Bloody Mary opskrift

Bloody Mary opskrift

5 fra 1 stemme
Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 12kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 10 cl tomatjuice
  • 4 ml Tabasco
  • 1 cl citronsaft
  • Lidt salt og peber
  • Bladselleri eller oliven til pynt

Sådan gør du

  • Hæld vodka, tomatjuice, cintronsaft, tabasco i et glas med isterninger.
  • Rør rundt og smag til med salt og peber og evt. mere tabasco, hvis du vil have den stærkere.
  • Slut af med at pynte med en stang bladselleri eller en oliven på pind.

Nutrition

Kalorier: 12kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 0.1g | Fedt: 0.02g | Flerumættet fedtsyre: 0.01g | Natrium: 108mg | Kalium: 30mg | Fiber: 0.1g | Sukker: 0.4g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 1mg | Jern: 0.1mg

Tips til din Bloody Mary

Tomatjuicen er hovedingrediensen i din Bloody Mary, fordi der skal hele 10 cl i. Derfor er det vigtigt, at du vælger en rigtig god tomatjuice. Hvis du ikke har den store erfaring med tomatjuice, så prøv dig lidt frem og find den, du bedst kan lide. 

Sørg altid for at server din Bloody Mary iskold. Lunken tomatjuice kan hurtigt blive lidt vammelt, så køl dit glas ned inden og hæld rigeligt med isterninger i. 

Du kan også prøve at hælde 5 dråber worcestershire sauce i, som er en engelsk sovs, der er baseret på eddike, ansjoser, sirup, løg, tamarindpasta og krydderier.

Mængden af salt, peber og tabasco kan du også selv skrue op og ned for. Måske er du vild med en rigtig stærk og salt version, eller også vil du gerne have den lidt blidere. 

Uvished om, hvorfor det hedder Bloody Mary

Drinken er opfundet af bartenderen Fernand Petiot i 1921 på Harry’s New York Bar i Paris, og i første omgang bestod den kun af vodka og tomatjuice. 

Som med næsten alle andre cocktails, så er der flere forskellige historier om, hvordan navnet Bloody Mary opstod. 

En af historierne er, at de første to kunder, som Fernand Petiot lavede cocktailen til, fortalte, at de var fra Chicago, hvor der var en bar der hed “Bucket of Blood”. Der arbejdede der en servitrice, som alle kaldte Bloody Mary, og en af mændene sagde, at cocktailen mindede om hende. 

Det er også en mulighed, at Dronning Maria 1. af England har lagt navn til drinken. Hun havde nemlig tilnavnet “Maria den blodige” altså Bloody Mary. 

Fernand Petiot flyttede senere til USA, hvor han tilføjede salt, citron og Tabasco til cocktailen, som vi kender den i dag. 

Prøv Bloody Mary i forskellige variationer 

Prøv at tilføje forskellige krydderier til din Bloody Mary. Det er nemlig en af de nemmeste måder at give cocktailen et twist. Du kan blandt andet tilføje oregano, rosmarin, timian eller basilikum. 

Du kan også lave en Bloody Maria, hvor du bytter vodkaen ud med tequila, som er mere smagfuld i cocktailen end vodka. 

Den er også god uden alkohol, og det er nemt at lave en Virgin Bloody Mary. Du skal bare droppe vodkaen, og så smager den ikke meget anderledes end originalen. Faktisk anbefaler nogle, at man drikker en Bloody Mary dagen derpå – dog vil den nok have bedst effekt, hvis den er uden alkohol. 

Cocktail company cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/bloody-mary/

Sidst opdateret: 25. januar 2023
Picture of Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter