Wok med kylling og nudler, svampe, porrer og spinat

wok med kylling

Wok med kylling – opskrift

Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Gryderetter, Hovedret
Køkken: Kinesisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 858kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I denne opskrift på wok med kylling har vi godt nok valgt at bruge kyllingekød, som er nemt og hurtigt stegt, i hvert fald når det er skåret i strimler, men til gengæld har vi så også valgt at bruge tørrede shiitake svampe, som helst skal opblødes først, og det tager lidt tid. Men de er det værd.

Ingredienser

  • 1 bæger tørrede shiitake svampe
  • 2 kyllingebryster
  • Smoked paprika
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 200 g spinat
  • 1 glas/dåse bambusskud – gerne skåret i staver
  • Vandkastanjer på dåse
  • ½ l vand
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. østerssovs
  • 1 tsk. dadelsirup
  • Sushiskåret marineret ingefær – jeg brugte ca. ¼ glas
  • En plade nudler
  • Risvinseddike
  • Kinesisk Soja
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med at sætte svampene i blød i minimum 45 minutter i koldt vand. Sørg for at holde dem under vandoverfladen.
  • Skær imens kyllingekødet i tynde strimler på 0,5 x 5 cm.
  • Drys kyllingekødet i smoked paprika og lidt salt, så det dækker, og lad det trække.
  • Skær imens gulerødder og porre i tynde stave af ca. 5 cm i længden.
  • Skyl spinaten, og hak den groft.
  • Skær bambusskud i samme bredde og længde som gulerødder – hvis de ikke allerede er skåret.
  • Del halvdelen af vandkastanjerne i kvarter, så hver kastanje bliver i 4 eller 8 stykker (de 8 fås ved at flække store vandkastanjer på midten i længderetningen, inden du skærer dem kvarter). Resten af vandkastanjerne kommes hele i retten.
  • Varm wokken op, og sæt vand over at koge til nudler i en kogekande eller gryde.
  • Kom rapsolie, østerssovs og dadelsirup i den varme wok.
  • Kom kødet i wokken og steg det, til det er mørt – 5-7 minutter.
  • Tag kødet op, og læg det enten på en rist på kanten af wokken, eller læg det på en tallerken, og dæk til med stanniol.
  • Kom svampene i wokken, og steg i det resterede vædde. Tilføj eventuelt en ½ dl vand eller mindre.
  • Kom nu de skårede gulerødder og porrer i, og steg dem et par minutter.
  • Tilsæt herefter ingefær, vandkastanjer og bambusskud.
  • Steg i 3-4 minutter, og tilføj spinaten.
  • Kom imens nudlerne i det kogende vand.
  • Hæld kyllingekødet tilbage i wokken, og bland det hele rundt.
  • Hæld vandet fra nudlerne, og kom nudlerne i retten lidt efter lidt, mens du blander rundt. Derved bliver de ikke til en stor uhåndterlig klump.
  • Smag til med risvinseddike, kinesisk soja og eventuelt en lille skvat af lagen fra de marinerede ingefær samt lidt salt efter behov.
  • Serveres med chilisauce eller kinesisk soja efter smag

Noter

Sådan: Så har du wok med kylling 🙂
Prøv også nogle af vores andre retter med kylling som kyllingesalat, kylling i karry og kylling i ovn her.

Nutrition

Kalorier: 858kcal | Kulhydrat: 8g | Protein: 73g | Fedt: 58g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 12g | Enkeltumættet fedtsyre: 24g | Transfedtsyre: 0.4g | Kolesterol: 286mg | Natrium: 338mg | Kalium: 1153mg | Fiber: 2g | Sukker: 3g | Vitamin C: 25mg | Calcium: 119mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på wok med kylling og nudler, svampe, porrer og spinat

Wok med kylling – Mad tilberedt i wok er hurtig mad, og mad tilberedt i wok smager lækkert, det gør naturligvis mad i wok til hurtigmums. Mad i wok er også nemt og kan varieres i det uendelige efter smag, ønsker eller hvad der er i køleskabet.

Antallet af minutter, der skal bruges, afhænger naturligvis af, hvilke ingredienser du kommer i – i særdeleshed hvilket kød, da noget kød er længere om at blive færdigtilberedt end andet.

Sidst opdateret: 18. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter