Matcha smoothie

Matcha smoothie – Matcha te er blevet meget populært i Danmark inden for meget kort tid, og det er ikke uden grund. For ikke nok med at du kan drikke den som grøn te, bruge den i desserter, morgenmad, bagværk og smoothies, den er også ekstrem sund. Faktisk hører den til i den gruppe, vi populært kalder superfood.

Det er ikke raketvidenskab at lave en god kop matcha te eller de andre retter, men alligevel kan du få en masse lækkert tilbehør, ja, hele matcha te sæt i de butikker, der også fører det grønne pulver. Tilbehøret skaber den rigtige japanske stemning og gør oplevelsen så meget mere hel. En kop te er jo ikke bare en kop te, det er hygge og velvære, varme og nydelse.

matcha smoothie

Hvad er matcha te?

Matcha te er en grøn te fra Japan. I Japan er den ikke et nyt fænomen, der har den eksisteret i århundreder, ja, i over tusinde år.

Teen er som nævnt et superfood, der indeholder masser af antioxidanter, der kan bidrage til mange gode ting for kroppen. Såsom forhøjet energi samt bedre stofskifte og immunforsvar. Derudover skulle teen have en afslappende effekt. Disse egenskaber er dog ikke videnskabeligt underbygget endnu.

Sådan laver du teen

Der findes flere måder at brygge den grønne te på, men den traditionelle måde er som følger:

Ingredienser til 1 kop te

  • 1 g Matcha te
  • 2 dl – afhængig af hvor stærk du ønsker teen – 80° C varmt vand

Fremgangsmåde

  1. Varm din tekop – eller matcha skål – op med varmt vand, og tør den af.
  2. Kom pulveret i skålen, og hæld ca. ½ dl varmt vand over.
  3. Pisk med et lille piskeris – gerne det specielle matcha piskeris – i W-bevægelser, indtil der kommer skum på teen, og alle klumper er rørt ud.
  4. Hæld resten af vandet i koppen/skålen.

Velbekomme!

Matcha smoothie

Du behøver dog ikke koge te på matcha pulveret for at bruge det i andre retter. Herunder får du opskriften på en smoothie, hvor pulveret er hældt direkte i blenderen.

Ingredienser til 2 personer

  • 2 håndfulde babyspinat – ca. 40 g
  • 1 stor mango – evt. frossen
  • 2½ dl kokosmælk light
  • 2 tsk. matcha te fra Matchateria – svarer til en af deres mathca-to-go-sticks
  • 2 frosne bananer i kvarte – og de skal være frosne for at give den rigtige konsistens og temperatur
  • Pynt: Kokosmel, -flager, mandel- eller nøddeflager, blåbær eller lignende

Tilberedning af matcha smoothie

  1. Skyl spinaten, og lad den dryppe af i et dørslag – evt. kan du slynge den, så den bliver helt fri for vand.
  2. Skræl mangoen, og skær den ud, så du kan fjerne stenen.
  3. Kom kokosmælken, matcha pulveret og den afdryppede spinat i blenderen, og kør, til spinaten er hakket fuldstændig i stykker.
  4. Tilsæt mango og frosne bananer, og kør igen, til du har en cremet matcha smoothie.
  5. Hæld smoothien på glas, drys med hvad du nu end har valgt, og servér med et sugerør.

Tip: Tynde sugerør kan anvendes, men de tykke jumbosugerør er bedre.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce