Du kan næsten høre det – entrecote – det må være noget luksuriøst. Noget saftigt kød med masser af smag. Men hvad er en entrecote egentlig? Hvordan og hvor længe skal den stege? Og hvad kan du servere til den? Det får du svar på i denne opskrift.

Entrecote staves faktisk entrecôte på fransk, og fransk er det. En fransk bøf. ’Mellem ribben’ betyder entre côtes. Det giver god mening. For oksebøffen skæres af den ende af højrebet, som sidder ved de første fire ribben, og som er den mest fedtmarmorerede del.

Derfor egner det sig også godt til pandestegning. Det er også den del, man kalder for højreb, og bøffen bliver da også kaldet for ”rebet”. Derudover bliver bøfferne også kaldt rib eye steaks. Kært barn mange navne.

Entrecote bøf

Bed slagteren skære bøfferne af oksefileten, som beskrevet ovenfor, i 1½-2 cm tykke skiver. De må gerne veje et par hundrede gram. Så har du det perfekte kød til dine bøffer eller rib eye steaks, om du vil.

Antal personer:
4

Tid i alt:
40M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til entrecote

 

  • 4 bøffer
  • Olivenolie til stegning
  • Smør – 25-30 g eller mere
  • Frisk timian – sådan en god håndfuld
  • Salt og peber

Sådan laver du entrecote

  1. Drys bøfferne med groft salt på begge sider, og lad dem trække 15-20 minutter på køkkenbordet – altså ikke i køleskabet.
  2. Varm olien op på en stegepande.
  3. Krydr bøfferne med peber, og brun dem hurtigt på begge sider.
  4. Tilsæt en god klat smør og frisk timian, og steg bøfferne 2-4 minutter på hver side. Vend gerne flere gange undervejs, så kødsaften bliver i midten af bøffen.
  5. Lad dem trække 5 minutter, før de serveres.

Entrecote – stegetid

Perfekt stegning af en bøf afhænger naturligvis af tykkelsen på kødet – i ovennævnte tilfælde 2 cm – og hvor stegt du ønsker den.

  • Lidt rød – 2 minutter på hver side
  • Rosa – 3 minutter på hver side
  • Gennemstegt – 4 minutter på hver side

Jeg stemmer for den rosa. Men det er jo en smagssag.

Tilbehør til rib eye steaks

Det klassiske anretning er nok at servere bøffen med pommes fritesbearnaisesovs og noget grønt af en eller anden art – ærter eller bønner. Men rustikke råstegte kartofler og gulerødder er også et godt match. Hertil kan du f.eks. servere en whiskysovs – en rigtig herreret.

Whiskysovs

Whiskysovs kan du købe færdiglavet i dagligvarebutikker, men du kan selvfølgelig også lave den selv.

Ingredienser til 4 personer

  • 4 dl whisky
  • 4 spsk. mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk. hjemmelavet barbecuesauce eller en god købe
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 1 ds. tomatpasta/koncentreret tomatpure (140 g)
  • ½ l piskefløde
  • 4 spsk. frisk, hakket timian
  • 2 tsk. sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog halvdelen af whiskyen og halvdelen af balsamicoeddiken ind til det halve, og sæt det til side.
  2. Varm den anden halvdel op i en kasserolle, og flambér det – HUSK at køre emhætten ind, eller flyt dig fra den.
  3. Tilsæt tomatpasta, barbecuesauce og ketchup, når ilden er brændt væk, og lad det svitse et minuts tid.
  4. Tilsæt den indkogte whisky og balsamicoeddike, og lad sovsen simre et par minutter.
  5. Tilsæt fløde, timian og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
  6. Smag til med salt og peber.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Entrecote
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

x