Jordskokkesuppe – Har du aldrig smagt jordskokker, så har du noget til gode. Det er svært at forklare hvordan jordskokker smager – ja godt, men det er jo ikke en særligt oplysende beskrivelse. De er sådan lidt nøddeagtige når de er rå, og lidt søde og bitre på samme tid når de er tilberedt.
Nogle mener de smager lidt ligesom artiskok hvorfor nogle også kalder dem for fattigmandsartiskokker. Men summa summarum så smager de dejligt, og de er meget næringsrige.
Mange muligheder
Mange undlader at købe jordskokker, for hvad skal de stille op med dem? Men der er faktisk mange muligheder. Du kan lave chips af jordskokker – ligesom af kartofler. Du kan også lave mos af dem eller bage dem i ovnen sammen med rodfrugter.
Jordskokkesuppe med kartofler
Ingredienser
- 500 g jordskokker
- 1 stor kartoffel – f.eks. en bagekartoffel
- 1 l hønse eller grøntsagsbouillon
- 2 dl fløde
- 2 dl mælk
- lidt majsstivelse til jævning
- Saften af ¼ citron
- Lidt frisk persille
- 125 g bacon i skiver
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne – det er omstændigt, men skal bare overstås – og kartoflen.
- Kog jordskokker og kartoffel i bouillonen til de er møre. Så møre at de kan blendes.
- Steg imens baconen på en tør pande eller i mikroovnen.
- Blend jordskokkerne, kartoffel og bouillon til alle ujævnheder er væk.
- Tilsæt mælk og halvdelen af fløden.
- Udrør evt. majsstivelse i 1 dl af fløden, og jævn suppen med blandingen hvis du synes den er for tynd. Ellers tilsæt den sidste fløde uden majsstivelse.
- Kog suppen op, og smag til med salt, peber og citron.
Noter
Velbekomme! Se også opskrifterne på blomkålssuppe og gulerodssuppe lige her eller se vores oversigt over alle supper her.
Nutrition
Forslag til jordskokkesuppe
Der er en del forskellige ting man kan gøre for at variere jordskokkesuppe.
Her er et par forslag til ting, som du kan servere i suppen:
- Torsk – bag torskefilet i ovnfast fad og server anrettet i suppen.
- Kammuslinger – Steg kammuslingerne og server dem i suppen.
- Tigerrejer – Steg tigerrejerne og øs suppen over dem i tallerkner
- Gulerødder – Redudcer mængden af jordskokker med 200gr og tilføj 200 gr gulerødder i stedet. (Behandl gulerødderne på præcis samme måde som jordskokkerne i tilberedning)
- Svampe – Steg 250 gram svampe og anret svampene på toppen af jordskokkesuppen
Vintips til jordskokkesuppe
Generelt går lidt Pinot Grigio og Pinot Blanc godt til cremede grøntsagssupper. Det gælder også for jordskokkesuppe alternativt kan man åbne en hvid Bordeaux til suppen.
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
2 Responses
Husk at tage gummihandsker på når jordskokkerne skrælles, ellers er dine fingre brune i dage efter !
Godt råd Anette. Tak for det.
De bedste hilsner
Beate og hurtigmums