Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich er en god anvendelse af resterne fra flæskestegen dagen før, hvad enten det er god, saftig flæskesteg af nakke- eller svinekam eller en god, gammeldags ribbenssteg. Fyldet i en flæskestegssandwich kan variere. Og dit bud kan være lige så velsmagende som mit.

Dog har jeg nogle få krav, der skal være opfyldt, for at jeg synes, en flæskestegssandwich er lækker:

  • Stegen skal være saftig – ikke tør og kedelig, men selvfølgelig gennemstegt.
  • Der skal være sprød svær på.
  • Der må ikke være brusk i.
  • Stegen skal omfavnes af en blød, frisk bolle.

Hvad skal der i en flæskestegssandwich?

Der skal selvfølgelig også være noget god dressing og lidt surt og sødt i. Til gengæld er salat ikke et must – snarere tvært imod.

-->

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich – opskrift

Jo enklere, jo bedre. Også fordi det jo så bliver en ret, der er hurtigt at lave, og som er en konge værdig – hurtigmums … det kan vi li’!
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 325-350 g stegt flæskesteg med sprød svær
  • 4 burgerboller – må gerne være hjemmelavede burgerboller
  • 2 spsk. skyr
  • 2 spsk. mayonnaise – hjemmelavet mayonnaise selvsagt
  • ½ spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt og peber
  • 4 spsk. syltet rødkål
  • 6 spsk. agurkesalat – og ja det skal naturligvis være hjemmelavet agurkesalat

Sådan gør du

  • Flæskestegen skal selvfølgelig være varm. Er det en rest, så varm den i ovnen ved et par hundrede grader i ca. 15 minutter – pas på sværen ikke bliver sort. Læg evt. stanniol over. Er sværen blevet blød, så må den have ½-1 minut under grill-elementet. Igen: Pas på!
  • Bollerne varmer du med i ovnen de sidste 5-7 minutter, hvis ikke de er nybagte og dermed varme.
  • Rør en dressing af skyr, mayonnaise, dijonsennep, æblecidereddike og akaciehonning.
  • Smag til med salt og peber.
  • Varm rødkålen i en lille gryde eller kasserolle.
  • Skær flæskestegen i ca. 1 cm tykke skiver, der skal være mindst 8 skiver.
  • Flæk bollerne, og smør begge halvdele med rigelig dressing.
  • Kom 1 spsk. rødkål på hver underbolle.
  • Fordel flæskestegsskiverne oven på og til sidst agurkesalaten.
  • Læg overbollen på.
  • Servér med det samme.

Noter

Tip: Når du varmer rødkålen, så prøv at tilsætte et par spsk. hyldebærsaft, kirsebærsaft eller lignende. Det giver en helt fantastisk smag.

-->-->-->-->

Meyers flæskestegssandwich

Når ungerne er hjemme får vi en variant. Den hedder Meyers flæskestegssandwich. Vi fik den engang hos noget familie, og ungerne er vilde med den. Jeg bruger den samme dressing, selvom den ikke er helt korrekt, for i Meyers dressing er der grov sennep i stedet for dijonsennep.

I stedet for agurkesalaten er der cornichoner i skiver. Og der er også tynde skiver æble i. Det er ikke den store forskel, men ungerne synes, der er meget mere bid i cornichoner og æbler end i en ”slatten omgang agurkesalat”, som de siger. Det kan de da have ret i. Og ét er sikkert, den smager også sindssygt godt, og forandringen fryder.

4 reaktioner

  1. I en flæskestegssandwich er det da helt forfærdelig forbudt at lægge rødkål direkte oven på burgerbollen, saften løber da ned i bollen, og så er sandwichen helt ødelagt, fordi brødet bliver vådt!!!

    1. Hej Kirsten
      Rødkålen skal ikke være sjaskvåd og bollen er også til dels præpareret af dressingen, men selvfølgelig kan du da lægge både rødkål og agurkesalat oven på kødet, hvis det er det, du føler for. Det er jo heldigvis dig selv, der bestemmer 🙂
      De bedste hilsner
      Beate og hurtigmums

    1. Hej Anette
      Det kan man da i hvert fald. Man kan heldigvis gøre lige nøjagtig, som man synes bedst. Det er en af fordelene ved at lave det selv. Tak for tippet.
      De bedste hilsner
      Beate, Hurtigmums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce