Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater får minderne om min barndomsjul til at stå i kø for mit indre blik. Jeg elskede dem. Det gør jeg stadig. Og jeg laver dem også stadig efter min mors opskrift. Hvor hun havde opskriften fra på syltede grønne tomater er et godt spørgsmål? Tørsleffs Husmoder Service er mit bedste bud – Den grønne Syltebog. Men kig selv efter om, den ligner – hvis du da har bogen.

Brandet Tørsleff Husmoder Service kender du sikkert også fra Atamon med Atamonkineseren på, Vanila – vaniljesukkeret med Vanilamanden på og Melatin. Men de udgav også bøger med gode råd til den (dengang) moderne husmor.

Bøgerne kan faktisk stadig erhverves, selvom de snart har mere end 80 år på bagen. De første bøger fra Tørsleffs Husmoder Service blev udgivet i 1938. Den gule Dessertbog, Den blå Bagebog, Den røde Kogebog, Den hvide Frokostbog og altså Den grønne Syltebog er Kirsten Hüttemeiers værker. Hende med skåneærmerne.

x