Hønsekødssuppe er suppe kogt på en suppehøne eller en kylling og nogle kraftben. Suppe ikke noget, der behøver at koge hele dagen, men en hønsekødssuppe tager den tid en hønsekødssuppe tager.
Suppen skal have lov at tage smag af kød og fedt. Det er ikke noget, der sker på et kvarter eller tyve minutter. Men på en times tid til halvanden eller to kan det godt lade sig gøre.
Er du ude efter en suppe, der er hurtigere lavet, skal du vælge én, der kun er kogt på grøntsager. F.eks. en kartoffel-porre suppe eller en tomatsuppe.
Få evt. noget ekstra lækker inspiration af vores super gode venner fra Gastrofun
Hønsekødssuppe – opskrift
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 30 minutter minutter
Tilb. tid: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Ret: aftensmad, Suppe, Tilbehør
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 965kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du koger suppen på en høne frem for på kylling og kraftben tager det lidt længere tid, fordi en suppehøne – afhængig af hønens størrelse og alder – skal koge fra et par timer og helt op til tre til fire timer, hvis det er en ældre høne. For at spare tid koger jeg suppen på en kylling og et par kraftben i stedet.
Ingredienser
- 1 kylling – ca. 1.300 g
- 1 kraftben
- 3 gulerødder
- 1 pastinak
- ½ knoldselleri
- 10 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- 1 lille løg
- 250 g hakket kyllinge- eller svinekød
- 150 g mel
- 65 g stegemargarine
- 3 æg
- 2 porrer
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl kyllingen indvendig, og fjern evt. gump og fjerrester.
- Læg den i en gryde sammen med kraftbenet, og hæld så meget vand ved, at det dækker og også kan dække de grøntsager, der skal i gryden om lidt.
- Bring vandet med kylling og kraftben i kog.
- Skræl gulerødder, pastinak og selleri – de skal ikke skæres ud … endnu.
- Skum suppen med en hulske, så alle urenheder der flyder ovenpå, fjernes.
- Tilsæt salt, hele peberkorn, laurbærblade, gulerødder, pastinak og selleri.
- Bring i kog, og lad det hele småkoge, til grøntsagerne er møre – 20-30 minutter. Hvorefter grøntsagerne tages op med en hulske, skæres i passende skiver og tern, og suppen koger videre, til kyllingen er mør – ca. 1 time i alt.
- Pil og hak imens løget, og rør en fars af det hakkede kød, 3 spsk. af melet, det hakkede løg, en passende mængde vand (ca. 1 dl vand), så farsen får den rette konsistens samt salt og peber.
- Form farsen til kødboller i en passende størrelse, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter – afhængig af størrelse. De skal småkoge ikke bulderkoge.
- Bring 2½ dl vand og margarinen i kog, og kom den resterende mel i under kraftig omrøring.
- Bliv ved med at røre, til dejen slipper ske og gryde.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt salt.
- Pisk æggene let sammen, og rør dem i lidt ad gangen.
- Kom dejen i en bollesprøjte, eller form den til boller med en lille ske.
- Kog melbollerne i letsaltet vand i 7-8 minutter. De må heller ikke bulderkoge.
- Rens porrerne, og skær dem i tykke skiver.
- Tag kyllingen op af gryden, fjern skind og ben, og del den i mindre stykker.
- Skum suppen for fedt, og si ca. 2 l suppe over i en anden gryde.
- Kog ved svag varme, og tilsæt porrer, og lad dem koge med i 2-3 minutter.
- Tilsæt de kogte grøntsager, mel- og kødboller.
Noter
Suppen serveres rygende varm med kogte kartofler eller brød til samt det kogte kyllingekød.
Nutrition
Kalorier: 965kcal | Kulhydrat: 57g | Protein: 58g | Fedt: 55g | Mættet fedt: 15g | Flerumættet fedtsyre: 13g | Enkeltumættet fedtsyre: 24g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 312mg | Natrium: 505mg | Kalium: 1230mg | Fiber: 7g | Sukker: 8g | Vitamin C: 27mg | Calcium: 155mg | Jern: 7mg