Stegt laks

Stegt laks er ikke alene en lækkerbisken, det er også sundt. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken slags laks, du vælger, hvis det skal være sundt, sundere, meget sundt, men det kan du læse mere om efter opskriften.

Stegt laks er ikke alene en lækkerbisken, det er også sundt. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken slags laks, du vælger, hvis det skal være sundt, sundere, meget sundt, men det kan du læse mere om efter opskriften.

Stegt laks

Stegt laks – bøffer

Når du steger laks, skal det være enten laksekoteletter eller laksebøffer. Og med begge udskæringer skal laksen skæres fra hovedenden. Halestykket egner sig ikke til hverken laksekoteletter eller -bøffer.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 241kcal

Ingredienser

  • 4 laksebøffer af ca. 150 g
  • Salt
  • Sukker
  • Isvand
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at tjekke efter for ben, og fjern dem, hvis der er nogle.
  • Drys en god portion salt på laksebøfferne og derefter sukker.
  • Lad laksen stå i 20 minutter.
  • Skyl derefter laksen i isvand, så alt sukker og salt skylles af.
  • Dup kødet tørt.
  • Drys igen med salt på både skind- og kødsiden.
  • Varm halvt smør, halvt olie på en godt varm pande.
  • Læg laksebøfferne på panden med skindsiden nedad.
  • Steg i 5-7 minutter – så bliver skindet lækkert sprødt, næsten som flæskesvær.
  • Vend bøfferne, og steg dem 1 minuts tid på kødsiden.
  • Drys med peber.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 241kcal | Protein: 34g | Fedt: 11g | Mættet fedt: 2g | Kolesterol: 94mg | Natrium: 75mg | Kalium: 833mg | Calcium: 20mg | Jern: 1mg

Så er der stegt laks klar til servering. Stegt laks smager godt til f.eks. risotto eller med en salat til, f.eks. perlebygsalat.

Efter stegning kan laks med fordel ryges i en røgklokke.

Laks er superfood

Laks hører med under kategorien superfoods, som har været meget fremme de seneste år. Det gør den, fordi den er rig på vitaminer, mineraler og de sunde fedtsyrer.

Laks indeholder proteiner, omega-3-fedtsyrer, D-vitamin, B12-vitamin, selen og kalcium.

Når du spiser omega-3-fedtskyrer, mindsker du risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Du gavner dit blodtryk og styrker dit kredsløb. Det er også medvirkende til at forebygge betændelse i leddene – f.eks. gigt.

Proteinerne i fisken styrker dine muskler og gør dig hurtigt mæt.

Selen og D-vitamin styrker immunforsvaret. Selen er desuden forebyggende mod kræft, og D-vitamin er med til at forebygge depression.

Kalcium styrker og genopbygger dine knogler.

B12-vitamin er nødvendig for produktionen af røde blodceller.

Desværre indeholder laks – ligesom andre fede fisk fra verdenshavene – giftige dioxiner. Fjerner du skindet, slipper du dog for en del af dem.

Hvilken laks indeholder mest omega-3-fedt?

Som tidligere nævnt er det ikke ligegyldigt, hvilken laks du vælger, i hvert fald ikke når vi taler om omega-3-fedtsyrer.

Opdrættet laks indeholder nemlig ikke lige så meget omega-3-fedt som vildlaks. Økologisk opdrættet laks indeholder dog mere omega-3-fedt end konventionelt opdrættede laks. Det har selvfølgelig med foderet at gøre.

Jo flere skaldyr, småfisk og små organismer fra havet, der er i foderet, jo mere omega-3-fedt er der i laksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x