Porrer

Porrer er grove grøntsager. Porrer er rig på vitaminer som C-vitaminer og K-vitaminer. Videre indeholder porrer som magnesium, jern og kalium.

Traditionelt set er porrer vintergrøntsager, men nu kan de fås hele året rundt.

Du kan opbevarer porrer i køleskabet i op til 2 uger.

Porrer har en høj grad af kostfibre og mætter godt. Der får 38 kcal per 100 gram porrer.

Sådan renser man porrer korrekt

Nedenfor er der en guide til hvordan du renser porrer:

Her på siden finder du også en række retter med porrer. Dem kan du finde nedenfor, og der kommer løbende flere til.

Porretærte

Porretærte

Porretærte! Tærter er forholdsvis nemme at lave, og du kan komme alt muligt i dem – en god måde at få ryddet ud i køleskabet og grøntsagskurven på uden at

farserede porrer

Farserede porrer

Farserede porrer er simpelthen en af mine favoritter – jeg elsker dampede porrer, og jeg elsker frikadeller. Farserede porrer er næsten en porre pakket ind i en frikadelle. Den sprøde

kartoffel porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe – Tidligere – i de ”gode, gamle dage” – var supper kogt på ben eller kød. Således fik man klare supper med grøntsager – og måske kød –

Andet inspiration

Husk også du kan finde spændende andre temaer på HurtigMums. Nedenfor får du et par eksempler:

Østrigske retter – Her har vi sat fokus på det østrigske køkken, der i bund og grund er delt op i to meget forskellige retninger. Den ene retning er Wiener Konditor retningen. Østrig er en af de lande i verden, der har udviklet flest lækre kager. Den anden retning er bondemaden. Her er vi ovre i et mix af det tyske og italienske køkken.

Indiske retter – Her har vi fokus på det fantastiske indiske køkken. Du kan i dag finde rigtig mange indiske restauranter i Danmark, men der er egentlig ikke noget galt for selv at lave indiske retter. Her får du et indblik i det indiske køkken.

Kvikretter – her finder opskrifter der max tager 30 minutter at lave. Denne kategori er særdeles populær blandt vores travle besøgende, der ikke lige kan afsætte 2-3 timer til dagens aftenmad. At det er kvikretter betyder dog ikke det er usundt. Der er en ogd blanding af sunde og mindre sunde retter blandt vores kvikretter.

Blomkålsretter – En anden meget populær grøntsag er blomkål. Her kan du finde en oversigt over alle vores blomkålsretter. Uanset om du er ude efter en klassisk blomkålssalat eller en af de mere moderne retter som blomkålsgratin, blomkålsris eller blomkålspizza, så finder du det her.

Cookie indstillinger
Annonce