Naanbrød er egentlig dobbeltkonfekt. For ’nan’ eller ’naan’ er persisk for brød. Så naanbrød er brødbrød. I Indien er de meget glade for naanbrød. Og har du været på en indisk restaurant, har du garanteret fået serveret naanbrød til din mad. Naanbrød og masser af ris. Naan spises dog også i Iran, Afghanistan, Pakistan og i hele det centralasiatiske område.
Naanbrød er ikke hurtigmums – eller mums er det – for der skal altså lige bruges lidt tid på hævning af dejen. En hurtig søgning på nettet, fortæller dig sikkert noget andet.
Her finder du naanbrød af en hurtigt æltet dej af yoghurt, bagepulver, olie, mel og lidt vand eller lignende. Stegt på panden. Færdig på ingen tid. Og bevares, det smager da sikkert fortrinligt.
Men det er altså ikke naanbrød. Det er fladbrød eller chapati – som i øvrigt også er indisk og bliver serveret til dhal.
Hvad spiser man til naanbrød?
Naan bliver ofte serveret til for eksempel tikka masala eller butter chicken. I Indien bruger man brødet til at spise maden med i stedet for eksempelvis en ske.
Få endnu mere inspiration til dit naanbrød og tilbehør til maden, af vores gode venner fra Gastrofun

Naanbrød – opskrift
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 dl yoghurt naturel
- 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
- 600 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. Herbes de Provence nigellafrø, knust hvidløg, tørret timian eller hvad du nu har lyst til, dine naanbrød skal smage af
Sådan gør du
- Lun mælken, så temperaturen bliver lillefingerlun – du ved: Hverken kold eller varm.
- Rør gæren ud i mælken, og tilsæt æg, yoghurt og de 2 spsk. olivenolie i.
- Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen, og tilsæt det gærblandingen.
- Rør hele herligheden sammen til en dej. Hellere for våd end for tør. Du kan altid tilsætte mere mel.
- Lad dejen hævet lunt og tildækket i ca. 30 minutter. Den tid kan du bruge til f.eks. at tilberede tikka masala.
- Tilbage til brødene. Ælt dejen igennem, og del den i 8 lige store stykker.
- Bank, eller rul hvert stykke ud til store, flade brød/pandekager.
- Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 25 minutter – lunt og tildækket.
- Tænd ovnen på 250° C.
- Pensl naanbrødene med olie, og drys med krydderier.
- Bag naanbrødene i 8-10 minutter. Du kan også vælge at stege dem på en varm stegepande, men det er altså hurtigere i ovnen, hvor de alle kan blive lavet på engang.
Noter
Næringsindhold pr. servering





