Chicken tikka masala er en jævnt stærk ret. Du kan selvfølgelig selv styre styrken ved at komme mere eller mindre af de stærke sager i.
Opskrift på chicken tikka masala
Denne rige og cremede smagfulde Chicken tikka masala opskrift kan konkurrere med enhver indisk restaurant! Hvorfor gå ud og spise indisk, når du kan lave Tikka Masale bedre derhjemme! Med aromatiske gyldne kyllingestykker, der søber sig i en utrolig karrysauce, er denne Chicken Tikka Masala-opskrift en af de bedste, du kommer til at prøve! Så er der ikke sagt for meget eller for lidt!

Chicken tikka masala – opskrift
Ingredienser
- 2 spsk. sesamolie eller olivenolie
- 1 løg
- 2 rød chilipeber her kan du virkelig gøre noget for styrken ved at vælge en mild stærk eller stærkere chili. Der findes så mange typer. Jeg plejer at bruge jalapenos
- 2-3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. chilipulver
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 1 spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
- 1 spsk. tomatpure
- 1 ds. flåede tomater
- 600 g kyllingefilet
- 1 spsk. kokosolie
- 1 tsk. karry
- 4 spsk. creme fraiche – ikke for mager for så skiller sovsen
- 1 bundt koriander … burde det have været men mine gener er ikke til koriander, så jeg har brugt bredbladet persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start bare med at koge nogle ris, hvis I skal have ris til, for de tager længere tid at tilberede end kyllingen.
- Pil løget, og skær det i skiver.
- Varm de 2 spsk. olie i en støbejernsgryde, og svits løgene kort.
- Hak imens chilien – du bestemmer selv, om du vil fjerne kerner, de kan sagtens komme med i gryden.
- Skræl ingefæren, og hak den.
- Kom hakket chili og ingefær samt presset hvidløg ned til løgene, og steg et par minutter.
- Tilsæt chilipulver, gurkemeje, garam masala og den brune farin.
- Krydr med salt og peber, og steg videre et par minutter, mens du rører rundt i gryden – nu begynder du at kunne mærke en forandring i dine luftveje.
- Tilsæt tomatpure og flåede tomater.
- Lad hele herligheden simre et par minutter.
- Blend sovsen.
- Skær kyllingefileterne i strimler, og brun dem i kokosolien.
- Tilsæt karry, og lad det riste med ½ minuts tid. Det må ikke branke.
- Bland sovs og kylling, og lad det simre i 10 minutters tid, til kyllingen er gennemstegt.
- Skyl og hak persillen/korianderen og vend det meste af det i sammen med creme fraiche.
- Smag til, og servér med hakket persille/koriander og kogte ris eller chapati.
Noter
Nutrition
Hvor stammer tikka masala fra?
Tikka masala – Der er stor uenighed om, hvor tikka masala – nok mest kendt som chicken tikka masala – stammer fra. Skotland vil gerne tage æren, og det vil Indien også. Men sådan er det jo tit med de gode ting. Dem vil alle gerne tage æren for.
Hvad er masala?
Chicken tikka masala hører nemlig til blandt ”gode ting”. Helt personligt hælder jeg mest til, at retten er indisk, fordi masala betyder krydderier på hindi og tikka er en slags indisk appetizer. Ydermere bruges der garam masala i retten, som er en indisk krydderiblanding.
Serveringsforslag til chicken tikka masala
Chicken tikka masala kan serveres på mange måder, der løfter smagsoplevelsen og gør retten til en central del af et lækkert måltid. Her er nogle idéer til servering og tilbehør, som gør retten endnu mere indbydende.
Traditionelt tilbehør: ris og chapati
Chicken tikka masala er perfekt med dampende basmatiris, som suger den cremede sauce og balancerer krydderiernes intensitet. For en autentisk indisk oplevelse kan du også servere retten med chapati eller naan, som fungerer som en lækker “skefuld” til at få fat i hver dråbe af den rige sauce.
Frisk salat som kontrast
En simpel, frisk salat med agurk, tomat, rødløg og en dressing af yoghurt og mynte kan tilføje et køligt og sprødt element til retten. Myntedressingen komplementerer retten og hjælper med at afbalancere styrken i krydderierne, mens salatens syre skaber en skøn kontrast til den tunge sauce.
Yoghurt-dip med myntesmag
Server en lille skål med yoghurtdip smagt til med frisk mynte og en knivspids salt som eksempelvis raita. Denne dip er oplagt til at mildne smagen og give en forfriskende effekt, som er særligt god, hvis retten er blevet lidt stærkere, end du havde planlagt.
Mango chutney og pickles
Søde og syrlige elementer som mango chutney og lime pickles kan tilføje ekstra smagsnuancer til måltidet. Mango chutney bringer en frugtig sødme, mens pickles bidrager med en let syre og varme, som passer godt til den krydrede sauce. En skefuld chutney på siden af tallerkenen kan også give retten et visuelt løft.
Pynt med frisk koriander og chili
Pynt retten med friskhakket koriander og måske et par skiver frisk chili for at understrege smagen og gøre retten mere farverig og indbydende. Hvis du eller dine gæster ikke er til koriander, kan bredbladet persille være et godt alternativ, som tilføjer en mild og frisk smag.
Drikkevarer til retten
Server retten med en kold mango lassi – en traditionel indisk drik lavet på yoghurt – som er god til at dæmpe retten, hvis den er stærk. Alternativt kan en let og kølig øl eller et glas hvidvin også være et godt match. Mælkeprodukter i drikkevarer hjælper med at neutralisere chiliens styrke og kan dermed give en mere behagelig balance i smagen.
2 Responses
Hejsa
Hvor mange løg?
Hej Charlotte
1 løg. Det var åbenbart blevet tabt på gulvet. 🙂 Men nu er det kommet op på bordet igen. Tak. 🙂