Sauce mousseline

Sauce mousseline er en ægte sauce – som man kalder det. En emulgeret sauce af æg og smør. Mange omtaler sauce mousseline som en hollandaisesauce, som bare er tilsat en del mere citron, men det er ikke hele sandheden, for der skal også flødeskum i. Saucen smager fortrinligt til asparges, pocheret fisk og æg. Sædvanligvis serveres den til hvide asparges, men er et ikke sæson, går den også godt sammen grønne asparges.

Brug ikke hvide asparges fra dåse eller glas, det bliver aldrig det samme, og den lækre sauce fortjener det bedste.

Beates opskrift på sauce mousseline

sauce mousseline

Sauce mousseline – opskrift

5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Her får du opskriften på den lækre og cremede og velsmagende sauce. Jeg har her serveret den til grillede grønne asparges, røget laks og rejer. Saucen og aspargesene er varme, mens rejer og laks har stuetemperatur. Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde over lav varme.
  • Tag gryden af varmen, og lad smørret køle lidt af.
  • Pisk imens fløden til en let skum.
  • Kom æggeblommerne i en anden gryde sammen med citronsaft og lidt salt, og sæt det over ved svag varm, mens du pisker, pisker og pisker, indtil du har en tyk og skummende masse. Der skal piskes hårdt og længe.
  • Tilsæt nu smeltet smør lidt ad gangen – ligesom med olien, når du laver mayonnaise – mens du stadig pisker.
  • Bliv ved med at tilsætte smør under piskning, indtil der ikke er mere smør.
  • Vend flødeskummen i saucen.

Og som du kan se på billedet er der mere end bare sauce mousseline og det får du opksriften på her:

sauce mousseline

Resten af retten

5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Som nævnt smager saucen godt ti pocheret fisk, men det giver ikke rigtig mening at pochere skivet laks, så tag i stedet laksen ud ½ times tid før servering, så den kan nå at få stuetemperatur, og gør det samme med rejerne.

Ingredienser

  • Grøn salat
  • 250 g grønne asparges
  • 300 g røget laks i skiver
  • 200 g rejer – optøede og afdryppede
  • Lidt olie
  • flagesalt
  • Flutes eller andet godt brød

Sådan gør du

  • Skyl salaten, og slyng den, eller lad den dryppe godt af.
  • Knæk den nederste træede del af aspargesene – de kan bruges i en suppe eller til en hjemmelavet bouillon.
  • Skyl aspargesene, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir.
  • Pensl en grillpande med lidt olie, og læg aspargesene på – eller smid dem på grillen – og grill dem hele vejen rundt. De skal ikke have ret meget mere end et ½-1 minut på hver side. Bare lige til de har fået grillstriber.
  • Drys evt. med lidt flagesalt.
  • Skær salaten i strimler.
  • Anret aspargeser og lakseskiver med sauce mousseline, og fordel rejerne over.
  • Server med grøn salat og brød.

Noter

Bruger du hvide aspargeser, skal bunden skæres af og aspargesen skal skrælles. De grilles ligesom de grønne, men skal have lidt længere tid – sådan ca. et par minutter på hver side.

Se eventuelt også vores opskrift på hollandaise sauce her.

Sidst opdateret: 13. juli 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i november måneds lodtrækning om ART fra SodaStream (værdi: 1109 kr)

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.