Jordskokker

Jordskokker er en underlig knold. Og det er den bogstaveligt talt. Det er absolut ikke den, der sælger sig bedst i supermarkedet med deres knudrede og ikke xærligt appetitvækkende udseende. Det er egentlig synd. Tilberedt er jordskokker faktisk en rigtig lækker og sund spise.

Jordskokker er faktisk en gammel indianerspise, og jordskokkerne blev “opdaget” af hvide kolonister 1603 i Massachusetts.

Jordskokker bliver ofte forbundet med artiskokker og på engelsk hedder de Jerusalem Artichokes, og det er der nok en god forklaring på. Men som art er jordskokker faktisk ret langt fra artiskokker, og jordskokkens nærmeste slægtning i planteriget er faktisk solsikken.

Nedenfor kan du se Aarstidernes beskrivelse af jordskokker:

Her på HurtigMums har vi også opkskrifter med jordskokker. Dem kan du se nedenfor:

Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe – Efteråret og vinteren er suppernes højtid, men det kan gødt være lidt kedeligt med de samme supper igen og igen. Jordskokkesuppe er et rigtig godt alternativ til de tomatsupper og kartoffel-porre supper, der normalt kendetegner vores efteråraftensmåltider. Her kan du finde vores opskrift på jordskokkesuppe ved enten at klikke på indledende link eller billedet af jordskokkesuppe nedenfor.

På denne side vil der løbende komme flere opskrifter med jordskokker som vi får dem udviklet.