Indimellem har man lyst til at prøve noget nyt og prøve smagsløgene af. Man har lyst til at være kreativ. Det kan være svært at være kreativ i hverdagene, og ofte ender man med at køre rundt i de samme opskrifter hele tiden. Derfor har vi her samlet fire opskrifter, du med garanti ikke laver for ofte – og måske har du end ikke prøvet dem endnu. Hvem ved, måske bliver de dine nye favoritter?

Vi har samlet fire ideer til en afrikansk middag.

picmonkey-collage

Biryani

Biryani – Biryani er en orientalsk ret med bl.a. lækre, velduftende- og smagende samt stærke krydderier. Krydderier, som vi danskere måske oftere anvender i biryanijulesmåkagerne – nemlig nelliker, kardemomme og kanel. Men naturligvis – ingen ret uden stærke ingredienser som ingefær, chili og hvidløg. Biryana kan spises med okse-, kylling-, gede- og lammekød samt rejer eller med grøntsager såsom kartofler, aubergine og gulerødder, hvis retten ønskes vegetarisk. Klik blot på billedet, eller det indledende link, hvis du ønsker opskriften.

Shakshuka

Shakshuka – Retten kaldes også shakshouka – kært barn shakshukahar mange navne. Retten er helt genial og kan spises døgnet rundt, både til morgenmad, frokost og aftensmad. I bund og grund består retten af pocherede æg i krydret tomatsauce. Er du nysgerrig, klik da blot på det indledende link eller billedet for opskriften.

 

 

Tabouleh

Tabouleh – tabouleh-1Retten, der også kaldes tabbouleh, består af bulgur eller couscous blandet med grøntsager og urter – tilsat citronsaft og olivenolie. Tabouleh er syrlig og er en god appetitvækker. Hvis du ønsker at få fingrene i den nemme opskrift skal du blot klikke på billedet til højre eller det indledende link.

 

 Couscous

Couscous – Couscous bliver couscousofte slået i hartkorn med bulgur. Couscous er fremstillet af pastadej lavet på durumhvede, som er formet som små korn. Fiberindholdet er betydeligt lavere end i bulgur, med mindre det er fuldkornsudgaven, men er dog stadig et sundere alternativ end pasta. Couscous har den egenskab, at de kan klumpe mere sammen, når de er tilberedt, hvilket blot er til din fordel. Klik på det indledende link eller blot billedet for opskriften.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
x