Wok med kylling – opskrift
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 45 minutter minutter
Tilb. tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Ret: Gryderetter, Hovedret
Køkken: Kinesisk
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 858kcal
Forfatter: Beate Grandahl
I denne opskrift på wok med kylling har vi godt nok valgt at bruge kyllingekød, som er nemt og hurtigt stegt, i hvert fald når det er skåret i strimler, men til gengæld har vi så også valgt at bruge tørrede shiitake svampe, som helst skal opblødes først, og det tager lidt tid. Men de er det værd.
Ingredienser
- 1 bæger tørrede shiitake svampe
- 2 kyllingebryster
- Smoked paprika
- 2 gulerødder
- 1 porre
- 200 g spinat
- 1 glas/dåse bambusskud – gerne skåret i staver
- Vandkastanjer på dåse
- ½ l vand
- 1 spsk. rapsolie
- 1 spsk. østerssovs
- 1 tsk. dadelsirup
- Sushiskåret marineret ingefær – jeg brugte ca. ¼ glas
- En plade nudler
- Risvinseddike
- Kinesisk Soja
- Salt
Sådan gør du
- Start med at sætte svampene i blød i minimum 45 minutter i koldt vand. Sørg for at holde dem under vandoverfladen.
- Skær imens kyllingekødet i tynde strimler på 0,5 x 5 cm.
- Drys kyllingekødet i smoked paprika og lidt salt, så det dækker, og lad det trække.
- Skær imens gulerødder og porre i tynde stave af ca. 5 cm i længden.
- Skyl spinaten, og hak den groft.
- Skær bambusskud i samme bredde og længde som gulerødder – hvis de ikke allerede er skåret.
- Del halvdelen af vandkastanjerne i kvarter, så hver kastanje bliver i 4 eller 8 stykker (de 8 fås ved at flække store vandkastanjer på midten i længderetningen, inden du skærer dem kvarter). Resten af vandkastanjerne kommes hele i retten.
- Varm wokken op, og sæt vand over at koge til nudler i en kogekande eller gryde.
- Kom rapsolie, østerssovs og dadelsirup i den varme wok.
- Kom kødet i wokken og steg det, til det er mørt – 5-7 minutter.
- Tag kødet op, og læg det enten på en rist på kanten af wokken, eller læg det på en tallerken, og dæk til med stanniol.
- Kom svampene i wokken, og steg i det resterede vædde. Tilføj eventuelt en ½ dl vand eller mindre.
- Kom nu de skårede gulerødder og porrer i, og steg dem et par minutter.
- Tilsæt herefter ingefær, vandkastanjer og bambusskud.
- Steg i 3-4 minutter, og tilføj spinaten.
- Kom imens nudlerne i det kogende vand.
- Hæld kyllingekødet tilbage i wokken, og bland det hele rundt.
- Hæld vandet fra nudlerne, og kom nudlerne i retten lidt efter lidt, mens du blander rundt. Derved bliver de ikke til en stor uhåndterlig klump.
- Smag til med risvinseddike, kinesisk soja og eventuelt en lille skvat af lagen fra de marinerede ingefær samt lidt salt efter behov.
- Serveres med chilisauce eller kinesisk soja efter smag
Noter
Sådan: Så har du wok med kylling 🙂
Prøv også nogle af vores andre retter med kylling som kyllingesalat, kylling i karry og kylling i ovn her.
Nutrition
Kalorier: 858kcal | Kulhydrat: 8g | Protein: 73g | Fedt: 58g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 12g | Enkeltumættet fedtsyre: 24g | Transfedtsyre: 0.4g | Kolesterol: 286mg | Natrium: 338mg | Kalium: 1153mg | Fiber: 2g | Sukker: 3g | Vitamin C: 25mg | Calcium: 119mg | Jern: 5mg
Min opskrift på wok med kylling og nudler, svampe, porrer og spinat
Wok med kylling – Mad tilberedt i wok er hurtig mad, og mad tilberedt i wok smager lækkert, det gør naturligvis mad i wok til hurtigmums. Mad i wok er også nemt og kan varieres i det uendelige efter smag, ønsker eller hvad der er i køleskabet.
Antallet af minutter, der skal bruges, afhænger naturligvis af, hvilke ingredienser du kommer i – i særdeleshed hvilket kød, da noget kød er længere om at blive færdigtilberedt end andet.