Flæskestegssandwich er en god anvendelse af resterne fra flæskestegen dagen før, hvad enten det er god, saftig flæskesteg af nakke- eller svinekam eller en god, gammeldags ribbenssteg. Fyldet i en flæskestegssandwich kan variere. Og dit bud kan være lige så velsmagende som mit.

Dog har jeg nogle få krav, der skal være opfyldt, for at jeg synes, en flæskestegssandwich er lækker:

  • Stegen skal være saftig – ikke tør og kedelig, men selvfølgelig gennemstegt.
  • Der skal være sprød svær på.
  • Der må ikke være brusk i.
  • Stegen skal omfavnes af en blød, frisk bolle.

Der skal selvfølgelig også være noget god dressing og lidt surt og sødt i. Til gengæld er salat ikke et must – snarere tvært imod.

Flæskestegssandwich – opskrift

Jo enklere, jo bedre. Også fordi det jo så bliver en ret, der er hurtigt at lave, og som er en konge værdig – hurtigmums … det kan vi li’!

Antal personer:
4

Tid i alt:
25M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til flæskestegssandwich

  • 325-350 g stegt flæskesteg med sprød svær
  • 4 burgerboller – må gerne være hjemmelavede burgerboller
  • 2 spsk. skyr
  • 2 spsk. mayonnaise – hjemmelavet mayonnaise selvsagt
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt og peber
  • 4 spsk. syltet rødkål
  • 6 spsk. agurkesalat – og ja, det skal naturligvis være hjemmelavet agurkesalat

Sådan laver du flæskestegssandwich

  1. Flæskestegen skal selvfølgelig være varm. Er det en rest, så varm den i ovnen ved et par hundrede grader i ca. 15 minutter – pas på sværen ikke bliver sort. Læg evt. stanniol over. Er sværen blevet blød, så må den have ½-1 minut under grill-elementet. Igen: Pas på!
  2. Bollerne varmer du med i ovnen de sidste 5-7 minutter, hvis ikke de er nybagte og dermed varme.
  3. Rør en dressing af skyr, mayonnaise, dijonsennep, æblecidereddike og akaciehonning.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Varm rødkålen i en lille gryde eller kasserolle.
  6. Skær flæskestegen i ca. 1 cm tykke skiver, der skal være mindst 8 skiver.
  7. Flæk bollerne, og smør begge halvdele med rigelig dressing.
  8. Kom 1 spsk. rødkål på hver underbolle.
  9. Fordel flæskestegsskiverne oven på og til sidst agurkesalaten.
  10. Læg overbollen på.
  11. Servér med det samme.

Tip: Når du varmer rødkålen, så prøv at tilsætte et par spsk. hyldebærsaft, kirsebærsaft eller lignende. Det giver en helt fantastisk smag.

Meyers flæskestegssandwich

Når ungerne er hjemme får vi en variant. Den hedder Meyers flæskestegssandwich. Vi fik den engang hos noget familie, og ungerne er vilde med den. Jeg bruger den samme dressing, selvom den ikke er helt korrekt, for i Meyers dressing er der grov sennep i stedet for dijonsennep.

I stedet for agurkesalaten er der cornichoner i skiver. Og der er også tynde skiver æble i. Det er ikke den store forskel, men ungerne synes, der er meget mere bid i cornichoner og æbler end i en ”slatten omgang agurkesalat”, som de siger. Det kan de da have ret i. Og ét er sikkert, den smager også sindssygt godt, og forandringen fryder.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Flæskestegssandwich
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)