Tikka masala – Der er stor uenighed om, hvor tikka masala – nok mest kendt som chicken tikka masala – stammer fra. Skotland vil gerne tage æren, og det vil Indien også. Men sådan er det jo tit med de gode ting. Dem vil alle gerne tage æren for.

Chicken tikka masala hører nemlig til blandt ”gode ting”. Helt personligt hælder jeg mest til, at retten er indisk, fordi masala betyder krydderier på hindi og tikka er en slags indisk appetizer. Ydermere bruges der garam masala i retten, som er en indisk krydderiblanding.

Chicken tikka masala – opskrift

Chicken tikka masala er endvidere en jævnt stærk ret, og stærk mad er inderne i hvert fald kendt for. Du kan selvfølgelig selv styre styrken ved at komme mere eller mindre af de stærke sager i.

tikka masala

Jeg synes godt det må prikke lidt i læberne, så længe maden ikke bare er stærk, men også smager af noget. Det gør den chicken tikka masala, du får opskriften på her.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 2 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • 1 løg
  • 2 chilier – her kan du virkelig gøre noget for styrken ved at vælge en mild, stærk eller stærkere chili. Der findes så mange typer. Jeg plejer at bruge jalapenos
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. flåede tomater
  • 600 g kyllingefilet
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • 4 spsk. creme fraiche – ikke for mager for så skiller sovsen
  • 1 bundt koriander … burde det have været, men mine gener er ikke til koriander, så jeg har brugt bredbladet persille
  • Salt og peber

Sådan tilbereder du chicken tikka masala

  1. Start bare med at koge nogle ris, hvis I skal have ris til, for de tager længere tid at tilberede end kyllingen.
  2. Pil løget, og skær det i skiver.
  3. Varm de 2 spsk. olie i en støbejernsgryde, og svits løgene kort.
  4. Hak imens chilien – du bestemmer selv, om du vil fjerne kerner, de kan sagtens komme med i gryden.
  5. Skræl ingefæren, og hak den.
  6. Kom hakket chili og ingefær samt presset hvidløg ned til løgene, og steg et par minutter.
  7. Tilsæt chilipulver, gurkemeje, garam masala og den brune farin.
  8. Krydr med salt og peber, og steg videre et par minutter, mens du rører rundt i gryden – nu begynder du at kunne mærke en forandring i dine luftveje.
  9. Tilsæt tomatpure og flåede tomater.
  10. Lad hele herligheden simre et par minutter.
  11. Blend sovsen.
  12. Skær kyllingefileterne i strimler, og brun dem i kokosolien.
  13. Tilsæt karry, og lad det riste med ½ minuts tid. Det må ikke branke.
  14. Bland sovs og kylling, og lad det simre i 10 minutters tid, til kyllingen er gennemstegt.
  15. Skyl og hak persillen/korianderen og vend det meste af det i sammen med creme fraiche.
  16. Smag til, og servér med hakket persille/koriander og kogte ris eller chapati.

Tip: Brænder det for meget i munden, så drik mælk til. Fedtet i mælken indkapsler det stærke stof, capsaicin, som chilien indeholder.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tikka masala
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)