Porchetta

Porchetta er en italiensk grisesteg. Oftest bruges slaget, som krydres og rulles uden om krydderier, krydderurter osv. Men du kan også bruge metoden på en flæskesteg, som du garnere med de italiensk inspirerede krydderier og urter.

Herunder får du opskriften på en porchetta – eller i hvert fald en steg af gris spækket med urter – som er nem at lave – noget nemmere end den traditionelle porchetta.

Annonce

porchetta

Porchetta – opskrift

Har gæster med kræsne ganer, kan du evt. nøjes med at krydre stegen i den ene ende, så kan der skæres af den anden ende  – som så bliver som en traditionel flæskesteg – til dem. Men er I alle glade for ekstra smag, så giv den bare fuld skrue.

Ingredienser til 4 personer

  • 1-1½ kg svinekam med svær
  • 4 fed hvidløg
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 2 tsk. tørret basilikum
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C varmluft.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  3. Hak også skyllet rosmarin, og bland det sammen med hvidløg, basilikum, olie samt salt og peber.
  4. Skær nogle dybe snit i svinekammen – ikke dér, hvor sværen er – og kom det meste af krydderiolien i snittene. Smør resten ud over kødets sider – stadig ikke dér, hvor sværen er.
  5. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande eller lignende af passende størrelse, og hæld så meget kogende vand i, at sværen er dækket af vand.
  6. Sæt den i ovnen i ca. 15 minutter.
  7. Tag stegen ud, skru ovnen op på 250° C, hæld vandet ud, og læg stegen med sværen opad på en rist oven på bradepanden. Gnid sværen med salt og peber.
  8. Sæt stegen i ovnen igen i ca. 15 minutter, hvorefter du skruer ovnen ned på 160° C.
  9. Hæld kogende vand i bradepanden. Vil du lave sovs, så smid et pillet løg i halve/kvarte i.
  10. Lad stegen stå i ovnen i 1½ times tid, til den er gennemstegt – brug evt. et stegetermometer.
  11. Sluk ovnen, og lad stegen stå i 10 minutters tid med ovndøren åben. Imens kan du eventuelt lave brun sovs til.

Tip: Er sværen ikke sprød, når stegen er færdig, så lad den stå under grillen, til den bliver det. Men pas på, den bliver lynhurtigt sort, hvis du skruer for højt op for grillen. Sådan 190-200° C er nok. Grilningen skal foregå, inden stegen skal hvile de 10 minutters tid med ovndøren åben.

Serveringsforslag

Porchetta behøver ikke en brun sovs, men laver du sovs, så brug skyen, så den får den gode smag fra stegen.

I stedet for det traditionelle tilbehør, som kogte kartofler, rødkål og kogte eller dampede grøntsager, kan du servere en frisk salat til, for eksempel en grønkålssalat med mormordressing. Du kan også servere kartoffelroulader eller pommes Anna til.

Du kan servere både rød- og hvidvin til porchetta. Vinen må gerne have en let krydret smag. En Côtes-du-Rhône ville eksempelvis være et glimrende valg.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 2 timer

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Porchetta
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here