½ skive bacon om hver, og fæstn med en tandstik af træ. Medmindre du har købt de dadler med bacon, der allerede er gjort klar til lige at smide i ovnen eller airfryeren.

For at få baconen sprød, når den er rullet omkring en dadel, er der brug for høj varme fra starten af. Derfor er det helt klart en fordel, at du varmer airfryeren op til 180° C, inden du sætter dadlerne med bacon ind. Det er ellers sjældent – og en af fordelene ved en airfryer – at det er nødvendigt at forvarme den.

Når temperaturen er 180° C, sætter du dadler med bacon ind og giver dem 8 minutter. Og så er der snacks til velkomstdrinksene, til tapasbordet, buffeten, ostebordet eller hvornår du nu vil servere denne skønne snack.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.