Indbagt kylling

Indbagt kylling. Har du spist kinesisk buffet, har du med garanti fået indbagt kylling – og indbagt alt muligt andet. Kinesisk buffet består ud over suppe og diverse gryderetter nemlig ofte af forskellige elementer dyppet i dej og dybstegt i masser af olie. Det er ikke sådan en opskrift, du får her. Den er lavet i ovnen og er en noget større portion end de små buffetretter.

Men bortset fra det, så har kineserne fat i noget rigtigt. Indbagt mad smager bare lækkert, fordi du får det dér crispy fra dejen kombineret med – ja, hvad du nu har lyst til. For bortset fra for meget flydende, så kan du komme alt muligt ind i ”posen”. Væsker er ikke godt, det gør dejen blød.

Få endnu flere opskrifter, tips og tricks, og ikke mindst inspiration af vores super gode venner fra Gastrofun

Indbagt kylling

Indbagt kylling – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 1461kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Retten her laver jeg ofte dagen efter, vi har fået clubsandwich, og der er rester af stegt kylling. Men du kan også bare smide et par kyllingebrystfileter på panden, inden du går i gang med opskriften.

Ingredienser

  • 2-3 stegte kyllingebrystfileter – ca. 280 g i alt
  • 1 kugle mozzarella
  • 4 stykker filodej – 120 g i alt
  • 4 spsk. creme fraiche eller græsk yoghurt
  • 4 tsk. tørrede krydderurter estragon, rosmarin eller lignende
  • 1 æg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær kyllingekødet i store tern.
  • Skær mozzarella i skiver.
  • Fold hvert stykke filodej på midten to gange. Først den ene vej, så den anden vej, så de bliver kvadratiske – eller tæt på i hvert fald.
  • Fordel kød og mozzarella på den ene halvdel af hvert stykke filodej.
  • Kom 1 skefuld creme fraiche eller græsk yoghurt oven på, og drys med tørrede krydderurter, salt og peber.
  • Pisk ægget sammen, og pensl kanterne med det.
  • Fold den tomme halvdel ind over fyldet, og tryk kanterne godt sammen.
  • Pensl pakkerne med æg, og sæt dem i ovnen i 12-15 minutter, til de har taget farve og er blevet sprøde.

Noter

Servér den varme indbagte kylling med en salat, f.eks. broccolisalat.
Se også hvordan man laver en lækker clubsandwich med kylling

Nutrition

Kalorier: 1461kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 126g | Fedt: 102g | Mættet fedt: 29g | Flerumættet fedtsyre: 22g | Enkeltumættet fedtsyre: 42g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 542mg | Natrium: 490mg | Kalium: 1311mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 11mg | Calcium: 94mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Indbagt kylling

Hvad er filodej?

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Filodej er papirstynde dejplader. De tørrer hurtigt ud, og så er de ikke nemme at arbejde med. Derfor er det vigtigt, at du først tager dejstykkerne ud af indpakningen, lige før du skal bruge dem. Du kan også smøre dem med smeltet smør eller lægge dem under et fugtigt viskestykke, så de holder sig smidige. Du kan købe filodej i velassorterede dagligvarebutikker, men du kan også lave den selv.f

Ingredienser

  • dl mel
  • spsk. olie
  • dl vand
  • 1 spsk. hvid eddike
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen – hold lidt igen på melet, til du ser, om det hele skal bruges – og ælt det godt og grundigt igennem.
  • Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i en times tid.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord i den tykkelse du ønsker.
  • Filodej kan fryses.

Noter

Filodej kan fryses.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter