One pot pasta

One pot pastaOne pot pasta er en forholdsvis ny betegnelse i Danmark. Men der er egentlig intet nyt i tankegangen. One pot pasta betyder bare ’alt i én gryde’ med pasta. Der findes et hav af one pot meals – altså alt i én gryde-retter. Det er der ikke noget nyt ved.

Som regel koger vi pastaen i en gryde for sig, inden vi måske hælder den over i sovsen. Og det gør vi jo ikke engang altid, tit serverer vi den ”tør” til f.eks. kødsovsen. One pot-retter uden pasta kender du allerede fra f.eks. chili con carne, skipperlabskovs, paella, risotto og faktisk også en masse supper.

One pot pasta med kylling – opskrift

Alt i én gryde betyder altså blot, at alle ingredienser tilberedes i samme beholder. Og det er jo nemt, og sparer opvask. Den opskrift du får her på one pot pasta, hedder oprindelig spaghetti puttanesca. Det er en traditionel italisk pastaret, og hvis du var en italiensk mama, ville ingredienserne til den nok være basisvarer i dit spisekammer.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]

Antal personer:
4

Tid i alt:
40M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til one pot pasta

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 ansjoser (fra glas)
  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • ½ dl sorte oliven
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk. kapers
  • 1 flaske tomatpassata (mosede tomater på flaske) – 700 g
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 1 lille bdt. bredbladet persille

Sådan laver du one pot pasta

  1. Pil løg og hvidløg, og hak løget groft, og hvidløgsfeddene fint.
  2. Skær ansjoserne i mindre stykker.
  3. Skær kyllingebrystfileterne i tern eller strimler.
  4. Varm olivenolien op i en dyb pande eller stor wok.
  5. Kom løg, hvidløg og ansjoser i den varme olie, og svits, til ansjoserne er smeltet helt.
  6. Tilsæt kyllingebrystet, og lad det stege med, til det har taget lidt farve.
  7. Hæld imens væden fra olivenerne, og skyl cherrytomaterne.
  8. Tilsæt oliven, cherrytomater, kapers og tomatpassata, og rør det hele godt sammen.
  9. Tilsæt rødvin og vand, og bring det hele i kog.
  10. Tilsæt spaghetti, og lad det koge uden låg ved medium varme, til spaghettierne er kogt al dente – ca. 10-15 minutter.
  11. Skyl imens den bredbladede persille, og lad den dryppe af.
  12. Fjern de groveste stilke, og hak eller pluk resten groft.
  13. Tag panden af varmen, og drys persillen over, og servér straks.

One pot opskrifter

Det gode ved one pot opskrifter er ikke alene, at du sparer opvask – det er selvfølgelig også skønt – men du kan også komme lige nøjagtig de ingredienser i, som du har i køleskab og grøntsagskurv, eller som du har lyst til. Eneste regel er, at alt skal i samme gryde, pande eller fad.

Dog kan du godt servere en skål salat til, men det er lidt snyd. Eller du kan servere brød til. Det er ikke snyd, for det behøver jo ikke at komme i en skål eller gryde.

One pot-retter kan tilberedes på komfuret, i ovnen eller på grillen. Faktisk er det også tit one pot-retter, du laver i din slow cooker.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce