Kyllingefrikadeller

kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Kalorier: 1243kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne opskrift er perfekt til hverdagsmad, da den er både hurtig og enkel at lave. Kyllingefrikadeller er et sundere alternativ til traditionelle frikadeller lavet af svinekød, da kylling indeholder mindre fedt. Desuden er de utroligt saftige og smagsfulde, hvilket gør dem til en sikker vinder ved middagsbordet. Så lad os komme i gang med at lave disse lækre kyllingefrikadeller!

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 lille løg finthakket
  • 1-2 fed hakket hvidløg
  • 1 æg
  • 2-3 spsk. rasp
  • 1 dl mælk eller fløde
  • Salt og peber
  • Friske krydderurter efter smag fx persille, dild eller koriander, hakket
  • Smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • I en skål, kombiner hakket kylling med det finthakkede løg og hvidløg.
  • Tilsæt ægget og rør godt rundt.
  • Tilsæt rasp og mælk/fløde lidt ad gangen, indtil farsen har en god konsistens, der ikke er for våd eller for tør.
  • Krydr med salt, peber og de hakkede krydderurter.
  • Form farsen til frikadeller ved hjælp af to spiseskeer eller dine hænder. Hvis farsen er for klistret, kan du dyppe dine hænder i vand imellem formningen af hver frikadelle.
  • Opvarm smør eller olie på en pande over medium varme. Når panden er varm, tilsættes frikadellerne.
  • Steg frikadellerne i 4-6 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.
  • Server kyllingefrikadellerne med kartoffelsalat, grøn salat, eller en sauce efter eget valg.

Nutrition

Kalorier: 1243kcal | Kulhydrat: 16g | Protein: 103g | Fedt: 83g | Mættet fedt: 25g | Flerumættet fedtsyre: 17g | Enkeltumættet fedtsyre: 34g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 551mg | Natrium: 455mg | Kalium: 1319mg | Fiber: 2g | Sukker: 10g | Vitamin C: 17mg | Calcium: 228mg | Jern: 6mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om HurtigMums kyllingefrikadeller opskrift

Kyllingefrikadeller er igen én af de retter, hvor du kan få brugt nogle af dine rester og få lidt ”skjulte” grøntsager i ungerne. Hakket kyllingekød er meget neutralt i smagen, så derfor kan du med fordel selv tune dem i den retning, du synes eller har råvarer til.

Kyllingefrikadeller er i sagens natur frikadeller lavet af en fars blandet på hakket kyllingekød. Her slutter så alle ensretninger. For om muligt er der lige så mange, måske endda endnu flere, måder at lave kyllingefrikadeller på end almindelige frikadeller. Når det så er sagt, så kan du naturligvis også bruge opskriften herunder til frikadeller lavet af hakket svin eller hakket svin og kalv.

Tilbehør til kyllingefrikadeller

Bruger du ikke kun frikadellerne til madpakken, skal der naturligvis tilbehør til. På billedet er de serveret med en sweet and sour sauce og brasede kartofler. Men du kan også servere kyllingefrikadellerne med traditionelt kyllingetilbehør, som brun sovs, agurkesalat og kogte kartofler.

Men egentlig er de meget taknemmelig – nøjagtig som frikadeller lavet på den gode gammeldags måde, så tilbehøret er helt op til dig.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

 
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter