Pizzasandwich – Hvem pokker der har fundet på en pizzasandwich, det er mig en gåde. Måske en lukket pizza (calzone), der mislykkedes for pizzabager-eleven. Den blev lidt for lille og lidt for ”kedelig”, så derfor fyldte pizzabageren den efter bagning med noget mere fyld, så pizzaen ikke skulle gå til spilde. Jeg ved det ikke, det er bare et bud.

Men ”intet er så skidt, at det ikke er godt for noget!” Om sandwichen blev til på grund af fejl, så kom den alligevel på menuen. For du kan få den på mange pizzeriaer. Men du kan selvfølgelig også lave den selv. Du får opskriften lidt senere.

Hvad er en pizzasandwich?

En pizzasandwich er en lukket pizza, der er blevet åbnet efter bagning og fyldt med mere fyld, så som salat, tomater og dressing. Så en blanding mellem en calzone, en salatpizza og et pitabrød med fyld. Den har i hvert fald ikke meget med en sandwich at gøre, måske lige ud over at den er nem at spise uden bestik, men det er en pizzaslice jo også.

Og så er det tid til opskriften:

Opskrift hjemmelavet pizzasandwich

Men nu til opskriften. Du får opskriften på dejen og forslag til fyld. Vil du hellere have peberfrugt end bladselleri bagt ind i din pizza, eller vil du hellere have fyldt friske agurker i din pizza i stedet for syltede agurker, så gør du jo bare det.

Antal pizzasandwiches:
8

Tid i alt:
1T

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til pizzasandwich (dejen)

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk. olie
  • ½ tsk. salt
  • 450 g mel – gerne tipo 00

Derudover

  • Tomatsovs (enten færdiglavet eller hjemmelavet – se opskrift på hjemmelavet tomatsovs nedenfor)
  • Fyld til indbagning – f.eks. bladselleri i små stykker, løg i ringe, stegt bacon i tern (den kan også kommes i efter bagning) og revet ost
  • Fyld – f.eks. strimlet salat, tomat i skiver eller både, syltede agurker i skiver eller tern og dressing

Sådan laver du pizzasandwich

  1. Lun vandet, så det er lunkent, og rør gæren ud i det.
  2. Tilsæt olie.
  3. Bland saltet i melet, og ælt dejen sammen, til den ikke klistrer mere.
  4. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted, til den har dobbelt størrelse – ca. ½ time.

Imens kan du lave en tomatsauce – hvis du er overenergisk – du kan også bare købe en god én. Du får opskriften på tomatsovs senere.

  1. Tænd ovnen på 250° C.
  2. Del dejen i otte lige store stykker, og rul dem hver især ud til en rund pizzabund.
  3. Smør tomatsovs på bundene, og fordel fyldet på halvdelen af pizzabunden.
  4. Fold den anden halvdel ind over fyldet, og sæt pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gyldne.
  5. Skær pizzaerne op i den buede del, og fyld med salater, tomater, dressing osv.

Og så til den hjemmelavede tomatsovs!

Opskrift på hjemmelavet tomatsovs til pizzasandwich eller pizza

Her får du den lovede opskrit på pizza!

Ingredienser til tomatsovsen

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt olie
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede – evt. med oregano og basilikum i
  • 1 tsk. tørret oregano – hvis det ikke er i tomaterne
  • 1 tsk. tørret basilikum – hvis det ikke er i tomaterne
  • 1 maggiterning
  • Lidt sukker
  • Salt og peber
  •  

Sådan laver du tomatsovs

  1. Pil løg og hvidløg, hak det fint, og svits det i olien.
  2. Tilsæt flåede tomater, evt. krydderier og maggiterning.
  3. Lad det hele simre 10 minutters tid.
  4. Smag til med sukker, salt og peber.
  5.  

Og det var det

Så er dine pizzasandwiches klar – husk at eksperimentere med en masse forskellig slags fyld for at finde den helt perfekt pizzasandwich for dig. Nogle er til pulled pork, pulled beef, tandoori kylling mens andre sværger til noget mere traditionelle danske retter som klassisk kogt skinke eller flæskesteg, så det nærmest kommer til at minde om en flæskestegssandwich. Prøv dig også frem med dressing – det kan gøre en verden til forskel hvilken dressing du vælger!

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pizzasandwich
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug