Glaseret skinke eller hamburgerryg? Og nej, hamburgerryg og skinke er ikke det samme selvom man i mange tilfælde kan lave det efter samme opskrift. Faktisk sidder skinken og hamburgerryggen i hver sin ende af grisen – hamburgerryggen foran i nakken og skinken fra den øverste del af grisens bagerste lår. Skinke er sædvanligvis billigere end hamburgerryg. 

Når det så er slået fast, så er det jo en smagssag hvad man bedst kan lide. Vælg den del af grisen du føler for. Både hamburgerryg og skinke er velegnet til nedenstående opskrift.

Glaseret skinke med grønlangkål

Ja, selvfølgelig kan du vælge at servere grønlangkål til. Det er traditionsrigt tilbehør. Men du kan sagtens variere og servere en lys sauce, frisk melon og dampede grøntsager til i stedet. Eller du kan servere en rå grønkålssalat til. Under alle omstændigheder så synes jeg at hvis du vælger de lidt tungere former for tilbehør, som grønlangkål eller grønkålssalat, så skal der også brunede kartofler til, men det er jo dit valg.

Senneps-glaseret skinke i ovn

Hvad du end vælger, så får du her en nem opskrift på en sennepsglaseret skinke … eller hamburgerryg.

Antal personer:
4

Tid i alt:
1T 5M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til glaseret skinke

  • En skinke – eller hamburgerryg – på omkring 650 g
  • 1½ spsk. dijonsennep – eller anden stærk sennep
  • 2½ spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
  • Salt
  • 2 spsk rasp – prøv den her fra Biogan – det er en rigtig lækker og økologisk rasp.

Sådan laver du glaseret skinke

  1. Kog skinken i letsaltet vand så det lige dækker. Skinken skal koge under låg i ca. 25 minutter.
  2. Lad den stå og trække i yderligere 25 minutter i kogevandet under låg.
  3. Bland imens sennep og farin, og tænd ovnen på 225° C.
  4. Fjern skind, net eller lignende fra skinken, og smør den hele vejen rundt med sennep/farin-blandingen.
  5. Drys med søsters hånd (eller let hånd) en smule rasp hen over glaseringen, så holder glaseringen sig bedre på skinken. (Tak til Erling for dette tip 🙂 )
  6. Sæt den i ovnen i et fad eller på en rist med en bradepande under, og lad den hygge sig i den varme ovn i 5-10 minutter.
  7. Servér med det valgte tilbehør.

Husk, hvis farinen er blevet hård, kan du komme den i en plasticbeholder med lidt fugtig køkkenrulle ved, lægge et låg løst over og stille den i mikroovnen i ca. 20 sekunder, så er det blødt og brugbart igen.

Se opskriften på 1 minut på video

Tilbehør til glaseret skinke – Forslag

Ovenfor har vi allerede forslået glaseret skinke med grønlangkål og brunede kartofler, og det er en rigtig juleklassiker, men der er også en lang andre muligheder for tilbehør. Her kommer nogle forslag:

Kartofler i ovn: Det her er også et klassisk tilbehør til hamburgerryg og glaseret skinke. Det er en relativ simpel opskrift, der kombineret med en smørsovs og sennep til skinken kan være noget rigtig lækkert tilbehør.

Rodfrugter i ovn: Et alternativ til kartofler i ovn er andre rodfrugter, og rodfrugter kan også laves super lækkert i ovnen.

Coleslaw: Det kan også være rigtig lækkert at servere coleslaw til den glaserede skinke. Jeg vil dog nok kombinere det med nogle kartofler eller rodfrugter for at give noget fylde.

Flødekartofler: Generelt syntes jeg flødekartofler passer til alle de her klassiske stege, og den her skinke er ikke en undtagelse. Flødekartoflerne

En af minde andre favoritter, som faktisk ikke er vores egen opskrift er denne opskrift på glaseret hamburgerryg hos Gitte fra Noget i Ovnen her. Hvis du ikke er så vild med vores opskrift ovenfor, så prøv Gittes opskrift glaseret hamburgerryg. 

Vintips til glaseret skinke

Du kan både nyde en hvidvin og rødvin til glaseret skinke. Hvis du er til hvidvin så vil vi anbefale en Riesling eller en helt almindelig Chenin Blanc. Hvis du vil have rødvin så anbefaler vi en australsk Shiraz – det kunne være Lindeman’s Bin 50 Shiraz vin eller Bin 55, der både er Shiraz og Cabernet Sauvignon. Begge er i et prisleje, der er absolut til at gå til – Lindeman’s forhandles fra tid til anden i Netto og sidst jeg købte en flaske var det omkring 50 kroner for en flaske – det var nok et tilbud. Et rigtig godt supplement til glaseret skinke.

Se også vores populære opskrifter på mørbradgryde og blomkålspizza.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Glaseret skinke
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 43 Review(s)