Burrito

Burrito er spansk og betyder ’lille æsel’. Det er en tortilla – altså en pandekage – med fyld. Skal det være rigtig hurtigmums – altså både hurtigt og mums – så køber du færdige tortillaer og laver kun fyldet. Skal det være mums-mums, laver du også selv pandekagerne. Du får opskriften på begge dele herunder.

I Mexico er en burrito sædvanligvis kun fyldt med bønner, ris eller kød. Mens man er mere varieret i USA, hvor der kan være både salat, guacamole, ost og cremefraiche i pandekagen. Den amerikanske udgave er også større end den mexicanske – der skal jo være plads til fyldet.

Hvis fyldet i stedet rulles ind i en lidt mindre majspandekage og dækkes med chilisauce og gratineres, får du en enchilada – og ja, det er et uheldigt navn, men det betyder altså blot ’i/med chili’.

Få lækker aftensmad-inspiration fra vores venner fra Gastrofun

Burrito

Burrito-opskrift

Retten her må hører under kategorien amerikansk burrito. Den indeholder godt nok bønner, men begrænser sig ikke til det.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad
Køkken: Mexikansk
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 658kcal
Forfatter: Sune Hansen

Ingredienser

  • 1 dåse cannellinibønner – ca. 400 g 240 g drænet vægt
  • ¾ agurk – ca. 200 g
  • 2 løg af moderat størrelse
  • 250 g tomater
  • ½-1 rød chilipeber afhængig af størrelse og smag
  • spsk. limesaft svarer ca. til ½ lime
  • 4 store tortillaer ca. 25-28 cm i diameter. se evt. opskriften længere nede på siden
  • 2 modne avocadoer
  • 340 g halvfast ost kan du få fat i en queso fresco som er en mexicansk ost, vil det selvfølge være mest autentisk, men ellers er port salut (fransk ost) bestemt ikke at foragte
  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 lille bdt. frisk koriander
  • 2 dl salsa medium styrke
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Skyl agurken, og skær den i stave.
  • Pil løgene, og skær dem i mindre både.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i tern – husk at fjerne ”blomsten” – og drys dem med lidt groft salt.
  • Skyl chilipeberen, skær den over på langs, og fjern kerner, stok og skillevægge.
  • Hak chilipeberen fint.
  • Blend bønnerne med chilipeber og limesaft, og smag til med salt.
  • Tænd ovnen på 150° C, varmluft eller efter anvisningen på pakken med tortillaer.
  • Varm grillpanden godt op, og grill agurkestave og løgbåde i ca. 5 minutter – vend af og til.
  • Drys med lidt salt.
  • Rul tortillaerne, pak dem i stanniol, og læg dem i ovnen i ca. 8-10 minutter – eller følg anvisningen på emballagen.
  • Skær imens avocadoerne over på langs, fjern stenene, og skær frugtkødet i stave.
  • Skyl salat og koriander, skær salaten i strimler, og fjern de grove stilke fra korianderen.
  • Skær osten i stave.
  • Smør bønnemosen og derefter halvdelen af salsaen på de varme pandekager.
  • Fyld grillede grøntsager, tomater, avocado, ost, salat og koriander på pandekagen ca. 10 cm fra bunden og ca. 5 cm fra hver side.
  • Fold først den tomme bund op og dernæst de tomme sider sammen om fyldet, og tryk let sammen.
  • Servér med resten af salsaen.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 658kcal | Kulhydrat: 39g | Protein: 27g | Fedt: 46g | Mættet fedt: 19g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 17g | Kolesterol: 85mg | Natrium: 1120mg | Kalium: 1059mg | Fiber: 11g | Sukker: 9g | Vitamin C: 45mg | Calcium: 699mg | Jern: 2mg
Burrito

Hjemmelavede hvedetortillaer

Som lovet får du også en opskrift på hjemmelavede tortillaer.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad, Frokost
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 store stykker
Kalorier: 113kcal
Forfatter: Sune Hansen

Ingredienser

  • 75 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 25 g smør
  • 3 dl varmt vand

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt sammen.
  • Skær smørret i tern, og tilsæt det.
  • Tilsæt det varme vand lidt ad gangen, til du har en klæbrig dej, og ælt den grundigt sammen.
  • Lad dejen hvile på et meldrysset bord under et viskestykke i ca. 20 minutter.
  • Del dejen i 4 stykker, der formes til boller og derefter rulles ud til tortillaer.
  • Lad dem hvile i yderligere 10 minutter.
  • Steg dem på en stor, tør stegepande i ca. ½ minut på hver side.
  • Servér med det samme, eller følg anvisningen i punkt 8 og 11 herover.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 113kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 2g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 13mg | Natrium: 102mg | Kalium: 22mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Calcium: 12mg | Jern: 1mg

Galleri med burrito

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE