Når du steger hele stykker kød, f.eks. svinemørbrad på grill, kommer du sikkert ofte ud for, at nogle vil have det mere eller mindre stegt end andre. Hvis du steger din mørbrad, så den er saftig, ikke blodig, så vil de fleste kunne spise den. Det gælder også, når du smider din svinemørbrad på grillen.

Når du steger hele stykker kød, f.eks. svinemørbrad på grill, kommer du sikkert ofte ud for, at nogle vil have det mere eller mindre stegt end andre. Hvis du steger din mørbrad, så den er saftig, ikke blodig, så vil de fleste kunne spise den. Det gælder også, når du smider din svinemørbrad på grillen.

Svinemørbrad på grill med lækker hjemmelavet barbecuemarinade

Svinemørbrad skal maks. have maks. 20-25 minutter inkl. bruningstid. Det gælder også, når den har ligget i marinade, som den skal i opskriften herunder.

Antal personer:
4

Tid i alt:
1T

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til 4 personer

 

  • ½ rød chilipeber
  • 1 dl olie
  • ½ dl ketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1-2 spsk. æblecidereddike
  • 2 fed hvidløg
  • et skvæt tabasco – kan udelades
  • 1 svinemørbrad
  • Olie til at smøre med
  • Salt og peber

Sådan laver du svinemørbrad på grill

  1. Skyl chilipeberen, fjern frøstok og kerner, og hak herefter chilipeberen fint.
  2. Rør olie, ketchup, farin, sojasauce, æblecidereddike, chilipeber og presset hvidløg samt evt. tabasco sammen til en marinade.
  3. Fjern sener og hinder fra mørbraden, og læg den i marinaden.
  4. Lad mørbraden trække i marinaden i mindst ½ time, men gerne et par timer.
  5. Tænd op i grillen.
  6. Smør risten med olie, og læg den på grillen.
  7. Læg mørbraden på grillen, og grill ved indirekte varme i ca. 20 minutter.
  8. Vend mørbraden et par gange undervejs, og drys med friskkværnet peber og salt.
  9. Lad mørbraden hvile i 5-10 minutter, før du skærer den i tykke skiver.

Tip I: Du kan købe en færdig barbecuemarinade og evt. smage den til med ekstra chili, tabasco, hvidløg, eddike osv.

Grill på indirekte varme

Du har måske hørt, at små stykker kød – pølser, bøffer osv. – skal grilles på direkte varme. Men du kan faktisk stege alt på indirekte varme.

Når du griller på indirekte varme, slipper du for den meget omtalte problematik med skadelige stegemutagener, der kan opstå, hvis kødet bliver branket under ristningen.

Indirekte varme betyder, at du lægger kullene rundt om eller ved siden af kødet. Hvis du lægger kødet lige over kullene, kan du nemlig meget vel risikere, at der drypper fedt eller olie ned på de glødende kul og antænder dem. Så kommer der flammer, som brænder/branker kødet, og så er det, der opstår skadelige og måske kræftfremkaldende stegemutagener.

Tilbehør til svinemørbrad på grill

Til grillet mørbrad smager grillede grøntsager godt – det kan være tomater, squash, aubergine eller løg. Eller du kan grille nogle kartofler. Skal der være lidt at dyppe i, så lav en raita eller en rødvinssauce til.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Svinemørbrød på grill
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

x