Chicken Tikka masala

Chicken tikka masala er en jævnt stærk ret. Du kan selvfølgelig selv styre styrken ved at komme mere eller mindre af de stærke sager i.

Opskrift på chicken tikka masala

Denne rige og cremede smagfulde Chicken tikka masala opskrift kan konkurrere med enhver indisk restaurant! Hvorfor gå ud og spise indisk, når du kan lave Tikka Masale bedre derhjemme! Med aromatiske gyldne kyllingestykker, der søber sig i en utrolig karrysauce, er denne Chicken Tikka Masala-opskrift en af ​​de bedste, du kommer til at prøve! Så er der ikke sagt for meget eller for lidt!

tikka masala med kylling

Chicken tikka masala – opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 207kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg synes godt det må prikke lidt i læberne, så længe maden ikke bare er stærk, men også smager af noget. Det gør den chicken tikka masala, du får opskriften på her.

Ingredienser

  • 2 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • 1 løg
  • 2 rød chilipeber her kan du virkelig gøre noget for styrken ved at vælge en mild stærk eller stærkere chili. Der findes så mange typer. Jeg plejer at bruge jalapenos
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. flåede tomater
  • 600 g kyllingefilet
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • 4 spsk. creme fraiche – ikke for mager for så skiller sovsen
  • 1 bundt koriander … burde det have været men mine gener er ikke til koriander, så jeg har brugt bredbladet persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start bare med at koge nogle ris, hvis I skal have ris til, for de tager længere tid at tilberede end kyllingen.
  • Pil løget, og skær det i skiver.
  • Varm de 2 spsk. olie i en støbejernsgryde, og svits løgene kort.
  • Hak imens chilien – du bestemmer selv, om du vil fjerne kerner, de kan sagtens komme med i gryden.
  • Skræl ingefæren, og hak den.
  • Kom hakket chili og ingefær samt presset hvidløg ned til løgene, og steg et par minutter.
  • Tilsæt chilipulver, gurkemeje, garam masala og den brune farin.
  • Krydr med salt og peber, og steg videre et par minutter, mens du rører rundt i gryden – nu begynder du at kunne mærke en forandring i dine luftveje.
  • Tilsæt tomatpure og flåede tomater.
  • Lad hele herligheden simre et par minutter.
  • Blend sovsen.
  • Skær kyllingefileterne i strimler, og brun dem i kokosolien.
  • Tilsæt karry, og lad det riste med ½ minuts tid. Det må ikke branke.
  • Bland sovs og kylling, og lad det simre i 10 minutters tid, til kyllingen er gennemstegt.
  • Skyl og hak persillen/korianderen og vend det meste af det i sammen med creme fraiche.
  • Smag til, og servér med hakket persille/koriander og kogte ris eller chapati.

Noter

Tip: Brænder det for meget i munden, så drik mælk til. Fedtet i mælken indkapsler det stærke stof, capsaicin, som chilien indeholder.

Nutrition

Kalorier: 207kcal | Kulhydrat: 6g | Protein: 33g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 96mg | Natrium: 182mg | Kalium: 774mg | Fiber: 2g | Sukker: 4g | Vitamin C: 83mg | Calcium: 18mg | Jern: 1mg

Hvor stammer tikka masala fra?

Tikka masala – Der er stor uenighed om, hvor tikka masala – nok mest kendt som chicken tikka masala – stammer fra. Skotland vil gerne tage æren, og det vil Indien også. Men sådan er det jo tit med de gode ting. Dem vil alle gerne tage æren for.

Hvad er masala?

Chicken tikka masala hører nemlig til blandt ”gode ting”. Helt personligt hælder jeg mest til, at retten er indisk, fordi masala betyder krydderier på hindi og tikka er en slags indisk appetizer. Ydermere bruges der garam masala i retten, som er en indisk krydderiblanding.

Serveringsforslag til chicken tikka masala

Chicken tikka masala kan serveres på mange måder, der løfter smagsoplevelsen og gør retten til en central del af et lækkert måltid. Her er nogle idéer til servering og tilbehør, som gør retten endnu mere indbydende.

Traditionelt tilbehør: ris og chapati

Chicken tikka masala er perfekt med dampende basmatiris, som suger den cremede sauce og balancerer krydderiernes intensitet. For en autentisk indisk oplevelse kan du også servere retten med chapati eller naan, som fungerer som en lækker “skefuld” til at få fat i hver dråbe af den rige sauce.

Frisk salat som kontrast

En simpel, frisk salat med agurk, tomat, rødløg og en dressing af yoghurt og mynte kan tilføje et køligt og sprødt element til retten. Myntedressingen komplementerer retten og hjælper med at afbalancere styrken i krydderierne, mens salatens syre skaber en skøn kontrast til den tunge sauce.

Yoghurt-dip med myntesmag

Server en lille skål med yoghurtdip smagt til med frisk mynte og en knivspids salt som eksempelvis raita. Denne dip er oplagt til at mildne smagen og give en forfriskende effekt, som er særligt god, hvis retten er blevet lidt stærkere, end du havde planlagt.

Mango chutney og pickles

Søde og syrlige elementer som mango chutney og lime pickles kan tilføje ekstra smagsnuancer til måltidet. Mango chutney bringer en frugtig sødme, mens pickles bidrager med en let syre og varme, som passer godt til den krydrede sauce. En skefuld chutney på siden af tallerkenen kan også give retten et visuelt løft.

Pynt med frisk koriander og chili

Pynt retten med friskhakket koriander og måske et par skiver frisk chili for at understrege smagen og gøre retten mere farverig og indbydende. Hvis du eller dine gæster ikke er til koriander, kan bredbladet persille være et godt alternativ, som tilføjer en mild og frisk smag.

Drikkevarer til retten

Server retten med en kold mango lassi – en traditionel indisk drik lavet på yoghurt – som er god til at dæmpe retten, hvis den er stærk. Alternativt kan en let og kølig øl eller et glas hvidvin også være et godt match. Mælkeprodukter i drikkevarer hjælper med at neutralisere chiliens styrke og kan dermed give en mere behagelig balance i smagen.

Sidst opdateret: 26. oktober 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 Responses

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.