Pomfritter i airfryer

Pomfritter i airfryer – Det er nemt at lave pomfritter i airfryer. Du køber en pose frosne pomfritter og smider dem i airfryeren ved 180° C i 15 minutter. Voila!!! Men du kan også lave dem selv. Og endda så de ligner dem, du finder i frysedisken i de fleste dagligvarebutikker. Du får min opskrift herunder.

Opskrift på pomfritter i airfryer

pomfritter i airfryer

Pomfritter i airfryer

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 248kcal
Forfatter: Beate Grandahl
William, 6 år: ”Jeg kan altså ikke lide pomfritter, når de er lavet af kartofler.” … og jeg som i min naivitet har gået rundt og troet, at alle pomfritter var lavet af kartofler. Tsk, tsk. Men det William mente, var selvfølgelig, at han ikke kunne lide mine hjemmelavede pomfritter, der ikke kommer fra en pose. Og ikke altid helt er så ensartede i form og udseende, som de præfabrikerede. Og nogle gange har de ovenikøbet skræl på.
Pommes frites i airfryer
Når du laver pomfritter i airfryer, får du lækre pomfritter – sprøde udenpå og bløde indeni – som ligner købefritter – eller du kan i hvert fald få det. Jeg har fundet mit gamle pommes frites-jern frem igen, og jeg har også købt mig en bølget kniv – også kaldet en pommes frites-kniv med takker. Så nu kan jeg lave ensartede pomfritter. Og William spiser dem med glæde.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og skær dem ud til pomfritter – ca. 1 x 1 cm.
  • Fyld en skål med iskoldt vand, og læg de rå pomfritter ned i det i ca. 30 minutter, så stivelsen kan trænge ud.
  • Hæld vandet fra, og hæld pomfritterne i din airfryers kurv, og giv dem 15 minutter ved 100° C, så de bliver helt tørre.
  • Bland pomfritterne godt og grundigt med olien.
  • Kom pomfritterne tilbage i kurven til airfryeren, og giv dem 25 minutter ved 180° C.
  • Ryst kurven et par gange undervejs.
  • Vend de færdige pomfritter med salt, og servér med det samme.

Nutrition

Kalorier: 248kcal | Kulhydrat: 56g | Protein: 6g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.2g | Natrium: 19mg | Kalium: 1345mg | Fiber: 7g | Sukker: 2g | Vitamin C: 63mg | Calcium: 38mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Servér pomfritterne med hjemmelavet remoulade og en citronbåd. Eller til fisk – fish and chips. Eller til en god entrecote sammen med bearnaisesauce.

Frosne pomfritter i airfryer

Som nævnt kan du jo købe frosne pomfritter, som kan hældes direkte i airfryerens kurv og tilberedes. Det kan du også selv gøre – altså fryse dem. Dog vil jeg anbefale, at du forsteger dem. Følg opskriften herover til og med pkt. 4. Herefter giver du dem 8-10 minutter ved 180° C i airfryeren.

Køl pomfritterne ned, og kom dem derefter i fryseren. Når de skal bruges, tager du dem op, kommer dem direkte i airfryeren og giver dem ca. 20 minutter ved 180° C. Husk at ryste dem et par gange undervejs.

Pomfritter af forskellig slags

Du kan tilberede ”pomfritter” i andre udskæringer efter ovenstående opskrift. Dog kan temperatur og tid variere efter tykkelse/størrelse på kartoffelstykkerne.

Prøv f.eks. at lave kartoffelbåde, tykke eller tynde skiver, lige pomfritter osv. Du kan også lave dem med eller uden skræl, eller du kan bruge søde kartofler. De smager også godt som ”pomfritter”.

5 lækre dippelse til pomfritter fra airfryer: Gør måltidet endnu mere lækkert!

  1. Hvidløgsmayo:
    • Ingredienser: Mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
    • Fremgangsmåde: Bland mayonnaise med presset hvidløg, tilsæt lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Lad dippen stå i køleskabet i nogle timer for at lade smagene blandes godt sammen.
  2. Krydret Ketchup:
    • Ingredienser: Ketchup, paprika, cayennepeber.
    • Fremgangsmåde: Bland ketchup med lidt paprika og et strejf af cayennepeber for ekstra spark. Juster mængden af krydderier efter smag.
  3. Aioli:
    • Ingredienser: Mayonnaise, presset hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
    • Fremgangsmåde: Bland mayonnaise med presset hvidløg og en lille smule citronsaft. Tilsæt en lille mængde olivenolie og smag til med salt og peber.
  4. BBQ-dip:
    • Ingredienser: BBQ-sauce, honning, worcestershiresauce.
    • Fremgangsmåde: Bland BBQ-sauce med en lille smule honning og worcestershiresauce for en sød og krydret dip.
  5. Søde Chili og Sour Cream Dip:
    • Ingredienser: Sød chilisauce, sour cream.
    • Fremgangsmåde: Bland lige dele sød chilisauce med sour cream for en cremet og let krydret dip.
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer