Medister i airfryer

Med denne opskrift på medister i airfryer fra Beate, der får du en lækker saftig medisterpølse uden at skindet bliver sejt – som ofte er issuet med andre airfryer opskrifter på medister.

medister i airfryer

Medister i airfryer

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Equipment

  • 1 airfryer
Hvis du steger medister i en airfryer, vil skindet blive mere sejt, end hvis du steger medisteren på en pande. Det kan du ændre på, hvis du vikler bacon om medisteren, før du tilbereder den. Her vil jeg ikke nævne noget om kalorier, fedtfattig mad osv. Jeg nævner blot HurtigMums – for det er det i hvert fald.

Ingredienser

  • 1 medisterpølse – 500 g
  • 10 skiver bacon – tynde skiver

Sådan gør du

  • Prik medisteren med en gaffel eller kødnål.
  • Vikl skiver af bacon rundt om medisteren.
  • Steg den i airfryeren ved 180° C i ca. 25 minutter – vend når halvdelen af tiden er gået, hvis det er nødvendigt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på medister i airfryer

Det seje skind på medisteren kan også undgås, hvis du pensler gavmildt med smørelse under tilberedningen. Men nu er jeg altså begyndt at lave medister med bacon, og så er det svært at vende tilbage. For som min mand siger, så vender du jo ikke tilbage til en tidligere version, når først du har opgraderet til den bedste.

Tilbehør til medister i airfryer

Selvom medister med bacon smager skønt – eller måske netop derfor – så skal der jo andet til end medister. For skal du spise dig mæt i medister, skal der i hvert fald væsentligt mere til.

Jeg kan godt lide brunet smør til medister. Smørret smeltes og brunes ved lav til middel varme, indtil det får en nøddeagtig duft og en nøddebrun farve. Så tages det af varmen, og tilsættes en sjat citronsaft og en håndfuld kapers.

Er du mere til sovs, kan du servere en brun sovs eller grønlangkål til medisteren. Der bliver dog ikke rigtig noget væske fra medisteren, som kan bruges til sovsen. Så her må du ty til bouillon, kogevand eller lignende.

Kartofler må der også til. Nogle forslag kunne være kogte kartofler, brunede kartofler, kold kartoffelsalat eller hasselbackkartofler eller måske flødekartofler – så kan du også slippe for at lave sovs.

Serverer du medisteren med brunede kartofler og grønlangkål, så bliver det ikke meget mere julet.

Stop madspild

Bliver der – mod forventning – medisterpølse tilovers, kan den selvfølgelig spises kold på et stykke brød dagen efter. Men du kan også lave en omgang medistermix – lidt ligesom gammeldags biksemad – brasede kartofler, medisterpølse i tykke skiver og løg i ringe. På stegepanden i lidt fedtstof i nogle få minutter, og så er der mad. Du kan selvfølgelig til enhver tid spæde op med nogle grøntsager, hvis du har lyst til det.

Du kan også lave medisterdogs. Flæk et hotdogbrød, og kom sovs, ketchup eller sennep, eller hvad du nu har til rådighed i. Læg et stykke medister i brødet. Skær evt. medisteren i skiver på langs, og læg skiverne i forlængelse af hinanden i pølsebrødet. Så kan den nemmere være i brødet. Top med lidt grønt, rå løg, rødkål, eller hvad du nu kan lide.

medister i airfryer


Andre retter tilberedt med airfryer fra Hurtigmums.dk

Kyllingelår i airfryer: Forkæl dig selv med saftige og knasende kyllingelår, der kræver minimal forberedelse. Airfryeren sørger for perfekt stegte ydersider, mens indersiden forbliver saftig.

Hårdkogte æg i airfryer: Med airfryeren kan du nemt og hurtigt koge æg uden vand. Æggene koges til perfektion og er lette at skrælle.

Flæskesteg i airfryer: Opdag hvor let og hurtigt du kan tilberede flæskesteg med sprød svær. Airfryeren sikrer ensartet varme, så du får perfekt svær hver gang.

Bagte kartofler i airfryer: Tilbered sprøde og lækre bagte kartofler hurtigere end i en konventionel ovn. Med airfryeren opnår du en fantastisk tekstur både indvendigt og på skallen.

Pomfritter i airfryer: Nyd sprøde og gyldne pomfritter med markant mindre olie. Airfryeren garanterer et hurtigt og jævnt resultat, ideelt til en hurtig snack eller som tilbehør.

Fiskefilet i airfryer: Tilbered dine fiskefileter i airfryeren som et sundere alternativ til traditionel stegning. De bliver sprøde udenpå og forbliver saftige indeni uden unødvendig olie.

Stegt flæsk i airfryer: Lav stegt flæsk, der er sprødere og mindre fedtet end den traditionelle metode. Med airfryeren får du ensartet sprødhed og den dejlige smag af dansk comfort food, men med mindre arbejde.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Andre opskrifter til Airfryer