Hvid chokolademousse opskrift
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Ret: Dessert
(skærm slukker ikke)
Antal: 6 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg kan godt lide at bruge hvid chokolade med mild smag af vanilje, men du kan også bruge ”ren” hvid chokolade. Du kan selvfølgelig også bare selv tilsætte den smag, du ønsker, f.eks. citron.
Ingredienser
- 150 g hvid chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 1 æg
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. finthakket citronskal kun den gule del
- 1 dl tykmælk
- Topping
Sådan gør du
- Hak chokoladen, eller bræk den i stykker – jo mindre stykker, jo hurtigere smelter den.
- Kom halvdelen i en skål, og lad den smelte over vandbad.
- Tag gryden af varmen, og kom den sidste halvdel af chokoladen i den smeltede chokolade, og lad det hele smelte sammen.
- Pisk fløden til en let skum.
- Pisk ægget sammen, og pisk, til det er let og luftigt.
- Kom æg, citronsaft og -skal i den smeltede chokolade under kraftig piskning.
- Vend tykmælken i chokolademassen. Bliv ved med at vende rundt, til du har en ensartet masse.
- Vend til sidst flødeskummet i på samme måde.
- Portionsanret chokolademoussen, og stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Men den kan sagtens tåle at stå fra den ene dag til den anden, så du kan være i god til med desserten til gæsterne.
- Kom topping på desserterne inden servering.
Noter
Jeg ved ikke, hvor længe hvid chokolademousse kan holde sig, men den skal i hvert fald opbevares i køleskabet. Vi har prøvet at spise den tre dage efter tilberedning, og der var den stadig god.
Lidt om min opskrift på hvid chokolademousse
Har du en sød tand og smag for hvid chokolade, så vil du elske hvid chokolademousse. Og du kan variere den i det uendelige ved at komme forskelligt topping på. Den på billedet er toppet med chokoladeganache, bobaperler med mangosmag samt brombærmarmelade.
Det er ikke svært at lave hvid chokolademousse. Det er ikke sværere end at lave citronfromage. Faktisk nemmere, for her er ingen husblas, der kan klumpe.
Hvid chokolademousse til lagkage
5 fra 1 stemme
(skærm slukker ikke)
Forfatter: Beate Grandahl
Nu nævnte jeg tidligere, at der ikke skal husblas i chokolademousse. Men skal du bruge den i en lagkage, bryllupskage eller lignende, kan det være en fordel, da den bliver mere fast, så kagen kan sætte sig.
Ingredienser
- 2½ blade husblas
- 300 g hvid chokolade
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 3¾ dl piskefløde
Sådan gør du
- Læg husblasbladene i koldt vand i ca. 10-15 minutter.
- Hak imens chokoladen, og smelt den over vandbad.
- Lad chokoladen køle lidt af.
- Pisk imens æg og æggeblommer sammen i en skål over vandbad, indtil massen bliver tyk og ensartet – det må endelig ikke blive for varmt, så får du noget, der minder om æggestand i stedet.
- Tryk vandet af husblassen, og opløs den i æggemassen, mens du rører, så det ikke klumper.
- Hæld den let afkølede, smeltede chokolade i, stadig mens du rører.
- Pisk fløden til en let skum, og vend den i chokolademassen, indtil den bliver en ensartet og glat.