Kage med gulerødder og espresso

Denne kage med gulerødder og espresso er en efterårs- og vinterfavorit, fyldt med krydderier, gulerødder og nødder. Den har også et strejf af kaffesmag og passer godt til alle typer af kaffedrikke.

kage med gulerødder og espresso

Ingredienser til kagen

  • 5 dl sukker
  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk allehånde
  • 4 æg
  • 2 ½ dl madolie
  • 2 ½ dl hakkede pecannødder
  • 8 dl reven gulerod
  • 1 dl rosiner
  • 1 shot espresso

Ingredienser til frostingen

  • 1 pakke flødeost
  • 8 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan laver du kage med gulerødder og espresso

  1. Riv gulerødderne i en food processor eller på et rivejern. Jeg kan godt lide dem groftrevne, men brug den fine side, hvis du ikke vil have helt så tydelige gulerødder i kagen. Hak pecannødderne i food processor eller bare med en kniv.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
  3. Lav et espressoshot. Du kan bruge en espressomaskine hvis du har én, en AeroPress eller enhver anden måde at lave espresso på du har til rådighed.
  4. Oliér et kagefad og drys let med mel.
  5. Forvarm ovnen til 175 grader celsius.
  6. Slå æggene ud i en mindre skål og tilsæt espressoen. Pisk det sammen. Tilføj olien og æggeblandingen til de tørre ingredienser og bland herefter gulerødderne i. Brug en elpisker på medium hastighed til at blande det hele godt. Når dejen er jævn vender du pecannødder og rosiner i med en ske. Ikke alle bryder sig om rosiner i bagværk, så udelad dem, hvis du ønsker.
  7. Hæld dejen i et kagefad. Bag kagen i ca. en time. Afhængigt af din ovn, kan det tage lidt kortere tid, så husk at holde øje med kagen mens den bager.

Sådan laver du frostingen

  1. Hæld halvdelen af flormelisen i en skål. Åbn pakken med flødeost og skær den i mindre stykker. Er den for hård, kan du evt. varme den lidt i en mikroovn, eller lade den stå lidt i stuetemperatur.
  2. Brug elpiskeren til at blande flormelis og flødeost til massen er jævn. Herefter tilsætter du resten af flormelisen og pisker til det er helt jævnt.

Præsentation

Lad kagen køle af i mindst 10 minutter efter du tager den ud af ovnen. Herefter smører du frostingen på. Du kan evt, pynte med nødder eller evt. med gulerødder du laver i marcipan.

Læs også vores anmeldelse af den bedste espressomaskine med indbygget kværn her.

Læs eventuelt også vores anmeldelse af Delonghi la specialista espressomaskine her.

Sidst opdateret: 21. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter