Hotdog brød opskrift

Hotdog brød opskrift – Hvad er forskellen på hotdog brød og pølse brød, tænker du måske. Har du nogensinde lavet en hotdog selv og bøvlet med at få selv en helt almindelig hotdogpølse ned i et almindelig pølsebrød, uden at det går i stykker? Så ved du, hvad forskellen er – hotdog-brød er større end almindelige pølsebrød. Og herunder får du min opskrift på ”store” pølsebrød.

Efter min mening skal et hotdog brød være stort nok til at kunne rumme en stor frankfurter – måske ikke en 200 grams, men større end de almindelige bayerske pølser eller de klassiske røde hotdogpølser. Men vil du have brødene mindre, kan du selvfølgelig sagtens skære dejen ud i flere stykker, så der f.eks. bliver 10 brød i stedet for 8.

Opskrift på hotdog brød

hotdog-brød

Hotdog brød

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 20kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hotdog brød opskrift
Jeg laver også nogle gange almindelige pølsebrød – i en mere moderat størrelse. Eller brød til fransk hotdog – hvor brødet jo mere er et flute end et pølsebrød. Men pølsebrødene, som du får opskriften på her, bager jeg, når vi skal have gourmet-hotdog – for i brødene er der plads til en noget større pølse. Og gourmetpølser er oftest – ikke altid, men ofte – større end pølser i en klassisk hotdog.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 25 g gær
  • dl lunt vand – ca. 37° C
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 300 g mel – jeg bruger Tipo 0 men almindeligt hvedemel kan også sagtens bruges
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Rør sukker, olie og æg i væsken.
  • Bland mel og salt, og ælt – eller rør på røremaskinen – det hele sammen til en fast og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i en times tid.
  • Del dejen i otte nogenlunde lige store stykker.
  • Rul hvert enkelt stykke dej til en lang pølse på ca. 15 cm.
  • Læg dem derefter med et par centimeters mellemrum på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal kunne vokse sammen under den videre proces.
  • Sæt bagepladen i ovnen, og lad brødene hæve med damp i ca. ½ time. Har du ikke en dampovn, så se beskrivelsen efter opskriften.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, og varm ovnen op til 200° C – ikke varmluft.
  • Sæt bagepladen tilbage i ovnen, når ovnen er varmet op, og bag brødene i ca. et kvarters tid, til de er gennembagte og har fået en fin farve.
  • Lad dem køle lidt af på en rist.

Nutrition

Kalorier: 20kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.2g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.4g | Transfedtsyre: 0.003g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 58mg | Kalium: 37mg | Fiber: 1g | Sukker: 0.1g | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 4mg | Jern: 0.2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Sådan hæver du med damp

Selvom du ikke har en ovn med dampfunktion, kan du sagtens hæve med damp. Du sætter et fad – der kan tåle kogende vand – i bunden af ovnen. Hælder kogende vand i fadet, sætter bagepladen med pølsebrødene ind i midten af ovnen og lukker ovndøren. Så hæver brødene med damp. Det gør dem ekstra luftige.

Hotdog brød kan fryses

Spiser I ikke alle brødene inden for et par dage, så frys de resterende ned. Når du skal bruge dem, skal du blot tø dem op og varme dem i ovnen eller på brødristeren.

5 kreative måder at nyde hotdog brød på

  1. Pizza Hotdog:
    • Forvarm din ovn til 200°C.
    • Skær hotdog-brødet på langs, men ikke helt igennem.
    • Smør et tyndt lag tomatsovs eller pizza sauce over brødet.
    • Tilsæt dine foretrukne pizza-fyldninger: ost, pepperoni, grøntsager osv.
    • Bag i ovnen indtil osten er smeltet og brødet er let ristet.
  2. Hotdogbrød med Avocado og Æg:
    • Skær brødet på langs.
    • I en skål, mos en moden avocado, tilsæt lidt citronsaft, salt, og peber.
    • Smør avocado-mosen i hotdog-brødet.
    • Lav et spejlæg eller blød-kogt æg og placer det ovenpå avocadomosen.
  3. Grillet Ost og Skinke Hotdog:
    • Skær brødet på langs.
    • Smør et lag smør på den ydre side af brødet.
    • Placer skiver af ost og skinke indeni.
    • Steg på en pande over medium varme indtil brødet er gyldent og osten er smeltet.
  4. Hotdog Tuna Melt:
    • Bland dåsetun, hakket selleri, mayonnaise, salt, og peber i en skål.
    • Skær hotdog-brødet på langs og fyld med tunblandingen.
    • Top med skiver af cheddar eller din foretrukne ost.
    • Placer under en grill eller i ovnen, indtil osten er smeltet og brødet er ristet.
  5. Dessert Hotdog med Banan og Chokolade:
    • Skær brødet på langs.
    • Placer en hel banan indeni.
    • Drys med chokoladechips eller overtræk med smeltet chokolade.
    • Du kan også tilføje lidt peanutbutter eller nøddecreme for ekstra smag!

