Lammegryde opskrift

Lammegryde – Lam er ikke noget vi danskere spiser meget af – vi får det måske til påske som lammekølle med masser af hvidløg, men ellers ikke. Mange tror de ikke kan lide lam fordi det smager ”uldent”, men hvis kødet er behandlet og tilberedt korrekt, så smager det rigtig delikat.

Der skal ikke være for meget fedt på lammekødet. Lammefedt smager ikke godt. Lammekød bliver – som alt andet kød – lækkert når det laves som simremad. Opskriften på denne lammegryde må vel siges at høre til simremad. Det vil sige, den er ikke hurtig, men mums det er den.

-->

lammegryde

Lammegryde med marineret lam

Du kan selv vælge hvilken udskæring fra lammet du vil bruge. Du skal regne med at når du køber en lammebov eller kølle med ben, så er et sted mellem ca. 30 % og 40 % af den ben.
Benet kan du bruge til at koge suppe/fond på til en lækker, varmende suppe en anden dag.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 5 timer
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 600-800 g reelt lammekød – afhængigt af hvor sultne gæsterne/familien er
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. tørret salvie
  • ½ spsk. tørret timian
  • ½ spsk. tørret mynte
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 400 g blandede svampe eller ens – hvad du nu har mulighed for at komme i nærheden af
  • 1 lille dåse tomatpasta 70 g
  • 400 g blandede rodfrugter eller eventuelt bare gulerødder
  • 1 flaske tør rødvin 75 cl
  • Salt og peber

Sådan gør du

Start mindst 5 timer før maden skal stå på bordet

  • Skær kødet ud I tern på ca. 2 x 2 cm.
  • Hak de pillede hvidløgsfed.
  • Kom lammekødet i en pose sammen med olivenolie, hakket hvidløg, salvie, timian og mynte, gnid blandingen godt ind i kødet.
  • Læg posen i køleskabet, og lad kødet marinere i minimum 2-3 timer, men gerne længere – evt. et døgns tid.
  • Pil imens løgene, og skær dem i grove tern, skyl og fjern jord og evt. rødder fra svampene, og snit dem groft, og skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver.
  • Brun det færdigmarinerede kødet godt af i en varm støbejernsgryde. Der skal ikke noget fedtstof i gryden, kødet brunes blot i marinaden.
  • Skru lidt ned for varmen, og tilsæt løg og svampe, og svits videre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt tomatpastaen, og svits et minuts tid.
  • Tilsæt rodfrugter og svits yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt rødvinen, og lad det hele koge op under låg.
  • Skru ned for varmen, når det koger, og kog videre i ca. 2 timer. Rør jævnligt.
  • Smag til med salt og peber, når lammegryden er kogt færdig.

-->-->-->-->

Servér med ris eller som her med en lækker, luftig kartoffelmos eller med den lidt sundere version blomkålsmos.

Se også den populære opskrift på mørbradgryde her - eller retter 5 forskellige varianter af den populære mørbradsgryde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce