Kylling i ovn – Når du tilbereder en hel kylling i ovnen, har du mulighed for at opnå et særdeles velsmagende resultat. Saftigt, mørt kød og sprødt skind. Det gælder både når du skal tilberede en hel kylling eller dele af den – underlår, overlår, hele lår eller bryst.

Husk at kylling skal være gennemstegt – ikke noget med rosastegt kyllingebryst. Men det er også sjældent det vil komme til at ske for hvis kyllingens lår skal være gennemstegte, så er brystet det også, for kyllingelår skal have ca. dobbelt så lang tid som brystkødet.

kylling i ovn

Hel kylling i ovn

Nu tænker du måske at så kan det ikke lade sig gøre at både kyllingens lår og bryst bliver saftigt, men det kan det hvis du smører din kylling og/eller fylder den med lækkerier under skindet sådan som det er tilfældet med denne lækre, helstegte kylling med krydderurter.

Til fire personer skal du bruge

  • 1 kylling – det kan godt være der bliver rester, de kan bruges i en tærte, en gratin, til biksemad, salat, forårsruller eller hvad din fantasi kan komme op med
  • ½ citron – økologisk og usprøjtet naturligvis, især fordi skallen også skal bruges, men også bare fordi …
  • ½ dl friske, hakkede krydderurter – basilikum, purløg, persille, timian, oregano, salvie, ramsløg eller hvad som helst. Valget er dit – vælg en to tre stykker du synes smager godt sammen
  • 1 tsk. sojasauce – prøv Urtekrams økologiske Shoyu sojasauce hvis du vil have noget rigtig lækkert sojasauce.
  • Salt og peber

Vil du lave sauce af stegeskyen, skal du endvidere bruge

  • ¼ dl fløde
  • ½ dl krydderurter – de samme som før for ikke at få for mange smage og for at skabe et flow

Sådan laver du kylling i ovn

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl kyllingen ud- og indvendig, fjern evt. urenheder, og tør herefter kyllingen med lidt køkkenrulle.
  3. Riv den gule del af citronskallen groft, og skær herefter citronen i både.
  4. Skyl, og hak krydderurterne, og bland dem citronskallen.
  5. Løsn skindet på brystsiden af kyllingen så meget du kan uden det går i stykker.
  6. Kom forsigtigt ca. halvdelen af krydderurteblandingen ind under skindet på kyllingen, og læg citronbådene ind i kyllingen.
  7. Bind benene sammen, og fold vingerne på ryggen af kyllingen – bag om nakken.
  8. Læg kyllingen i et ovnfast fad, pensl med soja, og drys med salt og peber samt resten af krydderurteblandingen.
  9. Sæt kyllingen midt i ovnen, og steg i ca. 45 minutter.
  10. Hæld vand ved – ca. 1 dl – og steg videre i ca. 15 minutter. Kødets centrumstemperatur skal være ca. 70° C.

Kyllingen kan også tilberedes på grillen.

Sådan tilbereder du saucen

  1. Si skyen, og hæld den i en gryde.
  2. Tilsæt fløde samt skyllede og hakkede krydderurter, bring det i kog, og kog til saucen får den rette konsistens.
  3. Smag til med salt og peber.

Du kan servere kyllingen med ris, kartofler, pasta, salat og grøntsager – broccoli, gulerødder eller lignende. Vi er begyndt at spise blomkålsris til, når vi laver kylling i ovn – kan anbefales.

En Estate Viognier, som er en frisk, frugtig og blød hvidvin til lavpris, vil være et oplagt valg til denne lækre ret, som også kunne gå godt med en tomatsalat på siden.

Se også opskriften på helstegt kylling her. Et alternativ til denne ret er kylling i fad. Du kan finde opskriften på kylling i fad her.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 60 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kylling i ovn
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 59 Review(s)