Drikkeguide: 5 perfekte drikke til din hotdog-oplevelse

  1. Øl:
    • En let og forfriskende pilsner eller lager kan være den perfekte ledsager til en traditionel hotdog. Den boblende tekstur og lette bitterhed kan hjælpe med at afbalancere fedtet fra pølsen og sødmen fra brødet.
  2. Root Beer eller Sarsaparilla:
    • Denne søde og krydrede sodavand er en klassisk ledsager til hotdogs, især i USA. Den karamelliserede smag går godt sammen med de ristede noter af en grillet pølse.
  3. Lemonade:
    • En hjemmelavet citronade kan tilbyde den rette mængde syre og forfriskning for at komplementere en hotdog, især på en varm dag.
  4. Iced Tea:
    • En let sødet iste med en skive citron kan være den ideelle drik til en sommergrill med hotdogs. Den bitre smag fra tebladene kan afbalancere de salte noter fra pølsen.
  5. Tomatjuice eller Bloody Mary:
    • Hvis du er i humør til noget kraftigt, kan en krydret Bloody Mary eller en enkel tomatjuice komplementere den krydrede og salte smag af en hotdog, især hvis den er toppet med relish eller sennep.

10 kreative toppings til den perfekte hotdog

  1. Klassisk Stil:
    • Sennep, ketchup, hakket løg og en agurkesalat eller pickle.
  2. Chili Dog:
    • Hjemmelavet chili con carne, revet cheddarost og evt. hakket rødløg.
  3. Skandinavisk Stil:
    • Remoulade, stegte løg, rå løg og pickled agurker.
  4. New York Style:
    • Sennep, surkål og hakket løg.
  5. Chicago Style:
    • Sennep, neongrøn relish, friske tomatbåde, en hel saltagurk, peberfrugter, stegte løg og et drys sellerisalt.
  6. Hawaiiansk Stil:
    • Grillet ananas, teriyaki sauce og hakket frisk jalapeño.
  7. Mexicansk Stil (Taco Dog):
    • Guacamole, salsa, revet ost, creme fraiche og hakket koriander.
  8. Sydlandsk:
    • Hummus, grillede peberfrugter og aubergine, drysset med fetaost og oliven.
  9. Koreansk Stil:
    • Kimchi, sesamfrø, sriracha-mayo og grønne løg.
  10. BBQ Style: Barbecue sauce, coleslaw og stegt bacon.

10 lækre dressinger til at pifte din hotdog op

  1. Klassisk Sennep:
    • En stærk eller mild sennep passer godt til de fleste hotdogs.
  2. Honning & Sennep:
    • En blanding af sød honning og skarp sennep skaber en balanceret og smagfuld dressing.
  3. Aioli:
    • Hvidløgsmayonnaise giver et skarpt og cremet twist til din pølse.
  4. Sriracha Mayo:
    • En blanding af mayonnaise og sriracha sauce for dem, der kan lide lidt ekstra spark.
  5. BBQ Sauce:
    • En røgfyldt og sød BBQ sauce kan være et godt valg, især med grillet eller røget pølse.
  6. Tzatziki:
    • En forfriskende kombination af yoghurt, agurk, hvidløg og dild.
  7. Ketchup med Chipotle:
    • Traditionel ketchup blandet med hakket chipotle chili for en røgfyldt krydret twist.
  8. Pesto Mayo:
    • En blanding af klassisk grøn pesto og mayonnaise for en rig og urtefuld smag.
  9. Blue Cheese Dressing:
    • En lækker og tangy dressing lavet af smuldret blå ost blandet med lidt mayonnaise eller creme fraiche.
  10. Sød Chili Sauce:
    • En sød og let krydret sauce, der er populær i mange asiatiske retter, men også kan være en interessant smag på en hotdog.

Har du læst følgende opskrifter på hvordan man laver ristede løg eller syltede rødløg?

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter