Svensk pølseret er da fra Sverige!? Nej, svensk pølseret er så pæredansk som noget kan være. Vi ved ikke helt hvorfra navnet stammer. Altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i. Men hvor Sverige kommer ind i billedet, det er ikke rigtig til at sige med sikkerhed.

Men uagtet det specielle navn, så er det en dansk hverdagsret. Svensk pølseret smager skønt og er nem at lave – førhen var den også billig, men pølser er ikke én af de billigste spiser mere.

svensk pølseret

Svensk pølseret – opskrift

Hotdog pølser er nok de billigste, og de kan også sagtens bruges med mindre du gerne vil have nogle med et lavere indhold af fedt.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 8-10 pølser efter eget ønske
  • 3 tsk. paprika
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl mælk
  • Stegemargarine
  • Salt og peber
  • Purløg

Sådan laver du svensk pølseret

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver, og kog dem møre i let saltet vand – dette kan gøres tidligere på dagen eller dagen i forvejen.
  2. Pil løgene, og skær dem i halve, tynde skiver.
  3. Skær pølserne i 2 cm tykke stykker.
  4. Svits løgene i stegemargarine til de er gyldne.
  5. Tilsæt pølser, og lad også dem tage lidt farve.
  6. Tilsæt paprika, og rør godt, og lad det hele svitse ½-1 minutstid.
  7. Tilsæt de kogte, afdryppede kartoffelskiver, tomatpuré og mælk, og lad det hele simre til det er gennemvarmt.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Servér med klippet purløg. Det er en god idé først at komme purløg på når retten er anrettet på tallerkener hvis du forventer at eventuelle rester skal opvarmes i morgen.

Hvis du gerne vil have retten til at strække længere – hvis der f.eks. kommer uventede gæster, så servér med skive groft brød og eventuelt lidt dampet broccoli eller lignende.

Tip: Svensk pølseret med ekstra smag

Normalt bruger vi jo gode gammeldags danske hot-dog pølser til svensk pølseret. Det vil jeg ikke sætte spørgsmålstegn ved, om det er en lækker variant! For det er det! Men hvis du gerne vil spice retten lidt op så er her to tricks.

  • Brug røget paprika istedet for normal paprika. Det giver lige et lækkert twist – særligt for voksne smagsløg.
  • Brug chorizo i retten enten som erstatning for hot-dog pølserne eller 50/50. Du får noget, der er lidt anderledes end den klassiske svenske pølseret, men den spansk-svenske pølseret smager ganske glimrende.

Begge tricks er dog nogle, som vi primært anbefaler voksne at bruge.

Velbekomme!

En ret som rigtig mange, der er glade for svensk pølseret også elsker er mørbradgryde. Mørbradgryde er faktisk en af Danmarks allermest populære gryderetter. Du kan se 5 forskellige opskrifter på mørbradgryde via linket ovenfor.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Svensk pølseret
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 27 Review(s)

x