Æblekoteletter i karry

Æblekoteletter i karry  – Når jeg kommer sent hjem fra arbejde, kan jeg godt lide at det er let at lave aftensmad, samtidig med den smager virkelig godt og når retten tilberedes i ovnen, kommer der en skøn duft i hele hjemmet.

Jeg synes det er sjovt at lave aftensmad og kan godt lide at eksperimentere med smage og se hvad der kommer ud af det.  Æbler havde jeg som bare skulle bruges, så hvorfor ikke prøve at komme dem sammen med min aftensmad, i stedet for at tage dem med på arbejde? Det kom der denne opskrift ud af

Det bedste ved denne ret, er at den er utrolig let at lave, det kræver ikke ret meget plads og giver  meget lidt opvask. Æblekoteletter smager virkelig godt og synes det er utroligt, at man kan skjule grøntsagerne, så selv den mest kræsne, burde kunne lide denne ret.

Æblekoteletter er blevet familiens hurtige ret, når vi ikke lige ved hvad vi skal have og man kan med fordel, skifte fløden ud med mælk, så er den også mere fedtfattig.

Få evt. noget ekstra inspiration til dine lækre æblekoteletter i karry, af vores gode venner fra Gastrofun. De har massevis af erfaring med alle mulige opskrifter i køkkenet.

Æblekoteletter i karry

5 fra 1 stemme
Ret: aftensmad, Børn
Antal: 2 personer
Kalorier: 988kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 2 koteletter
  • hvedemel
  • 1 tsk. karry
  • salt & peber
  • olie
  • 1 løg
  • 50 g knoldselleri
  • 2 æbler
  • 50 g bacon i tern
  • 1 hønsebouillon terning
  • dl piskefløde kan erstattes med mælk
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk timian
  • salt & peber
  • Ris
  • evt. Ciabattabrød

Sådan gør du

  • Koteletter vendes i mel, tilsat karry, salt og peber og brunes i olie.
  • Kom kødet i et ildfast fad, drys evt. salt og peber hen over.
  • Pil løgene og hak dem fint og steg dem på panden sammen med bacon til begge dele er gyldne.
  • Selleri og æbler skrælles og rives på den grove side af rivejernet og svitses sammen med bacon og løget, kom timian i og lad det hele småsimre i 5 minutter.
  • Fyldet fordeles over kødet. Kom fløde/mælk, honning, karry og bouillonterningen i panden og kog det hele op. Hæld sovsen over kødet.
  • Dæk til med staniol og sæt det i oven på 180 g. i 30 minutter.
  • Kog risene imellemtiden og server evt. ciabattabrød til

Nutrition

Kalorier: 988kcal | Kulhydrat: 37g | Protein: 34g | Fedt: 80g | Mættet fedt: 42g | Flerumættet fedtsyre: 6g | Enkeltumættet fedtsyre: 27g | Transfedtsyre: 0.1g | Kolesterol: 255mg | Natrium: 165mg | Kalium: 983mg | Fiber: 6g | Sukker: 26g | Vitamin C: 17mg | Calcium: 133mg | Jern: 2mg

Tilbehør til æblekoteletter i karry

Æblekoteletter i karry er en skøn ret med en dejlig kombination af sødme fra æblerne og krydderiet fra karryen. Her er seks forslag til tilbehør, der vil komplementere retten:

  1. Basmatiris: Den lette, luftige tekstur og den subtile smag af basmatiris absorberer karrysaucen godt og giver en neutral base, der balancerer rettens krydderier.
  2. Naanbrød: Dette bløde, flade brød er perfekt til at dyppe i karrysaucen. Det kan laves med forskellige fyld som hvidløg eller koriander for at tilføje ekstra smag.
  3. Mango chutney: Den søde og let krydrede smag af mango chutney komplementerer karryens krydderier og tilføjer en eksotisk note til måltidet.
  4. Raita: En kølig yoghurtbaseret dip lavet med agurk, mynte og krydderier. Raita er perfekt til at afbalancere varmen fra karryen og tilføje en forfriskende smag.
  5. Stegte grøntsager: En blanding af sæsonens grøntsager, let stegt med krydderier, kan være en skøn måde at tilføje tekstur og farve til retten. Broccoli, blomkål eller bønner kan være gode valg.
  6. Kokosris: En lækker variation af den traditionelle ris, kokosris er lavet ved at koge ris i kokosmælk. Den søde og cremede smag af kokos komplementerer karryens krydderier og tilføjer en tropisk note til måltidet.

Disse tilbehørsretter vil forstærke og komplementere smagen af æblekoteletter i karry, hvilket gør måltidet endnu mere tilfredsstillende og velsmagende.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød