Melonsalat – Der findes ikke noget mere frisk end melonsalat. Den kan simpelthen pifte et hvert buffetbord, tapasbord, grillretter eller andet op. Melonsalat kan laves af flere forskellige meloner i én sammensurium eller blot af en enkelt slags.

Jeg synes som udgangspunkt, at hvis du vil bruge vandmelon i din melonsalat, så skal du gøre det i de måneder vandmelonen har sæson – fra april til og med september ca. – så smager de bedst. De fleste andre meloner på markedet importerer vi, så de kan bruges hele året.

melonsalat

Melonsalat med feta – opskrift

Jeg er én af de – vel nok få – personer, der ikke så godt kan forlige mig med vandmelon. Derfor har jeg til den her melonsalat brugt honningmelon. Jeg synes dog, at farven bliver lidt kedelig – og vi spiser jo som bekendt også med øjnene – så derfor kommer jeg uskrællede, røde æbler i.

Det skal du bruge til fire personer

  • 1 honningmelon – eller ½ vandmelon af medium størrelse
  • ½ agurk – dem forliger jeg mig heller ikke så godt med, så hvis du vil komme mere i, er du velkommen
  • 2 røde æbler
  • 100 g feta eller salatost fra blok – det forliger jeg mig til gengæld ganske glimrende med, så her er jeg nok lidt rundhåndet
  • Et par skvæt god olivenolie
  • Et par skvæt balsamicoeddike
  • Peber – fetaosten sørger for den salte side

Sådan tilbereder du melonsalat med feta

  1. Skyl melonen – skrællen skal ikke bruge, men der kan sidde snavs og bakterier på skrællen, som du ikke vil ”skære” ned i melonen, når du skærer den igennem.
  2. Halver melonen, fjern kernerne, og kassér dem.
  3. Skær skrællen af melonen, kassér den, og skær melonkødet i mindre stykker.
  4. Skyl agurken, og skær den i mindre stykker. Er der mange kerner i agurken, så fjern dem.
  5. Skyl æblerne, skær dem i tern – kernehuset kasseres.
  6. Bland melon og agurk sammen i en skål.
  7. Smuldr feta hen over. Gem evt. noget af det, og servér i en skål ved siden af – det er nok ikke alle, der er lige så vild med feta som mig.
  8. Sprøjt lidt olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn lidt peber over.

Melonsalat smager lækkert til – ja stort set alt hvad du vil servere en hvilken som helst anden salat til. Hovedsageligt stegeretter. F.eks. grydestegt kylling, frikadeller, nuggets eller måske til svinemørbrad i ovn. Mulighederne er rigtig mange.

Forskellen på meloner

Når nu jeg siger, at man kan bruge en hvilken som helst slags melon, så er der jo forskel på smag og udseende.

Honningmelon: Aflang, gul melon med en kraftig skal. Den er ikke så saftig som de fleste andre meloner. Kødet er lyst.

Netmelon: Helt rund, lysegrøn, bleggul eller orange melon – kan også være aflang. Har netmønster i skallen. Kødfarven kan variere fra lyst gulligt til mørk orange.

Cantaloupmelon: Rund, gullig med netmønster eller grønne striber på langs. Kødet er grønligt eller kraftigt orange.

Vandmelon: Stor, rund eller lidt aflang, mørkegrøn melon Kan være spættet eller stribet. Kødet er rødt med sorte kerner.

Fælles for dem alle er, at de smager sødt – mere eller mindre.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 0

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Melonsalat
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)