Fiskeretter

Her på siden kan du finde en oversigt over vores fiskeretter.

sashimi

Sashimi

Sashimi er ligesom sushi blevet meget populært i Danmark. Sashimi er – også ligesom sushi – lavet af rå fisk og skaldyr, men kan også i nogle tilfælde bestå af

krabbesalat

Krabbesalat

Der er noget retro ved krabbesalat. I hvert fald når den er hjemmelavet og ikke hentet i supermarkedet køledisk. Krabbesalat er måske lidt yngre end rejecocktailen, men den tangerer stadig

grillet makrel

Grillet makrel

Grillet makrel er en genial sommerspise. Er du så heldig at kunne få fat i hele makreller, kan du grille dem hele, men du kan altså også grille makrelfileter. Begge

muslingesuppe

Muslingesuppe

Muslingesuppe er en suppe, der er nem og hurtig at tilberede, og som smager så skønt, at det er et helt festmåltid. Du kan sagtens lave den som forret til

fiskefilet i airfryer

Fiskefilet i airfryer

Fiskefilet i airfryer – Paneret fiskefilet i airfryer kan være en rigtig god spiseoplevelse. De kan blive noget så lækre. Sprøde udenpå og saftige indeni. Men det er ikke ligegyldigt,

lobster roll opskrift

Lobster roll

Lobster roll betyder hummerrulle. Det er en ret, der stammer fra USA, nærmere betegnet New England. Det er hummerkød serveret i en aflang, grillet bolle – nærmest et pølsebrød. Foruden

Stegte sild menu

Stegte sild i eddike

Ofte står der stegte sild i eddike på frokostbordet, når påske eller jul skal fejres. Det smager skønt og er derfor også populært pålæg. Stegte sild i eddike kan også

Laksesalat

Laksesalat

Når den står på laksesalat her i huset, så bruger jeg helst varmrøget laks. Men både koldrøget og varmrøget laks kan bruges til laksesalat. Du kan også bruge fersk laks,

Grillede ørreder

Grillede ørreder

Er du så heldig, at du har fået fat på en hel ørred, så skal du selvfølgelig grille den hel. Det ville være synd andet. Køber du hos fiskehandlere, så

Wraps

Wrap

En wrap er en hvedetortilla, som er pakket rundt om noget fyld – kød eller grøntsager eller en blanding. Wraps er blevet ekstremt populært som mad, du lige kan tage

hummerhaler

Hummerhaler

Hummerhaler – jomfruhummerhaler – hører ind under det, jeg vil kalde mundvandsløbende mad. Jeg er vild med de små stykker kød, der passer perfekt til en mundfuld. Stegte eller kogte

torskefilet

Torskefilet

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er

Havtaske

Havtaske

Havtaske – En havtaske er ikke verdens kønneste fisk. Ikke for at fornærme den, men jeg vil faktisk påstå, at den er den grimmeste fisk, der findes. Den har et

Torskefilet

Stegt torskefilet med squash og skalotteløg

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er

Fish and chips

Fish and chips

Fish and chips er nok noget de fleste forbinder med England – i hvert fald, hvis du har været der og spist ved en fish and chips-bod. For fish and

Matisse’s stenbiderrogn rede

Matisse’s stenbiderrogn rede er en opskrift som Thierry har indsendt til os. Jeg glæder mig som et lille barn til at prøve opskriften. Matisse’s stenbiderrogn rede indeholder nemlig flere af de

stjerneskud

Stjerneskud

Lidt om vores stjerneskud opskrift Stjerneskud – Retten har udviklet sig gennem tiden – den er mere end 1.000 år gammel. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, nærmere betegnet provencalsk. Den har en kraftig – nærmest orange – farve og minder om sol, sommer og fest. Suppen har også en kraftig og

Røget ål

Røget ål med røræg

Findes der noget bedre end et stykke med røget ål med røræg? Mums, det er en lækkerbisken. Den røgede ål serveres som regel på et stykke brød – det kan