Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med de italiensk inspirerede krydderier og urter.
Herunder får du opskriften på en porchetta – eller i hvert fald en steg af gris spækket med urter – som er nem at lave – noget nemmere end den traditionelle porchetta.
Få endnu mere lækker inspiration af vores gode venner fra Gastrofun
Porchetta – opskrift
Ingredienser
- 1-1½ kg svinekam med svær
- 4 fed hvidløg
- 4 kviste frisk rosmarin
- 2 tsk. tørret basilikum
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Nutrition
Serveringsforslag
Porchetta behøver ikke en brun sovs, men laver du sovs, så brug skyen, så den får den gode smag fra stegen.
I stedet for det traditionelle tilbehør, som kogte kartofler, rødkål og kogte eller dampede grøntsager, kan du servere en frisk salat til, for eksempel en grønkålssalat med mormordressing. Du kan også servere kartoffelroulader eller pommes Anna til.
Du kan servere både rød- og hvidvin til porchetta. Vinen må gerne have en let krydret smag. En Côtes-du-Rhône ville eksempelvis være et glimrende valg.