Grillede ørreder

Er du så heldig, at du har fået fat på en hel ørred, så skal du selvfølgelig grille den hel. Det ville være synd andet. Køber du hos fiskehandlere, så gør dig selv den tjeneste at lade ham rense den. Kan du kun få fat i ørredfileter – eller måske er I for få til at få spist en hel ørred – så smager de altså også superlækkert grillede. Du får opskriften herunder.

Er vejret til det – eller står din grill i læ og tørvejr – kan du grille ørred på din grill. Ellers må du ty til grillpanden eller ovnen. Du kan lave grillet ørred på gasgrill eller kuglegrill eller en hvilken som helst anden grill. Det betyder ikke så meget for smagen – siger nogen – det er mere en overbevisning. Grill-typer og -mærker er mest en religion.

Grillede ørreder – opskrifter

Ørred og laks er vellignende fætre. Det kan være svært at se forskel på dem, især hvis du køber dem som fileter. Det er lidt anderledes med den hele fisk. Der er dog en forskel på farven af kødet, hvor laks er meget stærk – nærmest unaturligt stærk – i farven i forhold til ørred. Der er også en smule forskel på konsistensen af kødet og smagen. Konsistensen er lidt finere hos ørreden. Smagen – ja, den kan jo ikke diskuteres. Du kan bruge samme opskrifter til ørred som til laks – og omvendt.

Grillede ørreder

Grillede ørreder

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Ret Fisk, Frokost, Grill, Hovedret
Antal 4 personer
Kalorier 185 kcal

Ingredienser
  

  • 4 stk Ørredfileter à ca. 125 g.
  • Olie
  • 1 stk Limefrugt
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Fjern skællene på ørredfileternes skind.
  • Lav et par overfladiske rids i skindet på hver filet.
  • Gnid fileternes skindside med olie.
  • Pres limesaft ud over kødsiden, og krydr den også med salt og peber.
  • Varmgrillen eller en grillpande op, så den er godt varm.
  • Læg ørredfileterne på den varme rist – eller pande – ved direkte varme i 3-4 minutter.
  • Skru ned for varmen – eller læg fileterne over på indirekte varme – og steg dem færdige. Det tager ca. 10 minutter.

Til grillet ørredfilet kan du servere lynstegte grøntsager (som på billedet) – tomater, fennikel, forårsløg, gulerødder osv. – og en kold dressing eller en sauce mousseline.

Til den hele ørred smager det skønt med grønne asparges, nye kartofler og en urtecreme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x