Lammeragout opskrift

lammeragout

Opskrift på lammeragout

Kalorier: 1414kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Her får du en lækker opskrift på lammeragout. Det varer ca. en times tid at tilberede retten, alt i alt, og der er mad til fire personer. Lammeragouten serveres med kogte ris.

Ingredienser

  • 500 g lammekød uden ben – helst bov eller culotte
  • Olie til stegning
  • 2 knsp. safran
  • ½ citron – usprøjtet
  • 2 dl bouillon
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 dl madlavningsfløde
  • Lidt persille til pynt
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Fjern sener og synligt fedt, og skær kødet i tern.
  • Varm olien i en stor gryde, og brun kødet – evt. ad flere gange så det bliver stegt i olie i stedet for kogt i kødsaft. Krydr med salt og peber undervejs.
  • Stød safranen i en morter, og tilsæt det.
  • Skyl citronen, og skær den i ultratynde skiver, og kom dem i gryden – de skal ikke pilles op inden servering, de kan sagtens spises.
  • Tilsæt bouillonen, og lad lammeragouten simre under låg i ca. ½ times tid.
  • Skær imens squashen i tern og den røde peber i strimler.
  • Tilsæt squash, peberfrugt og fløde, og lad lammeragouten simre i yderligere 15 minutter til lammekødet er mørt. Tilsæt evt. mere vand hvis du synes ragouten bliver for tør.
  • Smag til med salt og peber, og drys med lidt hakket persille.

Nutrition

Kalorier: 1414kcal | Kulhydrat: 101g | Protein: 115g | Fedt: 65g | Mættet fedt: 33g | Kolesterol: 462mg | Natrium: 1142mg | Kalium: 4496mg | Fiber: 19g | Sukker: 22g | Vitamin C: 320mg | Calcium: 500mg | Jern: 15mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates opskrift på lammeragout

Lammeragout behøver ikke at tage en evighed at tilberede. Det kommer naturligvis an på hvilket stykke lammekød du bruger. Da det skæres ud i tern kan stort set alt fra lammet jo bruges, men nøjagtig som med kalv, okse og svin er der forskel på hvor fedt, hvor meget bindevæv, hvor mange sener osv. kødet indeholder. Derfor kan tilberedningstiden også variere. Et alternativ til lammeragout er lammegryde, som du kan se en opskrift på her.

Til denne lammeragout vil vi anbefale at du bruger lammebov eller lammeculotte som begge dele egner sig godt til gryderetter – og ragout er jo som bekendt en gryderet.

Ikke kun til påske

Desværre ligger lammekød ikke i den billige ende af skalaen. Måske er det derfor at vi i Danmark mest spiser lam én gang om året – til påske – eller måske er vi bare ikke en nation der har tradition for at spise lam, for lam smager jo ellers godt … hele året.

Så er der serveret. Velbekomme!

Nedenfor kan du se en video præsentation af hvordan man laver lammeragout fra Just Cook TV:

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce