Clubsanwich – Hvis det skal være helt originalt, så består en clubsandwich – også kaldet clubhouse sandwich – af tre skiver trekantet brød lagt i lag med kød, salat osv. imellem. Den kan serveres sammen med f.eks. coleslaw, som så serveres ved siden af sandwichen. Men hvad skal der inden i sandwichen? Det får du svaret på herunder!
Traditionelt er fyldet imellem brødskiverne kalkun, bacon, salat og tomater samt en dressing. Dressingen kan være mayonnaise, basilikumdressing eller raita. Men i Danmark er det oftest karrydressing, der bruges.
Som regel ristes brødet, men det er ikke absolut nødvendigt. Efterhånden ses det også ofte, at den ene skive brød udelades – hvilket også gør det nemmere at ”styre”, når sandwichen skal spises. I stedet serveres den med kvadratiske – eller ovale – stykker brød. Så kan der også være noget mere fyld imellem.
Få inspiration fra vores venner fra Gastrofun
Hjemmelavet clubsandwich med kylling og bacon
Ingredienser
- 2-3 kyllingebrystfileter
- Lidt olie
- 1½ tsk. paprika
- 1½ tsk. chilipulver
- 8 skiver bacon
- 4 tomater
- 1 salathoved
- 8 skiver toastbrød eller 6 hvis du vil lave 3 lag brød i trekanter
- 2 dl karrydressing eller anden dressing
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern fedt og sener fra kyllingebrystfileterne, og skær dem i strimler.
- Varm olien på en pande, og brun kyllingestrimlerne.
- Drys paprika og chilipulver over, og lad det riste yderligere ½ minuts tid.
- Krydr med salt og peber.
- Steg baconskiverne sprøde.
- Skyl salat og tomater, og skær salaten i strimler og tomaterne i skiver.
- Rist toastbrødet.
- Smør dressing på brødet – rigeligt med dressing – og læg salat, kylling, tomatskiver og bacon på, og slut af med en skive brød.
Noter
Nutrition
Lækker karrydressing til clubsandwich
Ingredienser
- 2 tsk. karry – eller efter smag
- 2 dl skyr
- 2 spsk. finthakket frisk koriander
- salt og peber
Sådan gør du
- Rør karryen ud i skyren, og tilsæt hakket koriander.
- Smag til med salt og peber, hvis du synes, det er nødvendigt.
Nutrition
Basilikumdressing
Ingredienser
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 2 dl skyr
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl basilikum, og hak det fint.
- Bland basilikum med skyr, og smag til med salt og peber.