Wok med kylling – Mad tilberedt i wok er hurtig mad, og mad tilberedt i wok smager lækkert, det gør naturligvis mad i wok til hurtigmums. Mad i wok er også nemt og kan varieres i det uendelige efter smag, ønsker eller hvad der er i køleskabet.

Antallet af minutter, der skal bruges, afhænger naturligvis af, hvilke ingredienser du kommer i – i særdeleshed hvilket kød, da noget kød er længere om at blive færdigtilberedt end andet.

wok med kylling

Wok med kylling – opskrift

I denne opskrift på wok med kylling har vi godt nok valgt at bruge kyllingekød, som er nemt og hurtigt stegt, i hvert fald når det er skåret i strimler, men til gengæld har vi så også valgt at bruge tørrede shiitake svampe, som helst skal opblødes først, og det tager lidt tid. Men de er det værd.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1 bæger tørrede shiitake svampe
  • 2 kyllingebryster
  • Smoked paprika
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 200 g spinat
  • 1 glas/dåse bambusskud – gerne skåret i staver
  • Vandkastanjer på dåse
  • ½ l vand
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. østerssovs
  • 1 tsk. dadelsirup
  • Sushiskåret, marineret ingefær – jeg brugte ca. ¼ glas
  • En plade nudler
  • Risvinseddike
  • Kinesisk Soja
  • Salt

Sådan tilbereder du wok med kylling

  1. Start med at sætte svampene i blød i minimum 45 minutter i koldt vand. Sørg for at holde dem under vandoverfladen.
  2. Skær imens kyllingekødet i tynde strimler på 0,5 x 5 cm.
  3. Drys kyllingekødet i smoked paprika og lidt salt, så det dækker, og lad det trække.
  4. Skær imens gulerødder og porre i tynde stave af ca. 5 cm i længden.
  5. Skyl spinaten, og hak den groft.
  6. Skær bambusskud i samme bredde og længde som gulerødder – hvis de ikke allerede er skåret.
  7. Del halvdelen af vandkastanjerne i kvarter, så hver kastanje bliver i 4 eller 8 stykker (de 8 fås ved at flække store vandkastanjer på midten i længderetningen, inden du skærer dem kvarter). Resten af vandkastanjerne kommes hele i retten.
  8. Varm wokken op, og sæt vand over at koge til nudler i en kogekande eller gryde.
  9. Kom rapsolie, østerssovs og dadelsirup i den varme wok.
  10. Kom kødet i wokken og steg det, til det er mørt – 5-7 minutter.
  11. Tag kødet op, og læg det enten på en rist på kanten af wokken, eller læg det på en tallerken, og dæk til med stanniol.
  12. Kom svampene i wokken, og steg i det resterede vædde. Tilføj eventuelt en ½ dl vand eller mindre.
  13. Kom nu de skårede gulerødder og porrer i, og steg dem et par minutter.
  14. Tilsæt herefter ingefær, vandkastanjer og bambusskud.
  15. Steg i 3-4 minutter, og tilføj spinaten.
  16. Kom imens nudlerne i det kogende vand.
  17. Hæld kyllingekødet tilbage i wokken, og bland det hele rundt.
  18. Hæld vandet fra nudlerne, og kom nudlerne i retten lidt efter lidt, mens du blander rundt. Derved bliver de ikke til en stor uhåndterlig klump.
  19. Smag til med risvinseddike, kinesisk soja og eventuelt en lille skvat af lagen fra de marinerede ingefær samt lidt salt efter behov.
  20. Serveres med chilisauce eller kinesisk soja efter smag

Sådan: Så har du wok med kylling 🙂

Forberedelsestid: 45 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Prøv også nogle af vores andre retter med kylling som kyllingesalat, kylling i karry og kylling i ovn her.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Wok med kylling
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

x