Det er nemt at lave syltede rødløg, og de smager bare så pragtfuldt. De kan holde sig i evigheder i køleskabet, så ligger der et par rødløg i grøntsagskurven du ikke kan få brugt, så er det oplagt at sylte dem. Jeg sylter nu ikke kun rødløg jeg ikke kan få brugt, jeg indkøber nogle gange rødløg til formålet – alene på grund af den lækre smag.

.

Syltede rødløg smager godt oven på pålæg, som ost, rullepølse, sild med mere, eller som topping på burgere, hotdogs, pizza og så videre, eller i salater og sammen med kebab og pulled pork. Hvis du får en burger hos kæden MAX, kan du være sikker på, den er proppet med flotte lyserøde syltede rødløg.

Syltede rødløg – opskrift

Her får du så opskriften på de lækre syltede rødløg – det tager kun 10-15 minutter af din tid. De skal så godt nok afkøles også, men det behøver du jo ikke at holde øje med.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til syltede rødløg

 

  • 4 rødløg
  • 4 dl æblecidereddike (eller ufarvet lagereddike)
  • 1 dl sukker
  • 1-2 tsk. blandede peberkorn – f.eks. Five Peppers
  • 1 spsk frisk citronsaft
  • 1 dl vand (efter smag)

Krydderier (mix selv mellem)

  • 2 laurbærblade – gerne friske, men tørrede går også an
  • Dild
  • Stjerne anis
  • Kanelstang
  • Kardemomme
  • ½ spsk hele Nelliker (anbefales)

Sådan laver du syltede rødløg

  1. Kom eddiken I en gryde sammen med sukker og de valgte krydderier, kog op, og lad det koge i ca. 10 minutter til sukkeret er opløst.
  2. Pil imens løgene, og skær dem i tynde skiver – du kan også skære dem i tynde både i stedet hvis du vil have lidt grovere stykker.
  3. Tag gryden af varmen, og kom løgringene i den varme lage
  4. Hæld citronsaft ved (kan undlades men giver en flot farve) og lad køle af.
  5. Kom løg og lage i skoldede glas med tætsiddende låg, og sæt dem i køleskabet hvor de kan holde sig meget længe – jeg har ikke oplevet endnu at mine er blevet for gamle, men vi spiser dem altså også til rigtig mange ting, så de får hurtigt ben at gå på. De kan spises efter ca. 2-3 timer, men er nok bedst efter 2 dage. 

Flere måder at lave syltede løg

Det her er ikke den eneste måde at lave syltede løg på, og du kan f.eks. også lade løgene koge med et par minutter. I stedet for at smide løgene ned i lagen, kan du også smide lagen ned til løgene. Du kan også eksperimentere med eddiken – nogle kan f.eks. godt lidt at bruge halvt balsimico eddike og halvt hvidvinseddike. Kort sagt er syltede rødløg en meget robust ret, som det er næste umuligt at ødelægge! Mht. krydderier vil jeg anbefale du prøver dig frem og selv de helt ’rene syltede rødløg’  med bare eddike, sukker, peberkort og rødløg smager fremragende. Om man skal bruge vand eller kun eddike er også helt op til dig – frit valg på næsten alle hylder.

Tip: Syltede rødløg med smagsvarianter

Hvis du elsker syltede rødløg, men godt kunne tænke dig lidt anderledes smag, så er der en del du kan tilføje. Nogle af de ting, du kan tilføje, er ingefær og chili, hvis det skal være lidt mere til den stærke side. Hvis du er mere til den søde smag, så kan du tilføje vanilje, brun farin eller honning.  Prøv dig lidt frem og udvikl din egen variant af syltede rødløg.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede rødløg
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 46 Review(s)

x