Ostelagkage. Har du inviteret til brunch til den næste fødselsdag, så egner en almindelige lagkage sig måske mindre godt, men en ostelagkage er perfekt. Den du får opskriften på herunder, er sindssyg flot og en fødselar værdig. Og heldigvis smager den også skønt. Den er inspireret af Liv Martine Hansen, vinderen af Den store bagedyst i 2015.
Sprød, men blød, bund med cremet midte og syrlig og svampet top. Det er næsten synd at pynte den flotte kage, så i stedet kan du sætte den på et stort, fladt fad og pynte uden om den med små lys og flag, hvis du synes, den skal piftes lidt op til fest.
Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!
-->

Ostelagkage – opskrift
Ingredienser
- 100 g smør
- 200 g digestive
Sådan gør du
- Smelt smørret, uden at det bruner.
- Knus imens kiksene til krummer. Gør det i en pose beregnet til madvarer, så sviner det mindst.
- Tag smørret af varmen, tilsæt kiksekrummerne, og bland det godt sammen.
- Beklæd bunden af en springform (ca. 23-24 cm) med bagepapir, og indersiden med kageplast.
- Fordel kiksesmørret i bunden så jævnt som muligt.
-->-->-->-->
Her får du ostecreme opskriften:
Ostecreme opskrift
Ingredienser til ostecreme
- 4 blade husblas
- 400 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
- 2 limes – økologiske, da skrællen også skal bruges
- 4 dl piskefløde
Sådan laver du ostecreme til ostelagkagen
- Læg husblassen i blød i så meget koldt vand, at den er dækket.
- Bland flødeost, flormelis og revet skræl af begge limes.
- Pres limene ud i en gryde, og kog den op.
- Vrid husblassen, kom den i gryden, og lad den smelte ud i limesaften.
- Sæt den til side, så den køler af.
- Pisk fløden til en luftig skum.
- Bland limesaft og husblas sammen, og vend flødeskummet forsigtig i.
- Hæld ostecremen ned i springformen, og fordel den så jævnt som muligt.
- Sæt formen i fryseren i en halv times tid, mens du laver toppen til kagen.
Her får du opskriften til gelétoppen:
Gelétop opskrift
Ingredienser til gelétoppen
- 3 blade husblas
- 150 g rabarber (evt. frosne, hvis det ikke er sæson)
- ¾ dl vand
- 3 limes
- 150 g flormelis
Sådan laver du gelétoppen
- Læg husblassen i blød i så meget vand, at de er dækket.
- Skyl rabarberne (hvis ikke de er frosne), og skær top og bund af.
- Skær rabarberne i små stykker, kom dem i en gryde sammen vandet, og kog det op.
- Tilsæt saften fra begge limes, og si herefter rabarberstykkerne fra.
- Sigt flormelis ned i saften, og rør det sammen.
- Vrid husblassen, og smelt den sammen med rabarbersaften.
- Stil rabarbergeléen til side, og lad den køle af i 20 minutters tid – den skal ikke i køleskabet.
- Tag kageformen op af fryseren, og hæld forsigtigt rabarbergeléen oven på ostecremen – brug evt. en ske – så den ikke danner lufthuller.
- Kom ostelagkagen i fryseren igen i en halv time til tre kvartér, inden den serveres.