Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Whiskysovs
Whiskysovs kan du købe færdiglavet i dagligvarebutikker, men du kan selvfølgelig også lave den selv.
4.67
fra
3
stemmer
Samlet tid:
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
700
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
4
dl
whisky
▢
4
spsk.
mørk balsamicoeddike
▢
2
spsk.
hjemmelavet barbecuesauce
eller en god købe
▢
2
spsk.
tomatketchup
▢
1
ds.
tomatpasta
eller koncentreret tomatpure ca 140 g
▢
½
l
piskefløde
▢
4
spsk.
frisk hakket timian
▢
2
tsk.
sukker
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Kog halvdelen af whiskyen og halvdelen af balsamicoeddiken ind til det halve, og sæt det til side.
Varm den anden halvdel op i en kasserolle, og flambér det – HUSK at køre emhætten ind, eller flyt dig fra den.
Tilsæt tomatpasta, barbecuesauce og ketchup, når ilden er brændt væk, og lad det svitse et minuts tid.
Tilsæt den indkogte whisky og balsamicoeddike, og lad sovsen simre et par minutter.
Tilsæt fløde, timian og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
700
kcal
|
Kulhydrat:
8
g
|
Protein:
3
g
|
Fedt:
46
g
|
Mættet fedt:
29
g
|
Kolesterol:
171
mg
|
Natrium:
67
mg
|
Kalium:
247
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sukker:
3
g
|
Vitamin C:
6
mg
|
Calcium:
92
mg
|
Jern:
1
mg