Fiskeretter

Her på siden kan du finde en oversigt over vores fiskeretter.

Dampet torsk i ovn

dampet torsk i ovnDampet torsk i ovn er i vores version lavet på kål. Den dampede torsk er krydret med chili og korriander. Faktisk er retten blot flankeret af en portion ris, men der er en lille detalje her. Risen er kogt på delvis vand og delvis kokosmælk, som er en ret spændende variant. Det kan du læse meget mere om her.

 

Fiskefrikadeller

fiskefrikadellerFiskefrikadeller er en klassisk dansk ret. Vi har også holdt fast i det klassiske ved fiskefrikadelle opskriften, hvor vi har brugt kuller, men du kan også vælge forskellige andre fiskearter til dine fiskefrikadeller. Det er naturligvis en opskrift, hvor vi tager dig med fra scratch til over udvikling af fars til den egentlige stegning af fiskefrikadellerne. Det kan du læse meget mere om her.

 

 

Laksetærte

Laksetærte laksetærteer en lækker ret. Der er mange forskellige varianter i denne version bruger vi lidt muskat, og der er lidt forslag til forskellige typer tilbehør. Denne laksetærte kan laves til aftensmad eller serveres som en brunchret.

Du kan læse mere laksetærten og finde opskriften ved at følge indledende link.

 

Varmrøget laks

varmrøget laksVarmrøget laks – Dette er faktisk mere en anretning end en opskrift på varmrøget laks. Det er en hurtig lille ret, der kan anvendes som snack eller til forret. Vi har anrettet den med rygeost. Vi kan stærkt anbefale den til komsammens specielt med lidt højtideligt eller officielt præg.

Du kan finde vores lille opskrift på anretning med varmrøget laks ovenfor.

 

Lakselasagne

lakselasagneLakselasagne – Ja vi bliver ved med at vende tilbage til laksen og grunden er ret simpel. Laks er lækkert og specielt når det bliver behandlet på en god måde. Vi syntes laks i lasagne er et super dejligt alternativ til normal oksekød. Typisk bliver lakselasagne serveret til aftensmad, men lakselasagne kan også sagtens serveres til frokost.

Du kan finde opskriften på lakselasagne ovenfor eller klikke på billedet af lakselasagnen her.

 

Tunfrikadeller

tunfrikadellerTunfrikadeller – Sådan set en type fiskefrikadeller, men så alligevel meget anderledes end normale fiskefrikadeller. Disse her tunfrikadeller er ikke lavet på almindelig fars, men derimod er de sådan set bare lavet tun på dåse. I denne portion er der til omkring 24 tunfrikadeller. Vær dog opmærksom på, at hvis du har børn under 3 år, så anbefales det ikke at spise retter med rovfisk – herunder tun – da kviksølvnivauet er for højt.

Klik på ovenstående link for at se opskriften for tunfrikadeller.

 

Stjerneskud

stjerneskudStjerneskud – Dette er en klassisk dansk frokostret. Faktisk er stjerneskud en rigtig gammel ret og kan spores 1000 år tilbage i tiden. Navnet Stjerneskud melder vi pas på – tidligere gik retten under navnet Tout de Paris, men hvordan det er blevet til stjerneskud, det er en gåde. Det sagt så er det en lækker traditionel fiskeret, der typisk serveres til frokost. Det er særligt en egnsret langs den jyske vestkyst, hvor du nærmest ikke kan finde en madbod eller restaurant, der serverer stjerneskud.

Klik på ovenstående link eller billedet af stjerneskud til højre for at komme til retten.

Lakseruller

lakserullerLakseruller – Laks er en fantastisk ingrediens i madlavning. Laks er godt tilberedt på rigtig mange måder, men en af de mest delikate måder at servere laks er som lakseruller. For mig har lakseruller altid været end dansk eller europæisk pendant til sushiruller med laks. Og der er et eller andet fint og ekstraordinært over lakseruller ligesom ved sushi.

Du kan klikke på ovenstående link til lakseruller eller billedet af retten for at komme til vores opskrift på lakseruller.

Laks i ovn

Laks i ovn – Ovnbagte retter er for mig altid lidt mere eksotiske end gryderetter og retter på panden. Den her opskrift på laks i ovn eller ovnbagt laks en super lækker opskrift, der både er simpel at følge, hurtig at lave og ikke mindst leverer en dejlig og saftig laks.

laks i ovn

Rejecocktail

Rejecocktail var den første fiskeret jeg virkelig elskede. Det er og bliver en stor succes både blandt yngre og ældre, specielt dem som har svært ved fisk, der er en rejecocktail en stor succes. Nå ja – så tager det kun 15 minutter at lave en rejecocktail, hvilket jo er en fed ekstra lille detalje.

rejecocktail

Tunmousse

Tunmousse er en af mine personlige favoritter. Der er lidt forskellige meninger om hvordan tunmousse skal laves. Typisk er det husblassen, der er centrum for diskussioner omkring tunmousse. I denne opskrift får du tunmousse uden husblas, og det er mest fordi, at sådan foretrækker vi det i min familie, det er ikke fordi, at det er en religion for os. Hvis du foretrækker den med husblas, så bør du bare lave den med husblas 🙂

tunmousse

Fiskefilet

Fiskefilet – ja med en baggrund i fiskerby i nordjylland, så er der vel ikke meget at sige til, at jeg betragter fiskefiletten som en meget mere dansk ret end leverpostej, flæsk med persillesovs, frikadeller og så videre. Hos os var en fiskefilet noget af det bedste, der kunne serveres til aftensmad.

