Kommer der uventede gæster, og koteletterne eller medisterpølsen skal piftes lidt op smagsmæssigt, så er champignonsovs ikke et dårligt valg at servere til. Og det er hurtigt lavet. Har du marineret koteletterne først, så brug lidt af marinaden til at give sovsen smag, så der dannes en rød tråd i retten. Du kan også bruge bouillon eller stegesky, hvis der er noget sådan til overs fra tilberedning af kød eller grøntsager.

Champignonsovs kan også serveres til krebinetter i stedet for de traditionelle stuvede grønærter eller til svinemørbrad i stedet for brun sovs.

Champignonsovs eller champignonsauce

Tomato potato – om du kalder det en sovs eller sauce. Som barn lærte jeg, at en sovs var jævnet med en rystet/pisket meljævning (mel/majsstivelse eller lignende og vand), en sauce var opbagt eller legeret med æg, og hvis man brugte en smørbolle til at jævne med, var det en stuvning. Sådan er det vist ikke helt fat.

Mon ikke det har mere med tid og sted at gøre. På restauranten hedder det persillesauce, og hjemme hos mormor får vi persillesovs.

Der er også nogle der mener, det afhænger af konsistensen og mængden. Hvis den er tynd, og der er for lidt af den, så ved man det er sauce!

Champignonsovs med fløde – opskrift

Her får du i hvert fald opskriften på en champignon…sovs, der er opbagt.

Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til champignonsovs

 • 250 g champignoner
 • 20 g smør eller margarine
 • 1 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. hvidvin (kan udelades)
 • 1½ spsk. mel
 • 4 dl bouillon – eller siet marinade/stegesky fra kødet + så meget bouillon, at der bliver 4 dl i alt
 • 1 dl fløde
 • ½ grøntsagsbouillonterning – hvis du ikke har noget marinade/stegesky til at give smag – et godt valge er at prøve den fra Urtekram, så prøv den. Den smager bedre og den er lavet på ægte råvarer og ikke kunstige smagsstoffer.
 • Salt og peber

Sådan laver du champignonsovs

 1. Rens champignonerne grundigt, og skær dem i skiver.
 2. Smelt margarinen i en gryde, uden at det bruner.
 3. Tilsæt citronsaft og hvidvin, og damp champignonskiverne heri i et par minutter.
 4. Tag champignonerne op, og kom mel i, og rør kraftigt, til du har en samlet masse. Du behøver ikke nødvendigvis at tage champignonerne op inden, men det er nemmere at røre kraftigt rundt, og du ødelægger heller ikke champignonerne, ligesom de heller ikke sætter sig fast i piskeriset, når nu du skal til at piske.
 5. Tilsæt væde – bouillon og fløde – lidt ad gangen, imens du pisker, så sovsen ikke klumper. Har du ingen marinade/stegesky, så husk også at tilsætte den halve bouillonterning.
 6. Bliv ved med at tilsætte væde, til sovsen har den rigtige tykkelse.
 7. Smag til med salt og peber og evt. mere citron.
 8. Hæld champignonerne tilbage i sovsen, kog op, og smag til igen.

Hvad skal jeg servere til?

Hvilken vin du skal servere til, hvis du vil servere vin til din mad med champignonsauce, afhænger naturligvis af, hvad du serverer af kød. Som udgangspunkt klæder lagrede rødvine champignoner godt, men serverer du lyst kød, så vil en fyldig hvidvin nok være at foretrække.

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Champignonsovs
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
21star1stargraygraygray Based on 25 Review(s)

x