Hjemmelavet leverpostej
Ingredienser
- 500 g svinelever
- 200 g fersk spæk
- 3 ansjosfileter
- 2 løg
- 125 g hvedemel
- ½ l mælk
- 2 æg
- 1 tsk. tørret timian
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kør lever, spæk, ansjosfileter og løg igennem kødhakkeren to gange – vil du have en grovhakket version, så nøjes du med én gang, men jeg kan bedst lide en fin versiom.
- Sæt en bradepande med lidt vand i bunden ind i ovnen, og tænd ovnen på 175° C.
- Pisk mel og mælk sammen i en gryde, varm det op under piskning, og kog det igennem.
- Fjern gryden fra varmen.
- Rør leverblandingen i og herefter æggene.
- Rør grundigt, så alt fordeles jævnt.
- Krydr med timian, salt (et par teskefulde) og peber.
- Fordel den rå leverpostej i små aluminiumsforme.
- Sæt formene i bradepanden, og bag dem i ca. 45 minutter – afhænger af formens størrelse. Jo større form, jo længere bagetid.
- Når leverpostejen er afkølet, sættes låg på formen, og leverpostejen opbevares koldt.
Noter
Nutrition
Beates opskrift på hjemmelavet leverpostej
Alle danskere ved nok godt, hvad leverpostej er. Hvad enten de spiser det eller ej. Leverpostej er en klassiker på et dansk frokostbord. De fleste af os køber den nok færdiglavet. Og man kan da også få en god, færdiglavet leverpostej.
Lun leverpostej med bacon og champignoner giver frokosten et kæmpe løft. Og hvad er nemmere end at smide en leverpostej i ovnen, over på et fad og ind på frokostbordet?
Hvor længe skal en leverpostej have i ovnen?
Lun leverpostej skal have 10-15 minutter i ovnen. Ovnen skal være forvarmet til 160° C. Lad leverpostejen hvile i 3 minutters tid, inden du sætter den ind på bordet.
Du kan også varme i mikroovnen. 2 minutter på medium varme – ikke længere tid, for så risikerer du, at den nærmest smelter væk.
Men faktisk er mange købeleverpostejer slet ikke velegnet til at lune. De skifter smag og ændrer konsistens – nogle endda så meget, at en del af postejen bliver til en væske, der ligger i bunden af fadet og søber rundt.
Dyrlægens natmad
Med en ret som denne er det svært at komme uden om klassikeren dyrlægens natmad. Dyrlægens natmad er oprindeligt et stykke smørrebrød med fedt, leverpostej, sky og tynde skiver saltkød – de rå løgringe er først kommet til senere.
Andre klassiske favoritter her på siden, som du sagtens selv kan lave er: Syltede rødløg, mørbradbøf og hjemmelavede fiskefrikadeller.
Du kan finde flere retter med svin her.