fiskefilet

Lakseroulade

Lakseroulade – Det her er en af de mest lækre måder at servere laks på. Denne her lakseroulade kombinerer smagen af laks med dild og følelsen af knasende friske spinatblade. Det tager noget tid at lave en lakseroulade, men til den der er klar på at bruge tiden, så er der også en superlækker belønning.

lakseroulade

Fiskesuppe

Fiskesuppe er en klassisk dansk fiskeret. Denne variant af fiskesuppe er lækker og smagfuld. Fiskesuppe er lavet af en form for torsk – om det er almindelig torsk, kulmuler, sejer eller noget helt andet er et smagsspørgsmål eller et spørgsmål om hvad der lige er til rådighed. Nå ja og så tager det faktisk ikke mere en 15 minutter at lave den her fiskesuppe.

fiskesuppe

Kogt torsk

Kogt torsk – En traditionel dansk ret, som mange spiser nytårsaften. Kogt torsk med sennepssovs smager fantastisk og tager ikke ret lang tid at lave. Kogt torsk bliver forklaret på flere måde og der er både tips til hele fisk og filetstykker.

Kogt torskTunsalat

Tunsalat – Her er der en rigtig lækker opskrift på en tunsalat. Du kan bruge den til din sandwich, rugbrød eller sådan set også i en lækker bønnesalat eller lignende. Nedenfor på billedet er den brugt i en sandwich.

tunsalat

Muslingesuppe

Muslingesuppe – Der er nok nogle der vil argumenter for muslingesuppe ikke hører til under fiskeretter, men her kommer den alligevel! Denne muslingesuppe er tilberedt med hvidvin, timian, persille og vermouth. Det tager ikke meget mere end 30 minutter at lave denne muslingesuppe.

muslingesuppe

Sushi

Sushi er gået direkte ind i de danske madvaner, og i dag er sushi retter en favorit fiskeret for rigtig mange danskere. I denne opskrift på sushiretter får du opskriften til makiruller og ngiri såvel som uramakiruller. Du kan se et billede af sushiretter nedenfor:

sushi

Stegte ål

Stegte ål er en helt klassisk dansk spise. Den er desværre blivet mindre populær som prisen er steget på ål. Før i tiden var stegte ål hvermands spise i hvert fald for os, der boede ved fjordene. Stegte ål er stadig en lækker ret, og jeg vil anbefale du holder den  helt klassisk og serverer kogte kartofler med persillesovs til dine stegte ål.

Du kan se et billede af vores stegte ål anretning nedenfor:

stegte ålLøbende bliver denne side opdateret med flere og flere fiskeretter.

Laksesalat

Laksesalat er en klassisk frokostret. Du kan servere denne laksesalat både på tungt brød som rugbrød såvel som let brød som forskellige typer franskbrød eller flutes. Faktisk kan du også servere det som snackdip til rugbrødschips, som du også får opskriften på her. 

Laksesalaten består udover laks af grape, skyr, æbler og faktisk også lidt laks. Klik på det indledende link, og så kan du se du finde opskriften og selv lave en lækker laksesalat! 

Fiskeretter fra fiskeopskrift.dk

En af de steder på nettet, hvor du kan finde gode fiskeretter er hos fiskeopskrift.dk. Du kan her finde et udvalg af deres opskrifter på deres fiskeretter.

Laks i ovn

Laks i ovn – Denne opskrift på laks i ovn er lavet med grøn pesto, gedeflødeost, citron og hvidløg og friskhakket timian. Du vil elske den her op skrift på laks i ovn, og hvis du ikke er vild med gedeflødeost, så skift den ud med en almindelig istedet. Men somudgangspunkt er gedeflødeosten en af de hemmelige tricks i denne opskrift. Klik nedenfor for at gå til opskrift!

Lakselasagne

Lakselasagne – Der er ikke noget som lasagne, og her er der en lækker variant af lasagne med laks. Når du laver lakselasagne, så er en af de vigtigste ingredienser ud over laks spinat. I denne opskrift på lakselasagne er der brugt frossen helbladet spinat. Og det virker som et rigitg godt valg. Du kan finde opskriften ved at klikke på linket nedenfor!

Mørksej i ovn med grøntsager

Mørksej i ovn med grøntsager – Vi kender nok alle sammen den kogte torskefisk, og ja jeg syntes i hvert fald ikke den er superinteressant! Når du imidlertid laver fisk i ovn bliver det noget mere interessant. Det er også sagen med denne mørksej i ovn med grøntsager – bare det den bliver lavet i ovnen istedet for at den koges gør det så meget bedre!

Klik på linket nedenfor og find opskriften på mørksej i ovn med grøntsager!

Torsk med sennepssovs

Torsk med sennepssovs – Uanset om vi snakker nytårsaften eller en dejlig varm sommeraften, så er en omgang torsk med sennepssovs ikke at gå af vejen for. I denne opskrift fra fiskeopskrift.dk er der tale med torsk med sennepssovs lavet i ovnen og altså ikke kogt torsk. 

Det er en relativ simpel opskrift, som gør at den naturligvis passer til de fleste sommeraftener med et glas hvidvin, der ikke er gæret på fad! Find opskriften på torsk med sennepssovs via nedenstående link.

Tunmousse

Tunmousse – Her får du den helt klassiske opskrift på tunmousse. I den traditionelle opskrift på tunmousse bruger vi ikke husblas men i stedet for bruger vi smør og cremefraiche!

Du skal naturligvis også bruge lidt citronsaft, når laver din tunmousse. 

Find opskriften via linket nedenfor!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
x