Syltede rødløg

Det er nemt at lave syltede rødløg, og de smager så pragtfuldt. De kan holde sig i evigheder i køleskabet, så ligger der et par rødløg i grøntsagskurven du ikke kan få brugt, så er det oplagt at sylte dem. Jeg sylter nu ikke kun rødløg jeg ikke kan få brugt, jeg indkøber nogle gange rødløg til formålet – alene på grund af den lækre smag.

Syltede rødløg smager godt oven på pålæg, som ost, rullepølse, sild med mere, eller som topping på burgere, hotdogs, pizza og så videre, eller i salater og sammen med kebab og pulled pork.

Annonce

syltede rødløg

Syltede rødløg – opskrift

Her får du så opskriften på de lækre syltede rødløg – det tager kun 10-15 minutter af din tid. De skal så godt nok afkøles også, men det behøver du jo ikke at holde øje med.

Det kan du bruge (beregn selv hvor meget der skal bruges afhængig af hvor mange løg du vil sylte)

  • 2½ dl hvid balsamicoeddike eller hvidvinseddike
  • 2½ dl æblecidereddike
  • 300 g rørsukker
  • 1 spsk. blandede peberkorn – f.eks. Five Peppers
  • ½ spsk. hele nelliker
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbærblade – gerne friske, men tørrede går også an
  • 4 rødløg

Sådan laver du syltede rødløg

  1. Kom de to slags eddike I en gryde sammen med rørsukker og krydderier, kog op, og lad det koge i ca. 10 minutter til sukkeret er opløst.
  2. Pil imens løgene, og skær dem i tynde skiver – du kan også skære dem i tynde både i stedet hvis du vil have lidt grovere stykker.
  3. Tag gryden af varmen, og kom løgringende i den varme lage, og lad det køle af.
  4. Kom løg og lage i skoldede glas med tætsiddende låg, og sæt dem i køleskabet hvor de kan holde sig meget længe – jeg har ikke oplevet endnu at mine er blevet for gamle, men vi spiser dem altså også til rigtig mange ting, så de får hurtigt ben at gå på.

Tip: Syltede rødløg med smagsvarianter

Hvis du elsker syltede rødløg, men godt kunne tænke dig lidt anderledes smag, så er der en del du kan tilføje. Nogle af de ting du kan tilføje er ingefær og chili hvis det skal være lidt mere til den stærke side. Hvis du er mere til den søde smag, så kan du tilføje vanilje, brun farin eller honning.  Prøv dig lidt frem og udvikl din egen variant af syltede rødløg.

Velbekomme!

Nedenfor kan du finde en videoopskrift på syltede rødløg fra GastroMad.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede rødløg
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 45 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here